klimparken-klimbossen-jonge-kinderen-4-5-jaar

Deze klimparken zijn leuk én geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 of 5 jaar!

In klimparken en klimbossen kun je het avontuur aangaan op hoogte. Vele zijn geschikt voor iets grotere kinderen en volwassenen. Aangezien jongere kinderen klimmen ook maar al te prachtig vinden, ben ik op zoek gegaan naar klimparken en klimbossen waar jonge kinderen vanaf 4 of 5 jaar ook welkom zijn.

Joytime Outdoor Klimpark Grolloo (Drenthe)

Het Outdoor Klimpark van Joytime in Grollo heeft 7 verschillende klimparcoursen en een stukje klimpark voor kinderen vanaf 4 jaar met een maximumlengte van 135 cm. De hindernissen bij het Kleintje Klimpark zijn te vergelijken met de andere parcoursen echter dan dichter bij de grond. Een volwassene dient vanaf de grond toezicht te houden.

Behalve het klimpark, valt er bij Joytime nog veel meer te beleven in het Outdoor Belevingspark. Netadventure is bijvoorbeeld een parcours welke volledig omheind is door netten, hartstikke veilig! Ook is het met jonge kinderen leuk om het Avonturenpad te lopen. Klik hier om alle mogelijkheden te zien.

Adres: Oostereind 12, 9444 XD Grolloo

Klik hier voor meer informatie.

Molecaten Outdoor Drenthe (Drenthe)

Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug heeft een klimpark met 4 parcoursen. Kinderen tussen 100 en 130 cm kunnen klimmen op het klimparcours ‘Racoon Rumble’. Bij dit parcours klimmen zij op een hoogte van 1 meter.

Bij Molecaten Outdoor Drenthe valt naast het klimpark nog veel meer te beleven zoals een skibaan, boogschieten, kanoën, vlotbouwen en meer.

Adres: Oranjekanaal Noordzijde 10, 7853 TA Wezuperbrug

Klik hier voor meer informatie.

Fun Forest Almere (Flevoland)

Sinds 2021 heeft Fun Forest Almere in totaal 7 klimparcoursen. Een nieuw parcours hier is ook toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm! Ook hier komen zij weer evenwichtsbalken, touwnetten, wiebelbruggen, ziplines, lianen en een vlot.

Voor de andere klimparcoursen dienen kinderen een minimumlengte te hebben van 120 cm, 130 cm of 150 cm.

Adres: Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere

Klik hier voor meer informatie.

Klimbos Garderen (Gelderland)

Klimbos Garderen heeft 10 verschillende parcoursen. Voor de meeste is een minimumlengte van 120 cm vereist. Echter hebben zij ook voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar een speciaal parcours: Netventure. Dit parcours is volledig voorzien van netten waardoor er ook geen klimgordel of zekering nodig is. En schrik niet: het parcours is op 5 meter hoogte maar door de netten volkomen veilig. Bekijk voor een indruk het onderstaande filmpje.

Adres: Putterweg 81, 3886 PG Garderen

Klik hier voor meer informatie.

Fun Forest Venlo (Limburg)

Het klimpark van Fun Forest Venlo heeft maar liefst 9 verschillende parcoursen. Voor kinderen vanaf 100 cm (adviesleeftijd 5 jaar) is er een Mini Monkey Trail. Tijdens dit parcours komen zij hindernissen tegen zoals een wiebelbrug, ziplines, kruiptunnel en bruggen. Het parcours is uiteraard vrij laag bij de grond.

Voor kinderen vanaf 120 cm is er nog een klimparcours, voor 4 andere parcoursen dienen zij minimaal 130 cm te zijn en voor de moeilijkste 3 zelfs 150 cm.

Adres: Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND Tegelen

Klik hier voor meer informatie.

KlimKong Sevenum (Limburg)

KlimKong Sevenum beschikt over een viertal parcoursen en een gedeelte speciaal voor de allerkleinsten. Bij het gedeelte voor de allerkleinsten vind je diverse speeltoestellen waar zij zich mee kunnen vermaken zoals een klimboom.

Het ‘echte’ klimmen kan vanaf 4 jaar. Voor hen is er een speciaal parcours (het onderdek) op een hoogte van 1,5 meter. Tijdens dit parcours komen zij 11 verschillende hindernissen tegen zoals een touwbrug en een klimnet.

Adres: Midden Peelweg 5, 5975 MZ Sevenum

Klik hier voor meer informatie.

Klimrijk Brabant (Noord-Brabant)

Bij Klimrijk Brabant kun je verschillende hoogtepunten beleven. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er een tweetal parcours mogelijk:

 • Pico-parcours Dit parcours richt zich op kinderen vanaf 4 jaar met een maximumlengte van 130 cm. Op 1,5 meter hoogte kunnen zij klimmen door de bomen met een continu zekeringssysteem. Het Pico-parcours heeft in totaal 3 routes met in totaal 25 hindernissen. Super stoer dus!
 • Netten Adventure Kinderen van 4 t/m 6 jaar mogen onder begeleiding het parcours Netten Adventure doen. Dit parcours is volledig omheind door netten zodat je ook niet gezekerd hoeft te zijn of een helm hoeft te dragen.

Adres: Turfweg 9, 5504 RL Veldhoven

Klik hier voor meer informatie.

Fun Forest Amsterdam (Noord-Holland)

Fun Forest Amsterdam heeft 10 verschillende klimparcoursen waarvan 2 speciaal voor kinderen vanaf 110 cm, de zogeheten Monkey Trails. Tijdens deze parcoursen komen zij hindernissen tegen zoals evenwichtsbalken, touwnetten, wiebelbruggen, ziplines, lianen en een klimrek. Als ouder zijnde mag je hier ook mee klimmen wanneer je kind het erg spannend vindt.

Voor 6 andere klimparcoursen dienen kinderen een minimumlengte te hebben van 130 cm en voor de 2 moeilijkste zelfs 150 cm.

Adres: Bosbaanweg 3, 1182 DA Amstelveen

Klik hier voor meer informatie.

Klimbos Zeeuwse Helden (Zeeland)

Ook in Zeeland vind je een klimbos: Klimbos Zeeuwse Helden. Dit klimpark beschikt over 6 klimparcoursen met in totaal zo’n 90 hindernissen. De kinderroute is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar én tenminste 115 cm lang. Kinderen tussen de 5 en 8 jaar die deze route hebben beklommen, kunnen na afloop bij de balie een diploma ophalen.

Adres: Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen
Parkeeradres: Duinpad 1, 4328 PK Burgh-Haamstede / Westenschouwen

Klik hier voor meer informatie.

Fun Forest Rotterdam (Zuid-Holland)

Fun Forest Rotterdam ligt in het Kralingse Bos en heeft maar liefst 8 verschillende klimparcoursen. 2 hiervan zijn geschikt voor kinderen vanaf 110 cm. De overige 4 voor kinderen vanaf 130 cm en de moeilijkste 2 parcoursen zijn geschikt vanaf 150 cm.

Bij de 2 klimparcoursen voor kinderen vanaf 110 cm, de Monkey Trails, komen zij o.a. evenwichtsbalken, touwnetten, lianen, klimrekken, wiebelbruggen en ziplines tegen.

Adres: Langepad 71, 3062 CJ Rotterdam

Klik hier voor meer informatie.

Nog meer leuke klimparken geschikt voor iets grotere kinderen

Er zijn uiteraard nog veel meer klimparken in Nederland te vinden, weliswaar voor iets grotere kinderen. De volgende klimparken zijn leuk voor iets grotere kinderen:

 • Klimbos Appelscha (Appelscha, Friesland) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Klimbos Achterhoek (Ruurlo, Gelderland) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Klimbos Brabantse Wal (Bergen op Zoom, Noord-Brabant) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm en 6 jaar. Website
 • Klimbos Weert (Weert, Limburg) Geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Website
 • Klimpark Groningen (Harkstede, Groningen) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Adventure Valley Landgraaf (Landgraaf, Limburg) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Klimbos Weert (Weert, Limburg) Geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Website
 • Klimpark Bieschbosch (Hank, Noord-Brabant) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Klimpark Ommen (Ommen, Overijssel) Geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Website
 • Klimpark Uden (Uden, Noord-Brabant) Geschikt voor kinderen vanaf 125 cm. Website
 • Klimpark Texel (Texel, Noord-Holland) Geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Website
 • Klimpark Twiske (Oostzaan, Noord-Holland) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Klimpark Streekbos (Bovenkarspel, Noord-Holland) Geschikt voor kinderen vanaf 120 cm. Website
 • Klimbos Avatarz (Deurningen, Overijssel) Geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Website
 • Klimbos Avontuurlijk Paasloo (Paasloo, Overijssel) Geschikt voor kinderen vanaf 130 cm. Website

Om een indruk te krijgen van een leuk klimbos in Nederland, lees dan ook ons artikel: De boom in bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo

Kopfoto © iStockphoto