Met een baby naar een vakantiehuisje? Hier wil je aandenken

Er even lekker tussenuit is af en toe wel nodig en dat is er een hoop dat je kan doen. Gezellig een vakantiehuisje nemen met het gezin is een goede optie. Met een kleine mee, zijn er wel een aantal zaken waar je van tevoren rekening mee moet houden. Denk aan spullen die je moet meenemen en verdere accommodatie. Wat kun je er nu precies van verwachten?

Physiomer op zak

Om te beginnen is Physiomer neusspray een must have. Het zorgt ervoor dat overtollig slijm verdwijnt. Zo heb je minder last van een verstopte neus. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt voor de jonge neus. Er zijn een hoop situaties waarin een kind last kan krijgen van een verstopte neus of andere klachten. Al helemaal tijdens een vakantie, want je komt een nieuwe omgeving in waar je lichaam aan moet wennen. Met volwassenen is het net zo, maar een baby kan hier wat sneller last van krijgen. Na het zwemmen bijvoorbeeld of het oplopen van een verkoudheid. Goed om de spray dus bij de hand te hebben.

Vertrouwde spullen mee

Buiten de standaardzaken, zoals luiers en flesjes, is het ook altijd goed om dingen mee te nemen die voor een baby vertrouwd aanvoelen. Hierbij kun je denken aan speelgoed of een knuffel. Zo kan een baby zich sneller op zijn of gemak voelen. Handig is om van tevoren een soort checklist te maken met deze spullen. Andere dingen zou je eventueel nog kunnen kopen, mocht je het vergeten. Met de rest is dat helaas niet het geval.

Voorzieningen vakantiehuis

Je kunt zelf wel aan een hoop denken, maar het er is genoeg dat je zelf niet mee kan nemen en dat moet je er wel zeker van zijn dat het er alsnog te vinden is. Zo is een kinderstoel erg belangrijk, maar een hekje ook. Het huis moet zo veilig mogelijk zijn voor een baby en dit is niet altijd het geval. Is dat niet zo of het hekje is kapot, kun je ook altijd wat schroeven en een boormachine voor het geval je iets moet repareren. Zoek dit van tevoren goed uit en vraag na wat je allemaal kunt verwachten. Misschien zijn er dingen waar je net even wat meer voor moet betalen, maar dan ben je er in ieder geval van op de hoogte.

Accommodatie

Een baby moet zich net als de rest kunnen vermaken en als hier niets voor te vinden is, zal het een hele lange vakantie worden. Als er in de buurt een zwembad en/of speeltuin is, ben je er vaak al wel. Ze kunnen zich daar wel even mee bezig houden. Ook voor jezelf is het fijn om te zien als je kind het naar zijn zin heeft.

Lees ook de volgende artikelen:

Kopfoto © Pexels