Lammetjesdagen

Lammetjesdagen 2024

Het voorjaar staat in het teken van de dagen die langer worden, er komt meer groen aan de bomen, er beginnen krokussen op te duiken én er worden in dit seizoen veel jonge dieren geboren. Een leuk uitstapje om met kinderen te ondernemen, is het bezoeken van een lammetjesdag. Deze Lammetjesdagen worden jaarlijks op veel plaatsen in Nederland georganiseerd, meestal in maart en april. Naast de schapen en hun kalfjes bewonderen, mag je ze soms ook aaien en zijn er nog meer leuke activiteiten te doen op de boerderij. Een aantal van deze Lammetjesdagen zijn gratis te bezoeken, wat het een leuk budgetvriendelijk uitstapje maakt. We maakte een overzicht voor je met daarin de Lammetjesdagen van 2024.

Lammetjesdagen, een budgetvriendelijk uitstapje

Check voor dat je gaat, de website van het bedrijf nog even of de informatie klopt. Het is afhankelijk per locatie of je er voor moet betalen of dat je er voor moet reserveren. Deze lijst zal telkens geüpdatet worden wanneer ons nieuwe lammetjesdagen ter oren komen. Laat het ook zeker aan ons weten als er nog één mist in de lijst!

Drenthe

Gelderland

 • Schaapskudde Elspeterheide – Elspeet
  Op 20 maart 2024 van 13.00 tot 16.00 uur. Naast lammetjes en schapen knuffelen kun je er ook één adopteren, knutselen en spelen.
 • Schaapskooi Schapedrift – Ermelo
  Een dag vol gezelligheid op zaterdag 16 maart tijdens de Lammetjesdag 2024 op Schapedrift. Toegang is gratis maar voor knutselen en schminken wordt een kleine bijdrage gevraagd.
 • Grebbeveld Schapen – Bennekom
  Op zaterdag 23 maart 2024 van 13.00 tot 17.00 uur ben je hier welkom om de lammetjes te knuffelen, te knutselen, te spelen en te eten en te drinken. Je moet wel kaartjes van te voren kopen, dit is niet mogelijk aan de kassa. Voor iedereen vanaf 2 jaar betaal je €5,- (dit is inclusief wat te drinken en beschuit met muisjes of voor een knutsel).
 • Rhedense Schaapskudde – Arnhem
  Op zondag 14 april 2024 vindt het evenement de Lammetjesdag plaats van 11.00 tot 16.30 uur bij de Dorpskerk.
 • Schaapskudde de Belhamel – Warnsveld
  Zaterdag 23 maart 2024 van 10.00 tot 14.00 uur.

Zuid-Holland

Noord-Brabant

Limburg

 • Hoeve Lichtenberg – Sint Pietersberg
  Je kunt bij Hoeve Lichtenberg op meerdere dagen terecht voor de Lammetjesdagen: zaterdag 9 en 16 maart en zondag 10 en 17 maart. Je dient je van te voren aan te melden. Voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 3 jaar betaal je €3,50. Vol=vol!
 • Schaapskooi Mergelland – Epen
  Bij deze schaapskooi kun je op heel veel momenten terecht op de lammetjes te bewonderen, namelijk op woensdagen, zaterdag en zondagen van 6 januari t/m 1 april. In de eerste maanden zijn alleen niet alle stallen open. Kinderen mogen hier ook de lammetjes een flesje geven (vanaf maart)! Voor een volwassenen betaal je hier €7,50 (incl. koffie en thee) en voor kinderen tot 12 jaar betaal je €5,- (incl. limonade).
 • Schaapskooi Brunssumerheide – Heerlen
  Neem een kijkje bij de pas geboren lammetjes en doe mee aan leuke activiteiten op maandag 1 april 2024 van 11.00 tot 12.00 uur. Let op: je moet wel van te voren reserveren. Kosten zijn €2,50 voor volwassenen en kinderen.
 • Schaapskooi Mergelland – Eperheide
  Tijdens de lammetjesdagen kunnen bezoekers de lammetjes bezoeken in de stallen van de schaapskooi. Een leuk uitje voor jong en oud! Vanaf 6 januari t/m 1 april 2024 elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Volwassenen €7,50 en kinderen t/m 12 jaar €5,- (inclusief drinken).
 • Schaapskooi Bergerheide – Bergen L
  Ga op woensdag 6 maart en zondag 10 maart 2024 op bezoek bij de pasgeboren lammetjes. Dit kan tussen 14.00 en 17.00 uur.

Overijssel

Op zoek naar nog meer leuke uitstapjes voor het voorjaar? Laat je nog meer inspireren door een van deze artikelen te lezen:

Kopfoto © Pixabay