Menu
Producten

11 leuke dingen die je kunt doen met je vakantiefoto’s

Heb jij ook altijd van die bergen foto’s van je vakanties en wil je wel eens iets anders dan enkel een fotoalbum maken? In dit artikel kun je een opsomming vinden van een aantal leuke ideeën van dingen die je met je vakantiefoto’s kunt doen.

Foto op doek

Naast de fotoalbum, is een foto op doek ook een zeer gewilde bestemming voor je vakantiefoto’s. Wij hebben ook altijd één grote canvas foto bij ons in de woonkamer hangen. Met name onze kinderen kijken er graag naar. En onze baby, die lacht steeds naar zijn broers op de foto.

Kalender

Kan je nu al niet wachten tot de volgende vakantie? Laat dan je foto’s afdrukken op een kalender. Kies je een kalender voor het volgende kalenderjaar? Dan kun je dit project natuurlijk ieder jaar herhalen. Ook handig voor een familieplanner!

Gepersonaliseerd kaartspel

Voor wie graag kaartspellen speelt, is het een leuk idee om je kaartspel te laten personaliseren. Je kunt er voor kiezen om een foto op de achterzijde van de kaarten te laten drukken, maar het is ook mogelijk om dit op de voorzijde te doen. Bijvoorbeeld een foto van jouzelf op de kaart van de Koningin. 😉

Memoriespel

Zeker leuk wanneer je kinderen hebt, is om je foto’s te laten afdrukken als een memoriespel. Kies uiteraard hun favoriete vakantiefoto’s uit. Wanneer ze met iemand buiten jullie eigen gezin het spelletje zullen spelen, is dit tevens een leuke manier om je kinderen aan het vertellen te krijgen over jullie vakantie.

Scrapbooking

Ben je creatief van aard? Dan heb je vast wel eens van scrapbooking gehoord. Bij scrapbooking versier je je foto’s. Dit kan in een fotoalbum, maar ook los in een lijst. Tevens kan dit zowel digitaal als op papier. Het laatste vind ik persoonlijk wel het mooiste. Ik heb dan ook altijd zeer veel bewondering voor mensen die dit goed kunnen. Wist je dat er speciale scrapbook winkels bestaan? Zoek ze maar eens op!

Foto puzzel

Wist je dat je je favoriete vakantie foto door het bekende puzzelmerk Ravensburger kan laten afdrukken? Kies tussen verschillende groottes, van 24 t/m 2000 puzzelstukjes! Sssst.. Niet tegen mijn moeder vertellen, maar ik weet al wel wat zij met de feestdagen van mij krijgt… 😉

Muismat

Mijn vader vroeg toevallig van de week aan mij of ik toevallig nog een muismat had liggen omdat die van hem bijna versleten is. Toen schoot het idee mij te binnen om een foto van de kinderen op een muismat te laten afdrukken en dit hem cadeau te geven. Een persoonlijkere muismat kan natuurlijk niet!

Sneeuwbol

Als er iets is wat mijn kinderen geweldig vinden, dan is het wel een sneeuwbol. Die dwarrelende vlokken hebben natuurlijk iets magisch. Maar hoe gaaf is het als er dan een mooie herinnering in de sneeuwbol zit? Ik durf met je te wedden dat dit een dikke hit is!

Tip! Ze verkopen wel een foto sneeuwbollen bij de Action.

Magic drinkbeker

Ken je ze nog? Van die drinkbekers met een man of vrouw erop? En als je er dan warm water in deed, verdween de kleding? Ditzelfde idee kun je ook doen met je vakantiefoto’s. Oké wel met kleding aan. Hoe leuk is het dat wanneer je warm water in de beker doet, je favoriete vakantiefoto tevoorschijn komt? Ook leuk om cadeau te geven aan iemand anders!

Fotoslinger

Kan je maar niet kiezen welke foto’s je favorieten zijn? Hang ze dan allemaal op! Bijvoorbeeld aan een fotoslinger. Je kunt dit heel simpel doen met een stuk touw of lint en knijpertjes die je eraan bevestigd. Vervolgens hang je aan de knijpers je vakantiefoto’s op. En ben je het zat? Dan verwissel je ze net zo makkelijk weer.

Fotocollage

Een leuke manier om al je foto’s direct bij elkaar te hebben, is door het maken van een fotocollage;. Koop een grote lijst en vul deze met je leukste vakantiefoto’s. Ben je toevallig in een ander land geweest waar ze een andere valuta hebben en heb je nog wat briefgeld over? Dit kun je dan ook in je lijst kwijt. Of wat dacht je van entreebewijzen?

Mocht je nog leuke aanvullingen hebben voor deze lijst, laat het ons weten!

Foto’s © Shutterstock.com

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.