sinterklaas-activiteiten-voor-thuis

Leuke Sinterklaas activiteiten en knutselideeën voor thuis

Uiteraard hoef je niet per se de deur uit te gaan om het Sinterklaasgevoel in huis te halen. De volgende activiteiten en knutselideeën omtrent het thema Sinterklaas kun je dan ook prima thuis doen met je kind(eren).

Pietengym gewoon lekker thuis

Letterlijk klimmen en klauteren zal bij de meeste gezinnen thuis wat lastig zijn, maar je kunt desondanks toch prima jullie eigen pietengym thuis organiseren. Zorg allereerst voor kruidnoten en eventueel pietenzakjes waar kinderen de kruidnoten in kunnen doen. Leg op verschillende plekken kruidnoten neer en laat je kinderen bijvoorbeeld leuke opdrachten doen. Je kunt uiteraard wel iets wat klauterwerk verzinnen door je kind(eren) bijvoorbeeld over dingen heen te laten klimmen en onder andere dingen door te laten kruipen. Enne.. vergeet de pietenpakjes niet!

Sinterklaas speurtocht

Een Sinterklaas speurtocht zullen veel kinderen maar al te prachtig vinden. Kleinere kinderen kun je bijvoorbeeld spulletjes laten verzamelen en kinderen die al wat letters kunnen herkennen of zelfs al iets kunnen lezen, kun je letters laten verzamelen.

Ook leuk: kijk of je wellicht meerdere ouders uit de buurt bij elkaar kunt trommelen en voor jullie kinderen gezamenlijk een te gekke speurtocht kunt organiseren. Dit zullen ze nooit meer vergeten!

Lees ook ons artikel: ‘Met dit stappenplan organiseer je een geweldige speurtocht voor kinderen!

Samen Sinterklaas lekkernijen bakken

Wie denkt aan Sinterklaas, denkt al snel aan lekkernijen zoals kruidnoten en pepernoten! En nog leuker is om deze samen met je kind(eren) te bakken! Bijkomend is dat je huis er ook nog eens heel lekker van gaat ruiken. Wij gebruiken zelf meestal een simpel pak van Koopmans om ze te bakken maar ik wil graag ook nog een meer gezonde variant met je delen: Gezondere kruidnoten van Chickslovefood. En wat dacht je van gevuld speculaas?

Dansen op Sinterklaasliedjes

Dansen op Sinterklaasliedjes is bij mijn kinderen altijd een dikke hit. Met name de liedjes van Party Piet Pablo is bij ons favoriet. Op YouTube kun je dit gemakkelijk vinden en ze zijn meestal ook niet al te moeilijk om mee te doen. Wij hebben tijdens een voorstelling van Party Piet Pablo eens een CD gekocht, welke ook behoorlijk grijs wordt gedraaid in de auto.

Klik hier voor het YouTube kanaal van Party Piet Pablo.

Knutselen voor Sinterklaas

Pinterest staat vol met leuke ideeën om te kunnen knutselen voor Sinterklaas. Op ons Pinterest bord hebben ik dan ook diverse leuke knutselideeën opgeslagen. Klik hier voor ons Sinterklaas Pinterest bord met o.a.:

  • Kralenplanken in Sinterklaas thema
  • Knutselen met crêpepapier
  • Kleurplaten
  • Sinterklaas en pieten kleien

Sinterklaas deurkrans

Een lekker knutselwerkje, dat is deze leuke Sinterklaas deurkrans. Met een strokrans (o.a. verkrijgbaar bij de Action), kruidnoten, lijm en andere versiersels kun je deze leuke krans maken.

Lees ook het artikel: ‘Sint DIY: Maak je eigen Sinterklaas deurkrans

Sint DIY: Sinterklaas deurkrans
Foto © Food Frobel Fun

Sinterklaas boomschors plateau

Een boomschors versieren voor in de Sinterklaasperiode. Hartstikke leuk! Je kunt hier bijvoorbeeld allerlei lekkers op neer zetten. Maar het is ook gewoon leuk ter decoratie!

Lees ook het artikel: Sinterklaas DIY | Sinterklaas boomschors plateau van Action

Theelichtjes decoreren voor Sinterklaas

Wanneer je kinderen al iets vaardiger zijn met een schaar, kun je leuke theelichten voor Sinterklaas met hen versieren. Met jongere kinderen kun je er voor kiezen om zelf de figuurtjes uit te knippen.

Lees ook het artikel: ‘Crea-Hop Sinterklaas, knutselpakket

Crea-Hop Sinterklaas, knutselpakket - Winactie
Foto © Elsarblog

Pietenhuis

Heb je een houten huisje in huis? Dan is het leuk om deze per seizoen opnieuw in te richten. In onderstaand voorbeeld is bijvoorbeeld een Pietenhuis gemaakt.

Lees ook het artikel: ‘Maak je eigen Pietenhuis!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook leuk om te lezen:

Foto’s © Genoemde websites en Shutterstock

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.