Landal De Lommerbergen, van avonturenland tot zwemparadijs

Last updated:

Weer of geen weer, een bezoek aan Limburg is altijd goed. Of je nu komt voor de heerlijke Limburgse vlaaien, de steden om te shoppen, of voor de natuur, in Limburg is voor iedereen wat te beleven. Tussen Venlo en Weert ligt, midden in de bossen, een heerlijk bungalowpark: Landal De Lommerbergen. Met uiteraard Bollo de Beer en de vriendjes Puk & Pelle voor de kleintjes, maar ook met voldoende vertier voor oudere kinderen en volwassenen.Landal De Lommerbergen

Er is maar één moment tijdens je verblijf aan Landal De Lommerbergen dat je kind zich zal vervelen en dat is tijdens het slapen. Het park biedt zoveel vertier, dat je eigenlijk het park niet eens af hoeft.

Jij als ouder hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je zwemkleding, een bal en kleding die vies mag worden inpakt. Verder is het ook voor jou vakantie, dus ga zitten en geniet.

Avonturenland

Leuk voor jong en oud. Met een pontje vaar je naar de overkant en via de loopbrug kom je weer terug naar waarvandaan je vertrokken was.

Bollo-club / Bollo-huis

Ook op Landal De Lommerbergen is, net als op veel andere parken, kindervriend Bollo aanwezig. Bollo onderneemt allerlei activiteiten met de kinderen. Van koekjes bakken tot knutselen en van samen spelen in de Bollo Club tot een kinderdisco. Bovendien heeft hij zelfs zijn eigen show. Kom je Bollo tegen, geef hem dan gerust een knuffel. Praten kan Bollo niet, maar knuffelen kan hij als de beste.

In de Landal-app staan per dag de momenten waarop Bollo waar te ontmoeten is vermeld.

En wist je dat je het huis van Bollo gewoon kunt bezoeken? Bollo woont namelijk op het park. Heeft je kind een mooie tekening gemaakt of een echte brief geschreven voor Bollo? Breng deze dan samen naar Bollo zijn huis in het bos.

Indoorspeeltuin

Een krijspaleis, maar dan een stuk overzichtelijker en waarschijnlijk rustiger. De indoorspeeltuin is, net als vele commerciële indoorspeeltuinen, voorzien van glijbanen, een klim- en klautertoren en een ballenbak. Voor de ouders is er een terras, dus terwijl de kinderen uitrazen, kun jij even genieten van bijvoorbeeld een heerlijke (welverdiende?) kop koffie of thee.

Kinderboerderij

Op de kinderboerderij op het park kom je onder andere geiten, konijnen, varkens, kippen en cavia’s tegen, maar ze hebben er ook een aantal muizen. Maar niet alleen de dieren maken deze kinderboerderij leuk, ook kun je aan de hand van een quiz ontdekken welke vacht en welke uitwerpselen er bij welk dier horen en kan je kind zich een echte boer of boerin wanen achter de kruiwagen.

Puk en Pelle

De vrienden Puk en Pelle kennen elkaar al een aantal jaar en ze spelen graag met hun grote vriend Bollo. Maar dat neemt niet weg dat ze niet ook graag bevriend raken met jouw zoon en/of dochter. Je kunt ze zomaar tegen het lijf aanlopen, want ze bezoeken De Lommerbergen regelmatig. In de Landal-app kun je het entertainmentprogramma vinden, waarin onder andere de shows en andere activiteiten met Puk en Pelle zijn opgenomen.

Probeer vooral stempels te sparen door opdrachten uit te voeren (bijvoorbeeld door een keer te gaan zwemmen, van de glijbaan af te roetsjen, te dansen met Bollo of dieren te aaien). Heb je een aantal stempels verzameld, dan kan de stempelkaart bij de informatiebalie worden ingeleverd en ontvangen de kinderen een klein cadeautje.

Speurtochten

Op het park kun je verschillende speurtochten lopen, deze zijn per leeftijdscategorie verdeeld. Onderweg voer je met je kind opdrachten uit, maak je puzzels en ga je op zoek naar het grote geheel achter een klein stukje foto.

Zwemparadijs (Subtropisch Waterparadijs)

Al na de goede kleedhokjes is je kind in de stemming om te gaan zwemmen. Voor het betreden van het zwembad is er voor de kinderen een heuse Bollo-douche! Bovendien zijn er een aantal babyboxen en zelfs een soort Maxi-Cosi-achtige kuipstoeltjes waar je je baby in een lekkere omslagdoek in kunt leggen.

Voor de allerkleinsten is er het Kids Junglebad, voor kleuters een kleuterbad met een kleine, dichte glijbaan en een klauterhelling en voor groot en klein is er een groot golfslagbad.

In de loop der tijd heeft het zwemparadijs een aantal renovaties ondergaan, waardoor er zelfs een kleine zandbak in het peuterbad aanwezig is.

Uiteraard mogen ook het bubbelbad en een aantal grote glijbanen niet ontbreken. En dit allemaal in tropische temperaturen en sferen.

En verder

Naast al het bovenstaande heeft Landal De Lommerbergen ook een moestuin, midgetgolfbaan, vlindertuin, bowlingbaan, speelhal en, over het park verspreid, een aantal speeltuinen voor groot en klein. Bovendien kunnen de kinderen (vaak tegen betaling) deelnemen aan verschillende knutselactiviteiten in de Bolloclub. Kinderen tot 3 jaar kunnen, samen met hun ouders, deelnemen aan het peuterknutselen. Voor kinderen van 3 jaar en ouder hoef je er als ouder niet bij te blijven. Jij kunt dus een heerlijk kopje koffie of ander drankje drinken, terwijl de kinderen vermaakt worden.

Bij de Brasserie is iedere dag wel entertainment voor jong en oud aanwezig.

Het park ligt op een steenworp afstand van een groot bos waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.

Horeca op het park

Op het zogeheten Plaza zit een erg goed buffetrestaurant. Daarnaast is er een brasserie, een pizzeria (waar je ook pannenkoeken kunt bestellen), een restaurant met steaks en burgers en een snackbar. Je pizza kun je bij je bungalow laten bezorgen. Uiteraard is er ook een parkwinkel met een vrij uitgebreid assortiment. Ben je dus luiers, babyvoeding of frisdrank vergeten, of heb je geen zin om op zoek te gaan naar een grote supermarkt? Hier kun je ook prima terecht. Maar ook voor een lekker warme trui, voor als het toch frisser is dan er werd voorspeld, of juist een luchtig t-shirt, of een leuk cadeau kun je hier terecht.

Bungalows

Hoewel de bungalows van buiten wat verouderd zijn, zijn ze (over het algemeen) wel schoon. Kijk je op websites als Zoover, dan is de kans heel groot dat je er toch klachten over de netheid zult vinden, maar als je het zelf tegenkomt is vaak na één bezoek aan de receptie snel verholpen.

Veel bungalows zijn inmiddels van binnen gerenoveerd en opgeknapt, waardoor het je toch een comfortabel gevoel geeft.

Naast de “standaard” bungalows zijn er op het park een aantal kinderbungalows. In deze speciale bungalows is er kinderspeelgoed aanwezig, is er een kinderspeel-/slaapkamer met hoogslaper en zijn er diverse nuttige zaken (zoals een babybad, box, aankleedkussen, kinderstoel, kinderbestek, kinderbed, kindveilige stopcontacten, kindveilige kookplaat en kindveilige keukenkastjes) aanwezig. Superhandig, want het scheelt je een hoop spullen van thuis meenemen.

Op het park leven ook konijnen en eekhoorns. Let dus goed op, wie weet komen ze wel bij jullie huisje buurten.

In de omgeving van Landal De Lommerbergen

In de omgeving van het park is ook voldoende te beleven. Hieronder staan de leukste uitjes voor het hele gezin:

  • Attractiepark Toverland (Sevenum) Dit attractiepark kun je ook bij slecht weer bezoeken, een deel van het park is namelijk overdekt. Het park is hoofdzakelijk op kleine kinderen gericht, maar dankzij een aantal achtbanen zullen oudere kinderen en volwassenen het park ook leuk vinden (mits je van achtbanen houdt natuurlijk).
  • ZooParc Overloon (Overloon) Met 71 diersoorten zul je niet snel uitgekeken zijn in deze Brabantse dierentuin. Zo leven er bijvoorbeeld cheeta’s, Siberische én witte tijgers, Afrikaanse wilde honden, zeehonden en verschillende soorten kangoeroes. Wist je dat je vrij tussen (de meeste) dieren rond kunt lopen? ZooParc is al twee jaar op rij uitgeroepen tot de meest gewaardeerde dierentuin van Nederland, dus breng hier zeker een bezoek om te kijken of ze die titel ook écht verdiend hebben.
  • Klimpark Fun Forest (Venlo) Met de allerkleinsten kun je dit uitje voorlopig nog maar even overslaan, maar voor kinderen vanaf een lengte van 100 cm is dit echt superleuk om te doen! Voor kinderen van 16 jaar en ouder is er zelfs een speciaal parcours. Klim en slinger door de bomen en beleef samen dit geweldige avontuur!
  • Het Aardbeienland (Horst) Zoals de naam van het park al verraadt, dit park is geheel gewijd aan aardbeien. Hier leer je je zintuigen gebruiken om de aardbei te leren kennen. Het park is sprookjesachtig van opzet en je kunt er met het hele gezin een leuke speurtocht doorheen maken. Het park is geschikt voor jong en oud. De speurtocht is namelijk in verschillende gradaties van moeilijkheid verkrijgbaar.
  • Speelpark Klein Zwitserland (Tegelen) In dit grote bos liggen, verspreid over drie terrassen, leuke avonturen te wachten op groot en klein. Het park is van origine een ouderwetse speeltuin (alleen dan véél groter), maar je kunt er ook midgetgolfen, met mooi weer zwemmen in het buitenbad, van de kabelbaan van eiland naar eiland zwieren in Piratenland en hutten bouwen. Voor de allerkleinsten is er het overzichtelijke Kleuterland.
  • Kasteeltuinen Arcen (Arcen) De kasteeltuinen zijn prachtig om doorheen te lopen en als je goed oplet kun je zelfs ooievaars en flamingo’s zien. Je kunt gratis een spannende ronde midgetgolf doen en bij het restaurant in het park zit een grote speeltuin, met onder andere een stoer trekvlot. In de maanden juli en augustus is er voor de kinderen een gratis zomerspeurtocht in het park.
  • XBAZE Jump Arena (Reuver) Willen de kinderen even al hun energie kwijt of regent het pijpenstelen? Dan is XBAZE Jump Arena dé plaats om naartoe te gaan. Kinderen vanaf 2 jaar mogen al springen in dit trampoline-paradijs. Check wel even de website voor de speciale Little Jump-tijden. Voor kinderen vanaf 7 jaar kun je sowieso een kaartje boeken, ongeacht dag en tijd.
  • Irrland (Kevelaer, Duitsland) In deze enorm grote speeltuin glijdt je van glijbanen die rechtstreeks uit een vliegtuig of een verkeerstoren komen, is er een groot peuterbad en zijn er waterglijbanen. Maar er lopen ook een aantal dieren, zoals maki’s, rond. Bovendien kun je er picknicken en barbecueën (bij ieder bankje is een barbecue waar je gebruik van mag maken).

Dit vinden wij van Landal De Lommerbergen

Met zowel op als buiten het park ruim voldoende vermaak, de mooie ligging in de bossen en het leuke zwemparadijs is dit park een aanrader voor gezinnen met kinderen van 2,5 tot ongeveer 8 jaar. Veel van de bungalows zijn inmiddels vernieuwd, waardoor ze lekker comfortabel zijn om in te verblijven voor een weekend, midweek of week.

Met kleine kinderen hoef je het park niet eens af, wat natuurlijk ook wel eens lekker is!

Klik hier voor de website van Landal De Lommerbergen voor meer informatie en om te boeken.

Foto’s © Lonneke