Leuke activiteiten die je kunt doen samen met je pasgeboren baby

De eerste weken met je baby zijn zeer bijzonder. Toch wil je er op een gegeven moment ook weer op uit. Met een pasgeboren baby kan het lastig zijn om te bedenken wat je samen kan doen. Hier zijn daarom een aantal leuke activiteiten die niet enkel voor plezier zorgen, maar vooral de band tussen jou en je baby zullen versterken. Ook als je zwanger bent of een kinderwens hebt, hopen we je alvast wat voorpret te kunnen geven met deze activiteiten.

Doe een baby cursus

Er zijn tegenwoordig heel wat leuke en unieke cursussen, die je samen kunt doen met je baby. Denk hierbij bijvoorbeeld aan babyyoga (ja, dat bestaat echt!), babygebaren maar ook aan dansen of sporten met je baby. Het is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en jullie band te versterken. Het is tevens een heerlijke manier om even tot rust te komen en echt een momentje met zijn tweetjes te hebben, zonder de prikkels van buitenaf.

Als je benieuwd bent naar de soorten cursussen in jouw buurt, dan kun je vaak veel informatie krijgen via verloskundigen en/of een geboortecentrum. Bij verloskundigenpraktijk Amsterdam bijvoorbeeld, die zelf ook cursussen aanbieden voor zwangere vrouwen.

Bezoek een babyhotel

Een babyhotel is een heerlijke manier om te ontsnappen aan alle hectiek van het alledaagse leven. Als nieuwe moeder heb je vaak de behoefte om even aan niets anders te denken dan aan jouw kleine. Zonder gestoord te worden door liefhebbende opa’s, oma’s, tantes en meer. Hoe goed ze het ook bedoelen. Een babyhotel is een ideale manier om even tot rust te komen als nieuw gezin, inclusief alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je baby. Babyhotels zijn hier namelijk helemaal op ingericht. Dus geen gesleep met spullen zoals een babybedje en -badje. Vaak zijn er ook allerlei handige extra’s die je kunt gebruiken, van een flessenwarmer tot een babybadje.

Voorbeelden van een aantal babyhotels in Nederland:

Wandelen met je baby

Zodra de navelstreng van je baby heeft losgelaten en je baby zijn eigen lichaamstemperatuur zelf kan regelen, mag je vaak al lekker naar buiten met je baby. Vaak is dit na ongeveer een week na de geboorte al. Het is ook fijn voor jezelf om weer even lekker buiten te zijn. Sporten mag je echter nog niet. Een stukje wandelen kan daarom wel heel prettig zijn. Een blokje om in jullie woonwijk, maar ook een wandelroute die geschikt is voor kinderwagens kunnen fijn zijn.

Genieten met je baby bij een babyspa

Toen onze jongste net was geboren, hebben wij zelf een bezoek gebracht aan een babyspa. Hier werd er gestart met het floaten in een babyspa en hebben we zelf, onder begeleiding, onze baby een massage gegeven, Hierover in het volgende kopje meer.

De voordelen van floaten voor baby’s zijn o.a. dat het kan helpen bij het verwerken van de geboorte en eventuele napijn, het gevorderen van een spierontwikkeling van een baby, het kan helpen onrustige baby’s te kalmeren, klachten van reflux, krampjes obstipatie verminderen en nog veel meer!

Lees ons artikel ‘Fijn genieten met je baby bij Joli Bébé Baby Spa en Wellness‘ voor een verslag van een bezoek aan een babyspa.

Workshop babymassage

Een unieke manier om je kleine extra te verwennen, is door middel van een baby massage. Zo heb jij extra tijd om je baby te knuffelen en aan te raken, terwijl je leert welke bewegingen baby’s extra kunnen laten ontspannen. Tijdens de meeste workshops leer je fijne technieken, die je ook thuis kunt toepassen. Handig als je baby last heeft van krampjes bijvoorbeeld.

Tip! Als je dit artikel leest terwijl je nog maar net zwanger bent. Dan zou het kunnen dat je zelf last hebt van krampen. Ook een massage kan dan helpen, maar bij krampen en bloedverlies 5 weken zwanger is het verstandig om eens contact op te nemen met een verloskundige. Bloedverlies kan namelijk meerdere redenen hebben en het is vaak erg prettig om dit te bespreken met een deskundige. Vooral als je dit nog niet eerder hebt meegemaakt.

Babyzwemmen

Een actieve activiteit die erg fijn is voor zowel jezelf als de baby, is babyzwemmen. Eén van de meest bekende activiteiten die je kunt doen met een baby. Zwemmen is een zeer ontspannende activiteit, en dit geldt al helemaal voor baby’s. Aangezien ze dit herinnert aan de tijd in je buik. Baby’s mogen zwemmen vanaf 2 à 3 maanden, voor ongeveer 15 a 20 minuten per keer. Zo zorg je ervoor dat ze het niet te koud krijgen. De meeste verloskundigen adviseren om te wachten tot de baby 3 maanden oud is, omdat baby’s dan minder vatbaar zijn.

Lees ook ons artikel ‘Zwemmen met je baby, waar moet je allemaal aan denken?‘ voor nog meer tips!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen: