Leuke UV-pakjes voor kinderen

Wanneer de zon fel schijnt, zoals op dit moment, trek ik mijn kinderen een UV-pakje aan wanneer zij buiten spelen met water. Al meerdere keren heb ik van andere ouders complimenten gekregen over hoe leuk ze de pakjes vinden. Vervolgens wordt dan de vraag gesteld waar ik deze koop. Mijn tips deel ik dan ook graag met jullie.

Wat is het nut van UV-pakjes voor kinderen?

Het antwoord op de vraag wat het nut is om je kind een UV-pakje aan te trekken, is heel simpel: UV-kleding biedt bescherming van de huid. Zelfs wanneer UV-kleding nat is, biedt het bescherming.

De beschermingfactor van UV-kleding is vergelijkbaar met SPF 50. Gewone kleding, zoals een wit t-shirt, biedt de bescherming van ongeveer SPF 15. Een flink stuk lager dus. En wanneer dit nat wordt, wordt de bescherming nog lager.

Waarom je kind beschermen tegen UV-straling?

Ook op deze vraag is het antwoord vrij kort: UV-straling kan de huidcellen beschadigen wat op ten duur zelfs huidkanker kan veroorzaken. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen. Echter is de huid van kinderen kwetsbaarder. Doordat kinderen nog in de groei zijn, gaat de celdeling bij hen veel sneller als bij volwassenen. Het gevolg hiervan is dat een cel mogelijk onvoldoende tijd heeft om te herstellen na een verbranding.

Wist je trouwens dat gemiddeld 1 op de 4 kinderen verbrandt? Dit komt vaak doordat veel mensen vergeten zichzelf (en soms ook hun kinderen) in te smeren.

Een UV-pakje biedt continu bescherming, waardoor je je kind dus eigenlijk extra beschermt. Uiteraard moet je je kinderen ook nog steeds blijven smeren, dus vergeet dat vooral niet!

Leuke UV-pakjes voor kinderen

En wie denkt dat de UV-pakjes van tegenwoordig suf zijn, die heeft het mooi mis. Je hebt onwijs leuke UV-pakjes voor zowel jongens als meiden. Voor kleinere kinderen tot grotere kinderen. Ik heb voor jullie een selectie gemaakt van degene die ik persoonlijk erg leuk vind.

En voor het gemak: wanneer je op de onderstaande foto’s drukt, kom je vanzelf op de pagina terecht waar je hem kunt kopen.

UV-pakjes voor meisjes

Dit leuke regenboog UV-pakje is verkrijgbaar in maat 62 t/m 92 en kost € 29,-.

Dit UV-pakje is verkrijgbaar in maat 62 t/m 92 en is wel wat (naar mijn mening) aan de dure kant met € 43,-.

Dit setje bestaande uit een broekje en een longsleeve is verkrijgbaar in de maten 62 t/m 104 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 31,- en € 34,-.

Dit pakje is één van mijn favoriete UV-pakjes voor kinderen en is verkrijgbaar vanaf maat 98 t/m 168 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 20,- en € 25,-.

Dit pakje is verkrijgbaar vanaf maat 98 t/m 168 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 20,- en € 25,-.

Dit setje bestaande uit een shirtje en een broekje is verkrijgbaar in maat 98 t/m 168 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 20,- en € 25,-

Beach-&-Bandits---UV-zwempak-voor-meisjes---Boxfish---Geel

En als laatste voor de categorie meisjes een leuk UV-pakje met print is verkrijgbaar in de maten 98 t/m 134 en kost € 44,99.

UV-pakjes voor jongens

Mijn jongste zoon heeft dit UV-pakje. Het is verkrijgbaar in de maten 62 t/m 122 en kost afhankelijk van de maat tussen de €14,- en € 19,-.

Over dit UV-pakje heb ik zitten twijfelen, ik vind hem zo leuk! Hij is verkrijgbaar in de maten 62 t/m 122 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 17,- en € 22,-.

Dit babyshark UV-pakje is verkrijgbaar in de maten 62 t/m 122 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 17,- en € 22,-.

Dit leuke UV-pakje met Mickey Mouse is verkrijgbaar in de maten 62 t/m 128 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 22,- en € 26,-.

Dit leuke George Pig UV-pakje is verkrijgbaar vanaf maat 62 t/m 122 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 17,- en € 22,-.

Dit superhelden UV-pakje is geschikt voor helden in maat 62 t/m 122 en kost afhankelijk van de maat tussen de € 17,- en € 20,-.

JUJA---UV-Zwempak-voor-baby's---lange-mouwen---Stripy---Donkerblauw

Dit stoere marine pakje is ook wel één van mijn favorieten voor jongens. Deze is verkrijgbaar in de maten 62 t/m 98 en kost € 42,99.

In het artikel ‘Leuke activiteiten voor wanneer het héél warm is buiten‘ heb ik nog een aantal leuke activiteiten beschreven waar een UV-pakje goed bij past. 😉

Bron: KWF Kanker Bescherming