11x logeren bij de boer, bij deze boerderijen kun je overnachten

Maak samen met je kinderen kennis met het boerenleven, door te logeren bij de boer! Ervaar wat een boer allemaal doet, leer over de verschillende dieren en gewassen en ontdek hoe voedingsmiddelen worden gemaakt. Het is toch heerlijk om onbeperkt te mogen knuffelen en spelen met koeien, schapen, kippen of misschien zelfs paarden, alpaca’s en geitjes. Ook heeft een boerderij vaak zoveel ruimte, dat er volop mogelijkheden zijn om te spelen. Ontsnap aan de drukte van de stad, door te overnachten op een boerderij.

Waar kun je logeren bij de boer?

Landrijk de Reesprong

Speel tijdens je verblijf boer of boerin bij Landrijk de Reesprong in Twente. Trek je overall aan, pak een skelter en kom helpen op het erf met klusjes zoals: eitjes rapen en kippen, pony’s en koeien voeren. Naast het voeren vinden ook de konijnen, poezen en honden het leuk om geaaid te worden. Natuurlijk hoef je niet heel de dag te ‘werken’, maar heb je ook volop tijd om te spelen! De boerderij heeft een buitenspeeltuin met trampoline, schommels, duikelstangen en veel tractoren en skelters voor alle leeftijden. De kinderen kunnen ook heerlijk spelen in de waterspeeltuin en de zandbak.

Slapen doe je tussen de koeien op het weiland in luxe lodges of luxe safaritenten. Zin om even van de boerderij af te gaan en een uitstapje te maken? De informatiemap in de accommodatie brengt je op de hoogte van de leukste uitjes in de omgeving.

Lees ook ons artikel: ‘Landrijk de Reesprong, luxe én kindvriendelijk verblijven op de boerderij

Erve Woolderink

Ooit al eens geslapen in een hooiberg? Bij Erve Woolderink kan je zo echt ervaren hoe het is om te logeren bij de boer. Vanuit de accommodatie zie je ook hazen en reeën lopen! De kinderen hebben er genoeg te doen: er zijn veel speelmogelijkheden op het erf (35 hectare!), haal de eieren op die de kippen hebben gelegd, voer de kalfjes of ga gezellig samen vissen.

Koe in de Kost

Kom tot rust bij boer Frans en boerin Truus bij Koe in de Kost in Overijssel. Je verblijft er in een comfortabele Grondulow, zonder televisie, maar mét ‘eigen koe’! Wanneer je komt logeren bij de boer, zal je het echte boerenleven leren kennen. Je zult dus ook vies worden, wanneer jij bijvoorbeeld de koeien aan het melken bent óf wanneer je meehelpt om de dieren te voeren. Naast de boerderijklusjes is er volop ruimte om te spelen op de trampoline, het voetbalveldje, met de skelters, op de zandbult of in de strohut.

Lees ook ons artikel: ‘Waan je een echte boer of boerin tijdens een verblijf bij Koe in de Kost!

© Koeindekost

Erfgoed Bossem

Deze bijzondere boerderij vind je in het mooie Twentse landschap. Het is niet alleen een bedrijf, maar je kunt er ook logeren en dus kennismaken met het boerenleven. Wat deze boerderij zo bijzonder maakt, zijn de accommodaties waarin je kunt verblijven: de sterrenkubus en de hooischuur. Vanuit deze accommodaties heb je een prachtig uitzicht op het platteland of ervaar de magie van de sterrenhemel vanuit je bed. Het lijkt wel of je in de open lucht slaapt. Houd je van wat meer ruimte of wat meer luxe? Je kunt ook overnachten in een safaritent of in een suite van de boerderij. Overdag kun je proeven, ruiken, horen, zien en beleven hoe leuk het landleven is.

Avonturenboerderij Molenwaard

Deze speel- en leerboerderij is gelegen in het prachtige polderlandschap van Alblasserwaard in Zuid-Holland. Op de boerderij leren kinderen op een speelse manier alles over het boerenleven en het platteland. Naast een speurtocht door heel het park, kunnen kinderen er verschillende activiteiten doen, zoals: het voeren van dieren, het rijden op een tractor en een skelter, spelen in de speeltuin en het maken van een rondvaart. Ook voeren ze op het park diverse shows op, waarbij de kinderen op een interactieve manier worden betrokken bij de show en kennismaken met boerin Fien en boer Teun.

Sinds 2021 is het mogelijk om bij Avonturenboerderij Molenwaard te overnachten in één van de ruim 20 verschillende accommodaties. Zo is er een accommodatie voor 2 personen, maar kun je er ook terecht met groepen tot 18 personen! Tijdens je verblijf heb je onbeperkt toegang tot de avonturenboerderij en de speelschuur, maar ook op het vakantiepark is genoeg te beleven.

Lees ook ons artikel: ‘Een nieuw bezoek aan Fien & Teun op avonturenboerderij Molenwaard’

Hoeve de Vrijheerlijkheid

Hoeve de Vrijheerlijkheid is een boerderij waar je echt tot rust kunt komen, gelegen in het mooie Limburgse landschap. De vier accommodaties zijn gelegen in de voormalig vakwerkhoeve die compleet is gerestaureerd en nu plaats biedt voor gezelschappen van vier tot twaalf personen.

Genieten van de natuur kun je er optimaal, maar er is ook veel gelegenheid om te leren en te spelen. Het terrein is groot genoeg om je te vermaken met tractoren, skelters, schommels, glijbanen, een trampoline en een dierenweide waarbij je de dieren mag knuffelen en voeren. Met een ligging dichtbij Aken, Luik, Valkenburg en Maastricht is er ook in de buurt genoeg te ondernemen!

Recreatieboerderij Johan & Caroline

In het Brabantse Wagenberg vind je recreatieboerderij Johan & Caroline. Op het erf vind je veel speelmogelijkheden voor kinderen: speeltoestellen, een springkussen, een trampoline, verschillende skelters en loopfietsen en noem het maar op. Ook is er een speelweide waar je dieren mag knuffelen en mee mag helpen om de dieren te voeren. Overnachten doe je in een eigen kampeermiddel, of in één van de pods. Het erf hoef je in principe niet af, omdat er ook een boerderijwinkel is met een ruime keuze aan voedingsmiddelen. Toch is een uitstapje maken vanaf de recreatieboerderij ook wel aantrekkelijk, omdat je in 30 minuten bij de Efteling of de Beekse Bergen staat.

FarmCamps

FarmCamps biedt bij twintig boerderijen in Nederland overnachtingen aan, om te ervaren hoe het boerenleven er uit ziet. Overnacht in een luxe tent en help overdag mee op de boerderij. Wat er op de boerderij te doen is en welke dieren er wonen, verschilt per locatie. Zo kun je op de website filteren tussen het type boerderij: akkerbouwboerderij, alpacaboerderij, biologische boerderij, kaasboerderij, etc. Ook kun je filteren op welke dieren je op het erf tegenkomt om mee te knuffelen: alpaca’s, een boerderijhond, cavia’s, ezels, geitjes, kalfjes, hertjes, konijnen, paarden, schapen, varkens en noem maar op. Zo kun je de boerderij zoeken die helemaal past, bij wat jullie leuk vinden! Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook ons artikel: ‘Weekend weg bij FarmCamps Op de Beemd, een vakantie op de boerderij’.

Boerenbed

Op zoek naar een kleinschalige boerderijbeleving in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk? Denk dan eens aan Boerenbed met boerderijen bij de bossen, in de bergen, bij het water of op de Waddeneilanden. Maak een keuze uit ruim 60 boerderijen, waarbij maximaal 5 tot 10 tenthuisjes staan om te overnachten. Door dat het kleinschalig is, blijft het op de boerderij kalm en knus. Zo kun je er heerlijk tot rust komen maar ook alles van de boer leren over het bedrijf, de dieren en de dagen op de boerderij. Daar steek je echt van wat van op! Ga naar de website voor meer informatie

Boerderijcamping Varsenerveld

In een groene omgeving, met het bos op loopafstand, vind je de kleinschalige boerderijcamping Varsenerveld in Ommen. Boer Hendrik-Jan en boerin Gezina laten je graag kennismaken met het boerenleven. Even geen tv-schermen of computerspelletjes, maar tijd in de buitenlucht en tijd voor elkaar. Samen met de boer mogen de zoogkoeien, dwerggeiten, de pony en de kippen verzorgd worden.

Op de boerderijcamping kunnen gasten kiezen uit verschillende kampeerplekken, van basic tot luxe. Daarnaast zijn er ook nog enkele accommodaties te huur, zoals een safaritent of een houten chalet. De camping beschikt over alle benodigde faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen, een speeltuin en een kampvuurplaats.

© Boerderijcamping Varsenerveld

De Treijehoek

Wil je logeren bij de boer in het noorden van Nederland? Dat kan. Bij de Treijehoek in Friesland logeer je al vanaf 3 nachten in een mooi appartement, voor één tot en met acht personen. De eigenaren geven je graag een kijkje achter de schermen, hoe ze 190 melkkoeien en jongvee met veel liefde verzorgen. Op het terrein kunnen kinderen lekker spelen op het speeltoestel, in de boomgaard of op de waterfiets in de gracht.

Is logeren bij de boer toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar deze overnachtingen:

Kopfoto © Vakantiepark Molenwaard