Meivakantie 2024 – De leukste uitjes & activiteiten in Nederland

Dit jaar vind de meivakantie voor alle regio’s in Nederland plaats van 27 april t/m 5 mei 2024. Sommige scholen plakken er echter nog een week aan vast. Heb je nog niets in de planning of ben je nog op zoek naar wat leuke ideeën, lees dan vooral verder. In dit artikel hebben wij voor jou namelijk een aantal leuke uitjes speciaal voor de meivakantie 2024 verzameld. Welke ga jij doen?

Het Grote Lentefestijn bij de Julianatoren

Van 24 maart t/m 30 juni 2024 is het weer tijd voor het Grote Lentefestijn bij de Julianatoren. Er valt deze vakantie wel een heleboel te beleven in dit leuke pretpark. Bezoek de theatershow ‘Jul & Julia en de Lentekriebels’, de shows ‘Julia’s Bloemenfeest’, ‘Dino en DIna’s Lenteshow’ en ‘Jul’s Bijenfestijn’. En ontmoet Cas de Ranger.

Wil je alvast in de sferen komen? Luister dan hun muzieklijst op Spotify: ‘Het Grote Lentefestijn‘.

Tip! Bestel hier alvast je kaartjes mét korting voor de Julianatoren!

Ontmoet Fien & Teun in de Keukenhof

Kom in de meivakantie 2024 met je kinderen naar de Keukenhof, want ook hier kun je een aantal leuke dingen beleven. Van 29 april t/m 3 mei 2024 kun je hier o.a. Fien & Teun tegenkomen! En wat dacht je van een leuke speurtocht? Of kiezen je kinderen liever voor de dierenweide of de speeltuin? Voor de echte avonturiers is er ook nog een heus doolhof!

Enne.. De Keukenhof is dit jaar maar geopend t/m 12 mei 2024 dus wacht niet te lang als je hier nog naartoe wil gaan. 😉

Volg een Cabin Crew opleiding bij Aviodrome

Tijdens de meivakantie van 27 april t/m 5 mei 2024 kunnen kinderen in Aviodrome zich inleven in het leven van de echte steward(ess). ZIj kunnen deze vakantie namelijk deelnemen aan een Cabin Crew opleiding. Hierbij leren zij wat er allemaal bij komt kijken. Denk aan het zoeken naar de juiste stoelnummers, controleren of het toestel klaar is voor vertrek, leren welke noodsituaties er kunnen voorkomen maar ook hoe ze de trolley kunnen voorzien van het juiste eten en drinken.

Klik hier voor meer informatie.

Een dagje naar de bioscoop

Tijdens schoolvakanties draaien in er de bioscoop altijd extra films voor kinderen, zo ook tijdens deze meivakantie. Hieronder vind je er een aantal:

Op zoek naar nog veel meer leuke uitjes die je kunt ondernemen in de meivakantie, bekijk dan ook het artikel ‘22 leuke activiteiten in de lente om te ondernemen met kinderen‘. 

Wat zijn jullie plannen voor de meivakantie?

Kopfoto © Bigstock.com