10 leuke kinderboerderijen in Noord-Brabant en Limburg

Een kinderboerderij is altijd leuk voor jonge én oude dierenvrienden. Op deze boerderijen kun je volop dieren bekijken, aaien of soms zelfs voeren. Sommige van deze boerderijen bieden ook nog andere activiteiten aan. In dit artikel vind je een selectie van 10 toffe kinderboerderijen in Noord-Brabant en Limburg, gemaakt voor en door ouders.

’t Erf –  Waalwijk

Kleinschalige kinderboerderij met speeltoestellen en traptractors. Tegen betaling kun je een zakje voer krijgen, om de geiten en schapen te voeren. In overleg met één van de vrijwilligers mag je hier een cavia aaien.

 • Horeca: Nee, er is wel een snoepautomaat en er zijn ijsjes te koop.
 • Kinderfeestjes: Ja, er worden kinderfeestjes georganiseerd. Je kunt o.a. een speurtocht doen, klompjes verver en dieren voeren met een van de medewerkers.

Adres: Mendelssohnstraat 6, 5144 GD Waalwijk
Website: www.kinderboerderij-erf.nl

Boerderij Wolfslaar – Breda

Boerderij met verschillende dieren als schapen, kippen, varkens en geiten. Binnen zijn er stallen met enkele paarden, koeien, varkens en een ezel. Op de buitenplaats bij de boerderij is een konijnenberg en zijn er kippenhokken. In de speelweides kunnen kinderen de geitjes aaien.

Ook kunnen kinderen hier met educatieve spellen spelen, zoals een regenmaker en een kunstkoe om te melken, en er is een waterspeelplek.

 • Horeca: Ja, er zit een horecapunt bij genaamd ‘Het Tuinhuis van Charlotte’. Hier kun je terecht voor koffie met iets lekkers of een lunch.
 • Kinderfeestjes: Ja, ze bieden hier maar liefst 7 verschillende soorten kinderfeestjes aan.

Adres: Wolfslaardreef 95, 4834 SN Breda
Website: www.wolfslaarbreda.nl

MEK – Oosterhout

Kinderboerderij met dieren zoals schapen, geiten, konijnen en pony’s. Ook hier is voer te verkrijgen om bijvoorbeeld de schapen te voeren. Verder vind je hier nog een klein kabouterbos en een natuurspeeltuin.

 • Horeca: Ja, in het hoofdgebouw is een klein verkooppunt aanwezig. Je kunt hier terecht voor drinken, ijsjes, koek en snoep.
 • Kinderfeestjes: Nee, op dit moment zijn ze bezig om het aanbod te vernieuwen.

Adres: Veerseweg 100, 4901 ZE Oosterhout
Website: www.mek-oosterhout.nl

Recreatieboerderij Pukkemuk Dongen

Naast een kinderboerderij en enkele volières vind je hier een binnen- en buitenspeeltuin, bekend om zijn klompjesbaan en het boerensprookjesbos. Zie ook onze blog over een eerder bezoek aan Pukkemuk: Spelen, dieren én waterpret bij Recreatiepark Pukkemuk in Dongen

 • Horeca: in het binnen gedeelte is een bar en daarnaast kun je binnen ook eten bestellen van de uitgebreide menukaart. Ze hebben ook twee buitenverkooppunten, deze zijn voornamelijk geopend op drukke dagen in de zomerperiode.
 • Kinderfeestjes: Ja, naast een regulier kinderfeestje waarbij er onbeperkt gespeeld kan worden, hebben ze ook nog themakinderfeestjes. Denk hierbij een aan escaperoom kinderfeestje of een boerenmidgetgolffeestje.

Adres: Vaartweg 192A, 5106 NG Dongen
Website: www.pukkemuk.nl/

NME Elzenhoek  – Oss

Ook bij deze kinderboerderij kan je voer kopen om de dieren te voeren. Daarnaast is er een natuurspeeltuin en een zintuigenpad. Ook vind je er het Verwonderhuis. In dit bijzondere huis is van alles te leren over de bijzondere dierenwereld. Je gaat op onderzoek door  laadjes open te trekken, de telefoon op te nemen, pannen te openen, de wc-bril omhoog te doen en nog veel meer.

 • Horeca: Ja, er is een verkooppunt waar ijs, tosti’s, panini’s en poffertjes worden verkocht. Verder is er een koffieautomaat en een snackautomaat met frisdrank, sap, koek, chocolade en chips.
 • Kinderfeestjes: Ja. Als je op de Elzenhoek een feestje viert kun je gebruik maken van het feesthuisje. Ook mag je met de dierverzorger mee op voerronde.

Adres: Anna van Schuurmanstraat 602, 5344 TX Oss
Website: www.nme-elzenhoek.nl

Speelboerderij de Steenuil – Oirschot

Op de deze speelboerderij vind je een grote binnenspeeltuin, met zandbank en bandenglijbaan. Buiten kun je spelen in het hooi en in de strohut, met de skelters, fietsjes, luchtkussen, trampolines, speelhuisjes, speeltoestellen of voetballen op het sportveldje. Buiten kun je een kijkje nemen in de stal bij de koeien of in de geitenweide. Ook organiseren ze elke dag activiteiten op de boerderij, zoals dieren voeren met de boer of een ponyritje. Zie ook onze blog over een eerder bezoek aan de Steenuil: Doe-boerderij en binnenspeeltuin ‘de Steenuil’ in Oirschot (Noord-Brabant)

 • Horeca: Ja, uitgebreide menukaart met o.a. de heerlijke Steenuilburger of de boerensmulplank.
 • Kinderfeestjes: Ja, er zijn verschillende arrangementen die ook nog eens uit te breiden zijn met bijvoorbeeld cake versieren en onbeperkt ranja drinken. Liever geen all-inn arrangement? Dan kun je ook losse tickets boeken om ons te bezoeken zónder kinderfeest arrangement.

Adres: Schansstraat 3, 5688 NC Oirschot
Website: www.desteenuil.nl/speelboerderij

Hagerhof – Venlo

Je vindt op deze boerderij o.a.  koeien, vogels, konijnen, varkens en geiten. Verder is er een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin. Ook kun je bij Kinderboerderij Hagerhof knutselen met natuurlijke materialen.

 • Horeca: Ja, er ligt een restaurant met uitgebreide menukaart bij deze kinderboerderij. Aanrader is de proeverijplank.
 • Kinderfeestjes: Kinderfeestjes worden niet specifiek benoemd op de website van Hagerhof, maar je kunt bij het restaurant wel terecht voor bijvoorbeeld een familiedag of bedrijfsfeest.

Adres: Hagerlei 1, 5912 PP Venlo
Website: www.kinderboerderijhagerhof.nl

Kinderboerderij Schutterspark – Brunssum

Grote kinderboerderij met verschillende dieren, afgewisseld met speeltuintjes. Er zijn ook bijzondere dieren zoals alpaca’s, baardagamen en wallaby’s. Daarnaast is er naast de kinderboerderij in dit stadspark ook nog een grote speeltuin, minihaven met kinderbootjes, blotevoetenpad en een adventure klimpark.

 • Horeca: Ja, in het park ligt Brasserie Schuttershüske.
 • Kinderfeestjes: Nee, op de kinderboerderij worden geen kinderfeestjes georganiseerd, maar de kinderboerderij in combinatie met de minihaven en speeltuin maakt het wel de ideale plek om zelf een feestje te organiseren.

Adres: Heidestraat 20, 6443 VZ Brunssum
Website: www.schuttersparkbrunssum.nl

Streekboerderij Daniken – Geleen

Ook bij deze boerderij kan er naar hartenlust geaaid worden. Verder is er een hertenweide, een bijenstal en een speelveld met allerlei speeltoestellen.

 • Horeca: Er is een verkooppuntje voor drinken, ijsje of een stuk Limburgse vlaai.
 • Kinderfeestjes: Ja, ze bieden de mogelijkheid voor het vieren van een kinderfeestje. De invulling hiervan bepalen ze in overleg met ouders.

Adres: Ten Eysden 5, 6164 JL Geleen
Website: www.streekboerderijdaniken.nl/kinderboerderij

Educatieve boerderij Daalhoeve – Maastricht

Boerderij Daalhoeve  heeft mini-boerderijdieren, zoals minipaardjes, minivarkens, minirunderen en mini-ezels. Daarnaast hebben ze er een kleine verzameling uitheemse dieren. Denk hierbij aan otters, ara’s en woestijnvossen (fenneks). Ook kan er gespeeld worden in de speeltuin.

 • Horeca: Ja, in de zogenoemde ‘Koojstal’ kun je terecht voor koffie met iets lekkers of lunch.
 • Kinderfeestjes: Ja, ze beiden drie soorten kinderfeestjes aan.

Adres: Alesiahof 40, 6215 SX Maastricht
Website: www.daalhoeve.nl

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne