Landrijk de Reesprong, luxe én kindvriendelijk verblijven op de boerderij

Overnachten op boerderij Landrijk de Reesprong, dat is glamping in Overijssel! Op de boerderij is van alles te beleven. Naast de diverse speelmogelijkheden mogen kinderen hier ook helpen met het verzorgen van dieren en een ritje maken op de pony. En slapen doe je in een van de luxe accommodaties. Samen met mijn kinderen ben ik hier een weekendje geweest en het is ons zeer goed bevallen. Daarom laat ik je graag zien wat je kunt verwachten.

Een warm welkom op Landrijk de Reesprong, een kindvriendelijke boerderij in Overijssel

Na een aardig stukje te hebben gereden, kwamen we aan bij de kindvriendelijke boerderij Landrijk de Reesprong in het Overijsselse Haaksbergen (vlakbij de Duitse grens). We melden ons op de aangegeven plek en kunnen kort daarna intreden doen in onze accommodatie. De kids zagen de speeltuintjes al en waren dan ook binnen no time heerlijk aan het spelen.

Even later komt boerin Bonita met een groot dienblad met daarop thee, voor de kids kan ranja en een overheerlijke vers gebakken appeltaart. Wat een warm welkom!

Overnachten op de boerderij in luxe accommodaties

Op Landrijk de Reesprong kun je overnachten in een van hun vier accommodaties. Zij bezitten twee luxe safaritenten en twee luxe lodges waarvan één met oven in de keuken.

Luxe safaritenten

De safaritenten op deze boerderij zijn naar mijn mening écht luxe! Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n kampeerliefhebber, dus wanneer ik zoiets roep wil dat vaak wel iets zeggen. 😉 Het is overduidelijk te zien dat de eigenaren kwaliteit erg belangrijk vinden. Dit zie je zowel aan de meubels, als aan de aankleding en hygiëne in de accommodaties.

De safaritenten hebben voor de kinderen een aparte slaapcabines met een stapelbed en eenpersoonsbed. Voor de ouders vind je in de woonkamer een tweepersoons boxspring.

Een ander pluspunt vind je in de badkamer. Naast uiteraard het toilet, is hier ook nog een douche met regendouchekop. Dat maakt het douchen toch net even iets plezieriger.

De luxe safaritenten zijn huisdiervrij.

Luxe lodges

Goed om te weten is dat de luxe lodge met oven huisdiervrij is! Eén van onze kinderen is allergisch voor honden, dus voor ons is dat altijd een grote pré als een accommodatie huisdiervrij is. De andere lodge is in principe ook huisdiervrij, echter kan er soms in overleg toch een klein hondje worden meegenomen.

Wij verbleven tijdens onze logeerpartijtje op Landrijk de Reesprong dan ook in de luxe lodge met oven. Dit is tevens momenteel de nieuwste accommodatie op het landgoed.

Het eerste wat mij direct opvalt is dat er ruimte is! Zeker met kinderen vind ik dat wel erg prettig. In de woonkamer is een een eethoek en zithoek. Wat ik ook erg prettig vond, is de keuken met kookeiland. Vanaf dat punt kon ik terwijl ik aan het koken was, toch de kinderen in de gaten houden.

Verder heeft deze accommodatie drie slaapkamers. Een slaapkamer voor de ouders met tweepersoons boxspring, een slaapkamer met twee losse eenpersoons boxspring en op ‘zolder’ nog twee eenpersoonsbedden. Een babybedje kan eventueel in de ouderslaapkamer achter het bed geplaatst worden.

Ook deze accommodatie heeft een zeer fijne badkamer inclusief douche met regendouchekop. Een en al genieten hier dus.

Activiteiten op de boerderij

Koeien voeren en melken

Elke dag mag er worden geholpen bij het voeren en bewonderen van de koeien. Tevens wordt er regelmatig voor de gasten van Landrijk de Reesprong een rondleiding gegeven in de melkstal, zo ook toen wij er waren. De rondleiding werd gegeven door boer Herald en zijn zoon Jurian.

Allereerst kregen we de melkkamer te zien. Hier zie je o.a. waar de melk verzameld wordt welke later weer door Campina wordt opgehaald. Ook mochten de kinderen hier helpen met het klaarmaken van de voeding voor de kalfjes welke vervolgens aan de jongste kalfjes gegeven werd.

Daarna gingen we naar de volwassen koeien. De kinderen mochten helpen met het voeren. Dit vonden ze erg leuk! En als kers op de taart mochten zij ook allen nog even kort meehelpen met het handmatig melken van een koe. Vervolgens werd deze aan een soort kolf aangesloten. Het melken van een koe kan enkel tijdens een rondleiding.

Als dank voor de hulp mochten de kinderen allemaal nog een kleine cadeautje uitkiezen.

Een ritje op de pony

Nog een andere leuke activiteit die kinderen op de boerderij kunnen doen is het maken van een ritje op één van de twee pony’s van Landrijk de Reesprong. Kinderen krijgen een cap op en worden vervolgens op de pony getild. Aan de ene zijde wordt de pony aan het touw begeleid en aan de andere kant dient iemand te staan ter ondersteuning van het kind dat op de pony zit.

Ga je liever niet op een pony zitten? Dat is niet erg, je kunt eventueel ook een stukje met de pony gaan wandelen.

Ook leuk om te weten is dat de pony’s aan een touw naast je accommodatie mag staan om te borstelen of om te pony te verwennen. Vinden ze fijn! En zo kun je nog langer van hen genieten.

Dieren verzorgen en aaien

Behalve koeien en pony’s zijn er nog veel meer dieren te vinden op de boerderij: geiten, kippen, konijnen, katten en een hond. Kinderen mogen helpen met de verzorging van de geiten, kippen en konijnen. Bij de kippen mogen tevens ook dagelijks eitjes worden geraapt. En neem gerust het aantal mee wat je zelf wil gebruiken voor bijvoorbeeld pannenkoeken!

Speelplekken op de boerderij

Op Landrijk de Reesprong zijn meerdere plekken waar kinderen kunnen spelen. Allereerst zijn er al een aantal speeltuintjes te vinden. Op twee daarvan heb je prima uitzicht vanaf het terras/veranda van je accommodatie. Erg fijn, want ik durfde hierdoor mijn kinderen van 4 en 7 jaar lekker hun gang te laten gaan.

 • De speeltuin die het dichtstbij de luxe safaritenten is heeft o.a. een grote trampoline, een dubbele schommel, een houten trein en aan de andere zijde een dubbele rekstok.
 • Bij de luxe lodges vind je de water- en zandspeeltuin. Denk hierbij een grote zandheuvel met bijbehorend strandspeelgoed, een speeltoestel met glijbaan en een water- en zandtafel.
 • Nog een andere speeltuin vind je aan het begin van het speelbos. In het speelbos zelf vind je diverse plekken waar je een mooie hut kunt bouwen. Vanaf de accommodaties heb je op dit speelgedeelte geen zicht.
 • Ook is er een schuur waar kinderen trapvoertuigen kunnen pakken zoals tractoren, skelters, fietsen en ook stepjes. Waar de kinderen van onze ‘buren’ vooral erg in de weer waren met de skelters kozen mijn kinderen voor de fietsjes.
 • Bij wat minder weer is er een speelschuur waar kinderen lekker kunnen spelen tussen de balen hooi, een glijbaan en een touw waar zij aan kunnen slingeren. Ook boven de boerderij zijn er diverse speelmogelijkheden op de speelzolder. Kinderen kunnen hier o.a. bouwen met reuze lego stenen (deze zie je ook vaak bij binnenspeeltuinen), sjoelen, tafelvoetbalen spelen en pingpongen.

Spelletjes!

Op de boerderij worden ook spelletjes georganiseerd. Denk hierbij qua stijl vooral aan Oer-Hollandse spelletjes zoals touwtrekken maar ook een klompenbowlen.

In het ‘winkeltje’ tegenover de boerderij vind je tevens een kast met allemaal bordspelen die je mag lenen. Er liggen ook nog een paar boeken en rolschaatsen die je gebruiken kunt.

Knutselen

Tijdens midweek- en weekverblijven biedt boerin Bonita de kinderen de mogelijkheid om te knutselen. Wij waren er tijdens het weekend en hebben hier daardoor geen gebruik van kunnen maken. Uiteraard staat het je altijd vrij om zelf iets leuks in elkaar te knutselen!

Speurtocht

Wat wel altijd mogelijk is, is een speurtocht op de boerderij. Je kunt deze speurtocht in de Welkomsmap vinden van je accommodatie. Je ziet foto’s van diverse plekken op de boerderij en bij iedere plek hoort een vraag. Mocht je het antwoord niet weten, vraag dit dan gerust aan de boer, boerin of hun kinderen. Zij vertellen je graag van alles over de boerderij!

Eten roosteren op de vuurkorf

Iedere accommodatie heeft zijn eigen vuurkorf. Alleen het aanzetten kan natuurlijk al hartstikke gezellig zijn. Maar je kunt er ook broodjes en marshmallows op roosteren. Of wat dacht je van barbecueën?

Handig om te weten over Landrijk de Reesprong

 • Het is mogelijk om een babybedje en kinderstoel te reserveren voor in je accommodatie.
 • Vind je het prettig om even een wasje te draaien? In de bijwoning van de koeienstal kun je een wasmachine inclusief wasmiddel vinden waarvan je (tegen betaling van € 4,-) gebruik kunt maken.
 • Het landgoed is prima toegankelijk met een buggy/kinderwagen/rolstoel.
 • Er is geen zwembad, maar bij warm weer worden er wel spelletjes met water gedaan of een zwembadje opgezet voor wat verkoeling. Wil je toch graag zwemmen? In Duitsland zijn er twee mooie buitenzwembaden op 8 minuten autorijden afstand en een twee natuur zwembaden: De Ruthbeek en in Rekken, beide ongeveer 10 à 15 minuten autorijden. En allemaal tegen schappelijke prijzen toegankelijk!
 • Er is vooralsnog geen elektrische laadpaal op het terrein zelf aanwezig, mogelijk iets om rekening mee te houden mocht je net zoals ik elektrisch rijden. Je kunt je elektrische auto wel snel opladen op 2 kilometer vanaf Landrijk de Reesprong. In de nabije toekomst is het wel mogelijk om elektrisch op te laden, aangezien de glamping dit jaar volledig op groene stroom overgaat.
 • Adresgegevens: Alsteedseweg 10B, 7481 RV Buurse
 • Website: www.landrijkdereesprong.nl

Wat is er te doen in de omgeving?

Het weekend dat ik er met de kinderen was, zijn we eigenlijk heel Landrijk de Reesprong niet af geweest. De kinderen hebben zich hier prima kunnen vermaken. Mocht je hier langer zijn, dan kan ik me voorstellen dat je wellicht wel de plannen hebt om uitstapjes te maken. Daarom heb ik er toch een aantal voor je verzameld:

 • Wandelen en fietsen De omgeving heeft meer dan voldoende wandel- en fietsmogelijkheden. In de map die in de accommodatie ligt, zijn er diverse uitdraaien van wandel- en fietsroutes te vinden.
 • Kanoën in de omgeving Behalve wandelend en fietsend, kun je Twente ook verkennen met een kano. Er zijn verschillende mooie beekjes die uitzicht bieden over de weilanden. Klik hier voor meer informatie.
 • Museum Buurtspoorweg (8 km) Vinden je kinderen (of jijzelf) treinen helemaal geweldig? Dan is een bezoek aan dit museum de moeite waard. Naast dat er hier van alles te zien valt, is er ook nog genoeg te beleven. Wat dacht je van een stoomtreinrit, een speurtocht voor kinderen, interactieve spellen of je mogen wanen in het leven van een heuse conducteur of machinist? Klik hier voor meer informatie.
 • De Museumfabriek (14 km) De Museumfabriek in Enschede is een leuk museum om naartoe te gaan met kinderen. In dit museum valt een hoop te zien maar ook zeker te beleven. Kinderen kunnen hier namelijk hun creativiteit kwijt in de Makerspace. Verder hebben zij ook hun standaard tentoonstellingen: een natuurhistorische collectie en textiel collectie. Klik hier voor meer informatie.

  Lees ook ons artikel: ‘De Museumfabriek, waar kinderen naast zien ook zelf mogen doen
 • Attractiepark de Waarbeek (15 km) Attractiepark de Waarbeek is een leuk overzichtelijk all inclusive attractiepark in het oosten van ons land die maar liefst al bijna 100 jaar bestaat! En dat is natuurlijk niet voor niets. Er is hier meer dan genoeg te bleven met de 35 verschillende attracties voor jong en oud. Het pretpark is voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2. Klik hier voor meer informatie.

  Lees ook ons artikel: ‘Attractiepark De Waarbeek, al bijna 100 jaar een begrip in Twente!
 • Speelpark Hoge Boekel (17 km) Kinderen kunnen lekker ravotten in Speelpark Hoge Boekel. Speelpark Hoge Boekel is een hele grote speeltuin met veel verschillende soorten speeltoestellen, een overdekte speeltuin, maar ook enkele attracties. Voor degene die het leuk vinden om te midgetgolfen, ook dat is mogelijk op hun 18 holes midgetgolfbaan. Klik hier voor meer informatie.

  Lees ook ons artikel: ‘Nostalgisch spelen bij Speelpark Hoge Boekel in Enschede

Lees voor nog meer leuke uitjes in de omgeving ook ons artikel: ‘De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Overijssel

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela