Menu
Musea / Zuid-Holland

LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen

Het LEGOLAND Discovery Centre is écht een dagje uit voor jong en oud, of anders gezegd: een perfect gezinsuitje. Op een zonovergoten dag reisden we met peuter en kleuter af naar het strand van Scheveningen om vervolgens een paar uur door te brengen bij LEGOLAND. Heerlijk om te zien dat hele gezinnen aan het bouwen zijn met de kleine steentjes en dat kunnen afwisselen met een aantal leuke attracties.

Een verdieping vol met Lego en Duplo

LEGOLAND Discovery Centre werkt (tijdens de coronaperiode) met tijdvakken. Je reserveert online een tijdvak en boekt daar direct tickets. Tip: kom wat eerder naar de ingang want er staat al een flinke rij voor je tijdvak begint. Zodra je ticket is gescand word je door het vriendelijke personeel naar de daadwerkelijke ingang geleid. Wij hadden een kinderwagen bij en konden gebruik maken van een lift. Je komt daarna in één grote ruimte terecht waar alle zones en attracties zich bevinden.

We konden onze kinderwagen achterlaten in een met camera’s bewaakte kinderwagenstalling.

Heartlake City – LEGO Friends

In deze zone draait alles om vijf vriendinnen van LEGO Friends. Er is een prachtige Legostad gebouwd, maar daaromheen vind je allerlei bakken met LEGO Friends-blokjes waarmee je de stad zelf kunt uitbreiden. Er liggen ook opdrachtkaarten bij (bijvoorbeeld: bouw een brug of leg een wandelpad aan). De meeste kinderen bouwen echter huisjes, paardenstallen en boten om toe te voegen aan deze stad.

Miniland

In dit deze grote zone, middenin de ruimte, zijn een aantal bekende gebouwen uit Den Haag en Scheveningen nagebouwd met LEGO, zoals de Pier en het ADO Den Haag-stadion. Er zijn allerlei interactieve elementen toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld muziek laten spelen bij een festivalterrein van LEGO.

4D-bioscoop

Elke 20 minuten kan er een groep bezoekers terecht in de 4D-bioscoop. Bij binnenkomst krijg je hier een entreekaartje voor. Er draaien dagelijks twee verschillende films. Eén van Ninjago en één van LEGO City. Het is een echte 4D-ervaring met wind, regen en sneeuweffecten.

LEGO Ninjago trainingszone en piratenschip

In dit deel kun je zelf Ninjago-creaties bouwen. Er is een tafel met Aziatische gebouwen en een draak, waar je zelf je eigen bouwwerk aan toe kan voegen.

Ook is er een laserdoolhof. Hierin moet je onder en over laserstralen kruipen en springen, zonder ze te raken.

In dit deel vind je ook nog een zone gebaseerd op piraten. Ook hier heb je een tafel met o.a. een piratenschip waar je zelf verder aan kan bouwen. Ook kun je op de muur je eigen piratenvlag maken met LEGOstenen en ligt er een piratenschip waarin je kan klimmen, klauteren en glijden.

Tip: neem sokken mee, want dat is namelijk verplicht tijdens het spelen in het schip. Vergeten? Geen nood, vraag dan bij het personeel om een paar reservesokken.

Imagination Express

In deze attractie stap je aan boord van een LEGO-voertuig. Hierin zitten toverstafjes waarmee je op voorwerpen kan schieten in de attractie om op die manier zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Onze kinderen vonden deze attractie zo leuk dat we hem drie keer hebben gedaan.  

LEGO DUPLO Park

Dit hoekje is erg leuk voor de allerkleinsten. Er is een kleine glijbaan en bakken vol met DUPLO. Ook zijn er voorbeelden aangebracht op de DUPLObakken en kunnen kinderen een filmpje met voorbeelden bekijken. Er is zelfs een mogelijkheid om met DUPLO op de muur te bouwen.

Bouw & Test

In dit gedeelte kunnen kinderen allerlei soorten voertuigen bouwen en uittesten. Zo ligt er een spoorbaan waar kinderen hun zelfgebouwde treinen en wagons kunnen laten rijden. Ook is er een testtrack om je zelfgebouwde auto te laten afdalen of te racen tegen andere kinderen. Verder staat er een LEGO-auto waarin je plaats kan nemen achter het stuur en allerlei knoppen kan bedienen.  

Ook vind je in deze een tafel waar je aardbevingen kan simuleren. Er staat een tafel met diverse DUPLOplaten en DUPLOstenen en daarmee bouw je een zo hoog mogelijke toren. Als deze klaar is draai je aan de knop, rechts van deze plaat en dan begint deze te bewegen. Zo kun je testen of je toren tegen een aardbeving bestand is.

In deze zone ligt ook een bouwzone met xxl-LEGOstenen gemaakt van schuimrubber. Hierin kunnen met name de wat jongere kinderen zich uitleven op het bouwen van torens.

Goed om te weten

 • Je reserveert vooraf een tijdvak en een ticket. Bij elke reservering die je maakt moet minimaal één kind aanwezig zijn van 12 jaar of jonger. Er mogen wel meerdere volwassen met één kind mee.
 • Er zijn meerdere verschoontafels, waarvan één automatisch op hoogte verstelbare verschoontafel.
 • Alle toiletten zijn voorzien van toiletbrilverkleiners en daarnaast zijn er kinderwasbakken.
 • Er is een klein horecapunt aanwezig in het Legoland Discovery Centre voor wat drinken en snacks.
 • Er is één uitgang en die gaat rechtstreeks door de souvenirwinkel. Let op: het kan hier erg druk zijn. De winkel is ook apart toegankelijk vanaf de boulevard van Scheveningen.
 • Er is gratis WiFi.
 • Adres: Strandweg 13K, 2586 JK Den Haag
 • Website: www.legolanddiscoverycentre.com/scheveningen

Wat vonden wij van LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen?

Het LEGOLAND Discovery Centre is overduidelijk bedacht door mensen die oog hebben voor wat kinderen leuk vinden en wat hen uitdaagt, maar ook wat ouders nodig hebben om het verblijf daar zo prettig en comfortabel mogelijk door te kunnen brengen. Denk aan alle speelmogelijkheden voor alle leeftijden, maar bijvoorbeeld ook aan de standaard aangebrachte toiletbrilverkleiners. De grootste pré was het kindvriendelijke en oplettende personeel. Het enige nadeel was het korte tijdvak. We hadden zonder enige moeite hier een dag vol kunnen maken, nu hadden we maar 2,5 uur de tijd en dat voelde echt te kort.

Lees ook ons artikel ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Zuid-Holland‘ voor nog meer leuke uitjes in de omgeving van Scheveningen.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne

About Author

Dierentuinen-, pretparken- en musealiefhebster, die haar gezin maar al te graag hierbij betrekt

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.