De leukste campings voor kinderen bij het Gardameer (Italië)

Het Gardameer was onze eerste buitenlandse vakantiebestemming sinds wij kinderen hebben. Het is een prachtige omgeving met een hoop mogelijkheden tot leuke uitstapjes. Rondom het Gardameer zijn dan ook verschillende leuke campings te vinden die geschikt zijn om met kinderen naartoe te gaan. Onze favoriete campings heb ik voor je in een lijstje gezet. De moeite waard om even te bekijken mocht je plannen hebben deze kant op te reizen.

Piani di Clodia (Lazise)

Een camping welke ik zelf helemaal geweldig vind, is de 5-sterren camping Piani di Clodia in Lazise. De zwembaden zijn verdeeld over 2 delen. In totaal zijn er 7 zwembaden waarvan de meeste ook prima geschikt zijn voor kinderen. Een aantal zwembaden hebben leuke speelattributen. Onze jongste zoon van toen 1,5 jaar heeft zich prima kunnen vermaken. Enig aandachtspuntje is dat niet alle zwembaden het hele seizoen open zijn. Wij waren er toen tussen Hemelvaart en Pinksteren en bij ons waren 5 van de 7 zwembaden open.

In het centrum van de camping vind je een grotere speeltuin. Over het park zelf heen vind je nog een aantal kleinere. Ook is er een leuk en vooral super enthousiast animatieteam welke de hele dag door leuke activiteiten verzorgt. En ook niet geheel onbelangrijk: het eten in het restaurant is erg lekker én ook wel betaalbaar!

De camping ligt direct aan het Gardameer. Je hoeft hiervoor enkel een pad omlaag te gaan. Dit pad is afgesloten met een hek welke je enkel met pasje kunt openen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kind daar per ongeluk naar toe gaat.

Piani di Clodia heeft ongeveer 485 plaatsen en is daarmee een middelgrote camping.

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Lees voor een uitgebreide indruk van deze camping ook ons artikel ‘Piani di Clodia, een geweldige camping aan het Gardameer‘.

Altomincio Family Park (Valeggio sul Mincio)

Onze allereerste gezinsvakantie in het buitenland, was naar de camping Altomincio Family Park in het zuiden van het Gardameer. Wij kregen deze camping getipt van vrienden en we begrijpen ook zeker wel waarom.

Het eerste dat ons opviel aan deze camping is dat hij volledig autovrij is en daardoor dus hartstikke veilig voor (jonge) kinderen! Onze zoon was toen 2,5 jaar en we hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld.

Nog een groot voordeel is dat de zwembaden een bodem hebben van rubber en geen keiharde stenen. Er zijn 3 zwembaden waarvan 2 ondiep zijn. Het diepere zwembad is omheind met een hek, wel zo fijn. Tegenwoordig is er ook een spraypark. Deze is vrij nieuw.

Verder vind je over de hele camping diverse speeltuinen op letterlijk vrijwel iedere hoek. Hierdoor zijn er dus altijd speelmogelijkheden in de buurt van je accommodatie. Voor grotere kinderen is er ook nog een klimpark rondom het lagunebad.

De camping is wel redelijk groot en heeft ongeveer 800 plaatsen.

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook ons artikel ‘Altomincio Family Park, een kindvriendelijke en autovrije camping bij het Gardameer‘ voor een impressie van deze camping.

Camping Weekend Glamping Resort (San felice del Benaco )

Onze oudste zoon is nogal een boefje welke graag zijn eigen gang gaat. Om hem toch die vrijheid te geven, hebben wij 2 jaar geleden bewust gezocht naar een kleine en overzichtelijke camping rondom het Gardameer welke geschikt is voor kinderen. We kwamen al snel uit bij Camping Weekend Glamping Resort welke volgens Zoover.nl zeer goed gewaardeerd werd.

Deze camping beschikt over een aantal zwembaden waaronder o.a. een zwembad met glijbaan voor kinderen en een peuterbadje. Uiteraard heeft ook deze camping behalve zwemmogelijkheden nog een aantal leuke speelplekken voor kinderen.

Het uitzicht vanaf Camping Weekend Glamping Resort is prachtig! De camping ligt namelijk vrijwel direct aan het Gardameer (ongeveer 400 meter). Je moet hiervoor wel een stijl stuk omlaag en komt dan uit op een kiezelstrandje.

De camping valt qua grootte in de categorie klein en heeft ongeveer 250 plaatsen.

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Bella Italia (Peschiera del Garda)

Nog een camping waar ons oog op was gevallen, is de camping Bella Italia. Naar horen en zeggen is Bella Italia één van de meest bekende campings bij Nederlanders bij het Gardameer. En dat heeft natuurlijk zo zijn redenen.

Bella Italia heeft een waar waterpark met maar liefst 8 zwembaden. Veel zwembaden beschikken over leuke speelattributen zoals glijbanen. Voor de allerkleinsten is er een apart kindergedeelte zodat ook zij veilig kunnen genieten van het water.

Verder bezit deze camping over 4 restaurants en 5 bars en een ijssalon. Ofwel qua eten en drinken is hier keuze genoeg. Vanaf 4 jaar wordt er een leuke animatieprogramma aangeboden. En over de hele camping heen zijn diverse speeltuinen te vinden.

De camping ligt direct aan het Gardameer waarbij je toegang hebt tot een kiezelstrand.

Camping Bella Italia is een grote camping en heeft ongeveer 1700 plaatsen.

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Village San Francesco (Desenzano del Garda)

Wanneer je met jonge kinderen een leuke camping zoekt aan het Gardameer, is camping Village San Francesco de moeite waard om naar te kijken. De camping ligt direct aan het Gardameer.

Deze camping beschikt over 3 lagunezwembaden van verschillende dieptes. Eén van deze zwembaden is voor de allerkleinsten namelijk wel giga leuk! Het is een heel ruim kinderbad vol met leuke speelattributen.

Wat ik zelf ook wel erg leuk vind aan deze camping is dat je via hun eigen website thema accommodaties kunt boeken zoals prinsessen en piraten. Wederom de moeite waard om even naar te kijken wanneer je kinderen dit leuk vinden.

Mocht je een hond hebben, ook deze is van harte welkom op Village San Francesco. Er zijn 3 zogeheten dog camps te vinden op deze camping.

Villa San Francesco heeft ongeveer 470 plaatsen en valt daardoor in de categorie middelgrote camping.

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Leuke activiteiten met kinderen rondom het Gardameer

Er valt rondom het Gardameer van alles te beleven met kinderen. Denk hierbij aan verschillende pretparken, waterparken, een dierentuin, leuke stadjes en vooral ook een prachtige natuur!

Een aantal van deze leuke uitstapjes heb ik voor je verzameld in het artikel: ‘Leuke kindvriendelijke uitjes & activiteiten bij het Gardameer‘. Als je nog geen reden had om naar het Gardameer op vakantie te gaan, hoop ik dat ik je die bij deze wel heb gegeven. 😉

Weet jij nog leuke campings bij het Gardameer die de moeite waard zijn om te vernoemen in dit artikel, laat het ons dan vooral weten!

Foto’s © Opwegmetmama.nl & desbetreffende campings

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.