Linnaeushof: De grootste buitenspeeltuin van Europa

Ben je op zoek naar een speeltuin waar je kinderen echt de hele dag zoet zijn? Bezoek dan Linnaeushof in Bennebroek. Dit is de grootste buitenspeeltuin van Europa, inclusief een waterpark. Een speelparadijs in Noord-Holland waar zelfs de allerkleinsten zich kunnen vermaken, maar waar ook grote stoere kids zich kunnen uitleven.

Linnaeushof, de grootste buitenspeeltuin van Europa

In het Noord-Hollandse Bennebroek (grenzend aan Heemstede) vind je Linnaeushof. De grootste buitenspeeltuin van Europa en volgens mij ook een van de leukste. Mijn kleuter vraagt al sinds ons bezoek van vorige zomer wanneer we weer gaan spelen in die hele grote speeltuin met zwembad. Heel begrijpelijk, want wat hebben we daar een fantastische dag gehad!

Speelparadijs Linnaeushof is van alle gemakken voorzien: Deze gigantische buitenspeeltuin heeft ook nog twee overdekte gedeeltes waar je eventueel kunt schuilen voor een regenbui of even kunt afkoelen op een hete en zonnige dag. Ook is er een zwemgedeelte met allemaal speeltoestellen in en aan het water. Vergeet dus vooral je zwemkleding niet als je een dagje Linnaeushof op de planning hebt staan!

Je mag je eigen eten en drinken meenemen, maar in deze Noord-Hollandse speeltuin hebben ze ook een restaurant waar je naast snacks ook lekkere broodjes en ijsjes kunt bestellen. Voor de kids is er een kindermenu genaamd de Bennie Broek Box. Hier zitten patatjes in, een snack, drinken en een cadeautje om mee naar huis te nemen.

En nog een tip: Als je bij aankomst de speciale thermo mok aanschaft kun je de rest van de dag hier koffie, thee en warme chocolademelk in laten schenken. Scheelt weer afval en geld voor de koffie- en theeleuten onder ons.

In Bennies winkeltje, vlakbij de uitgang, kun je leuke souvenirs shoppen. Knuffels ,drinkbekers en kleine feestartikelen. Allemaal bedrukt met de bekende mascotte van Linnaeushof: Het grote konijn Bennie Broek.

Voor grote kids

Voor zowel grote als kleine kinderen is de grootste buitenspeeltuin van Europa een geschikt uitje. Het speelparadijs is opgedeeld in overzichtelijke zones, zodat de grote kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan en de allerkleinsten onder toezicht veilig kunnen spelen.

Op de site staat aangegeven dat Linneaushof een speelparadijs is voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Maar onze tiener van inmiddels 14 wil ook graag nog een keer naar deze speeltuin om hier te spelen met zijn broertje en zusje.

De grote kinderen vermaken zich waarschijnlijk het best in de grote speeltuin. Hier vind je bijvoorbeeld de Toffe Toren, lange glijbanen en het pirateneiland. Ook is er een hindernisbaan waar grote kids zich helemaal kunnen uitleven.

Het leuke vind ik dat je in deze buitenspeeltuin diverse soorten speeltoestellen vindt. Echt ouderwetse toestellen als een glijbaan en een klimrek, maar ook geautomatiseerde speelobjecten zoals de botsauto’s binnen.

Voor de kleintjes

Kom je met kleinere kinderen naar Linnaeushof? Ook zij kunnen zich hier uitstekend vermaken.

Dreumesland is een afgeschermd gebied in Linnaeushof. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen hier in een veilige omgeving spelen en ontdekken. Er is hier een speeltuin met onder andere een zandbak, schommels en een speelhuisje.

De peuter en kleuter speeltuin is voor de iets oudere kindjes, zoals de naam al aangeeft. In het midden van het speelparadijs is een afgeschermde zone gemaakt voor peuters en kleuters. Het grote voordeel van deze speelzone is dat er maar een in- en uitgang is. Je kindje kan dus niet gemakkelijk wegsluipen.

In het grote verkeerspark kunnen de kinderen spelen met de trapauto’s ( een grote hit bij mijn kleuter) en er zijn verder nog veel meer speeltoestellen zoals klimtoestellen, een draaimolen en een luchtkussen. Tussen de speelgedeeltes is er gras waar je op kunt zitten en eventueel een kleine picknick kunt houden. Handig dus om een kleedje mee te nemen.

Het waterparadijs genaamd De Oase is geschikt voor alle leeftijden. Neem natuurlijk wel zwembandjes mee als je kindje nog niet kan zwemmen. Maar er staan genoeg stoelen en bankjes langs de waterrand, dus je kunt je kind makkelijk in de gaten houden. Ook is er een zonneweide waar je op een handdoek kunt zonnen vlakbij het zwembad.

Bezoek Linnaeushof

Linneaushof Bennebroek is geopend van april tot en met oktober. Voor actuele informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je het beste even een kijkje nemen op de website van dit grootste speelparadijs van Europa.

De speeltuin is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. Vlakbij Linnaeushof is een grote parkeerplaats en als je met ov reist kun je vlakbij de ingang van Linnaeushof uitstappen (kies Linneaushof Oost of West als eindbestemming).

Je kunt er ook voor kiezen om het partijtje van je kind hier te houden. Je kunt dan kiezen voor een verjaardagsarrangement, waarbij je naast entreetickets ook een feestelijke maaltijd en een waterijsje krijgt.

Op mijn blog eengoedverhaal.nu geef ik nog meer tips voor leuke uitstapjes met peuters en kleuters in Nederland. 

Wil je graag weten welke pretparken in Nederland geschikt zijn voor peuters en kleuters? Lees dan ons artikel: ‘De leukste pretparken voor peuters & kleuters

Mirjam is moeder van 3 (Noah, Eli en Filou) en blogt op Eengoedverhaal.nu over duurzaam wonen en leven, maar deelt ook regelmatig makkelijke diy’s, fijne recepten en leuke uit-tips voor gezinnen met jonge kinderen. Kijk hier voor nog meer leuke uitjes met kids.

Foto’s © Mirjam