Meivakantie 2024 – De leukste uitjes & activiteiten in Nederland

Last updated:

Voor een groot deel van Nederland start morgen de meivakantie. Heb je nog niets in de planning of ben je nog op zoek naar wat leuke ideeën, lees dan vooral verder. In dit artikel heb ik namelijk een aantal leuke uitjes speciaal voor de meivakantie voor je verzameld. Welke ga jij doen?

Ontdek het boerenleven in Dierenpark Amersfoort

De meivakantie in Dierenpark Amersfoort begint al direct dit paasweekend. Wist je dat niet alleen kinderen maar ook dieren het leuk vinden om op zoek te gaan naar Paaseieren? In deze dierentuin hebben de dieren ook een heerlijk voorproefje gekregen! Enne.. De hele meivakantie kunnen ook kinderen in Dierenpark Amersfoort op zoek naar eieren tijdens het Boerenleven evenement.

Tijdens de meivakantie worden kinderen uitgedaagd om hun klompen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken, er wonen namelijk ook een heleboel boerderijdieren in Dierenpark Amersfoort. Daarnaast kom je ook nog het e.e.a. te weten over deze dieren en kun je meedoen met andere leuke activiteiten die bij het thema Boerenleven horen.

Het Boerenleven evenement vindt plaats van 19 april t/m 5 mei 2019.

Het Grote Lentefestijn bij de Julianatoren

Van 2april t/m 30 juni 2023 kun je het voorjaar vieren tijdens het Grote Lentefestijn bij de Julianatoren. Er valt deze vakantie wel een heleboel te beleven in dit leuke pretpark.

Tip! Bestel hier alvast je kaartjes mét korting voor de Julianatoren!

Ontmoet Fien & Teun in de Keukenhof

Kom in de meivakantie 2023 naar de Keukenhof, want ook hier kun je een aantal leuke dingen beleven. Van 1 t/m 5 mei 2023 kun je hier o.a. Fien & Teun tegenkomen! En wat dacht je van een leuke speurtocht? Of kiezen je kinderen liever voor de dierenweide of de speeltuin? Voor de echte avonturiers is er ook nog een heus doolhof!

Enne.. De Keukenhof is dit jaar maar geopend t/m 14 mei dus wacht niet te lang als je hier nog naartoe wil gaan. 😉

Gezocht! Grappenmakers voor het Beeld en Geluid museum 

Het Beeld en Geluid museum in Hilversum staat van 28 april t/m 5 mei 2019 in het thema van humor. Dagelijks kun je met het hele gezin meedoen aan de familie-acteerworkshops waarin je zelf een sketch gaat naspelen, je eigen rap of songtekst maken en je eigen konijn, meme of karikatuur maken.

En wie denkt dat dat alles is, die heeft het mooi mis! Het VET Kindercabaret geeft op dinsdag 30 april en donderdag 2 mei 2019 een theatershow. Ook kun je meedoen met een tweetal masterclasses: op woensdag 1 mei 2019 een stand-up comedy masterclass en op vrijdag 3 mei 2019 een masterclass van Tex de Wit (bekend van Zondag met Lubach).

Een koninklijk bezoek aan bij Paleis het Loo

Bij goed weer is een bezoekje aan Paleis het Loo in Apeldoorn zeker de moeite waard. Ontdek hier de prachtige stallen en koetshuizen, doe mee aan een speurtocht, geniet van het prachtige paleispark, kom naar het kinderatelier of kom spelen in Speelpaleis het Loo. En heb je trek gekregen? Schuif dan aan bij de Koninklijke high-tea welke ook geschikt is voor kinderen (wel van te voren reserveren).

Tussen 29 april en 3 mei 2019 kun je deelnemen aan de familie doe-rondleiding waarbij je wandelt door de paleistuin en een kijkje krijgt vanaf het paleisdak. In het kinderatelier kan je kind tussen 27 april en 5 mei zijn/haar eigen zandbolletjes maken van zand en zaadjes welke je vervolgens natuurlijk zelf thuis mag zaaien.

Voel je een echte straaljagerpiloot tijdens de Straaljager weken in Aviodrome

Tijdens de meivakantie van 19 april t/m 5 mei 2019 kunnen kinderen in Aviodrome zich inleven in het leven van een echte straaljagerpiloot. Zo kunnen zij plaatsnemen in de cockpit van de Saab Viggen en de MiG straaljager en ontdekken waar alles voor dient (pas op het knopje van de schietstoel!), kijken wie de snelste is op de vliegtuigstormbaan, zich verkleden als een echte straaljagerpiloot en een sprintje trekken op de renbaan.

Een dagje naar de bioscoop

Tijdens schoolvakanties draaien in er de bioscoop altijd extra films voor kinderen, zo ook tijdens deze meivakantie. Hieronder vind je er zes:

  • Cats, op zoek naar Kattopia – Klik hier voor de trailer
  • Wonder Park – Klik hier voor de trailer
  • Circus Noel – Klik hier voor de trailer
  • Corgi – Klik hier voor de trailer
  • Missing Link – Klik hier voor de trailer
  • Masha en de beer 2 – Klik hier voor de trailer

Op zoek naar nog veel meer leuke uitjes die je kunt ondernemen in de meivakantie, bekijk dan ook het artikel ‘22 leuke activiteiten in de lente om te ondernemen met kinderen‘. 

Wat zijn jullie plannen voor de meivakantie?

Kopfoto © Bigstock.com