ibiza-met-kinderen-activiteiten

Met kinderen naar Ibiza, een vakantie om nooit meer te vergeten!

Ibiza, een eiland welke erg bekend staat om zijn fantastische uitgaansleven. Behalve dat is dit eiland op zich gewoon een heel fijn Spaans eiland met prachtige natuur en stranden. Ook voor een vakantie naar Ibiza met kinderen kinderen heb je van alles te doen. In dit artikel geef ik je een paar leuke tips mee, vertel ik je waar wij verbleven en welke periode het meest geschikt is.

Met de kinderen op vakantie naar Ibiza

Soms heb je zo’n plek waarbij je onmiddellijk voelt van “dit is het!”. Bij mijn vrouw en mezelf was dat Ibiza. Toen we er de eerste keer kwamen voelde alles gewoon perfect en sindsdien zijn we dan ook al heel wat keren terug geweest. In eerste instantie gingen we altijd met ons tweetjes maar we vonden het zo jammer dat we dan altijd de kinderen moesten thuislaten dus de laatste keer hebben we ze ook een keer meegenomen.

ibiza-met-kinderen-activiteiten

Leuke kindvriendelijke activiteiten op Ibiza

De volgende activiteiten zijn leuk om te ondernemen met je kinderen tijdens een vakantie op Ibiza:

Neem de boot naar Formentera

De meeste kinderen vinden het allicht wel fijn om met de boot te varen dus dit is echt een aanrader en je kan er gerust een hele dag voor uittrekken.

Vanuit Ibiza stad (of vanop verschillende andere stranden) kan je de boot nemen naar het eiland Formentera en je vaart ongeveer 40 minuten. Het zijn relatief kleine boten die allemaal een zonneterras hebben dus tijdens de trip kan je heerlijk in het zonnetje genieten van de zee.

Op Formentera zelf kan je direct in de haven een fiets huren en zo het eiland verkennen. Onderweg kom je fantastische stranden tegen dus vergeet zeker niet van je handdoeken mee te nemen.

ibiza-met-kinderen-activiteiten

Maak een tocht met een privé gids

Dit is iets waar ik in het begin wat twijfelachtig tegenover stond. Ik dacht altijd dat we zelf toch ook wel de mooiste plekjes van Ibiza konden vinden maar dat bleek dus helemaal niet waar te zijn.

Een kleine zoektocht op internet helpt je zo aan verschillende gidsen, ook veel Nederlandstalige.

Onze gids kwam ons halen aan het hotel met zijn auto en heeft met ons heel de dag rondgereden. We hebben echt de meest fantastische plekken van Ibiza gezien en ’s avonds afgesloten met een zonsondergang op het hoogste punt van het eiland. Een gids kost je misschien wel iets maar het is meer dan de moeite waard! De kinderen vonden het fantastisch en wij ook.

ibiza-met-kinderen-activiteiten

Chillen aan het zwembad

Zowat elk hotel heeft een eigen zwembad dus waarom eens niet een dagje chillen aan het zwembad. De kinderen kunnen volop spelen en de ouders kunnen rustig op een bedje liggen met een heerlijke cocktail.

Ga naar een waterpark!

Op Ibiza heb je verschillende waterparken. Zo is er één in Playa d’en Bossa met verschillende echt coole glijbanen: Aguamar Water Park

Als je aan de andere kant van het eiland zit kan je ook Aquagames bezoeken in  Port d’es Torrent. Deze is geschikt voor iets jongeren kinderen.

Onze accommodatie op Ibiza

Tijdens onze vakantie op Ibiza met onze kinderen verbleven wij in het Marvell Club Hotel. Dit is een budget hotel maar toch erg fijn om met de kinderen naar toe te gaan. Het hotel ligt iets onder San Antonio en met het bootje kan je heel eenvoudig tot in de stad varen.

Lees ook het artikel ‘Marvell Club Hotel Ibiza‘ voor een impressie van dit hotel.

In welke periode op vakantie naar Ibiza met kinderen?

De vraag die mij wel eens wordt gesteld is welke periode nou geschikt is voor een vakantie naar Ibiza met kinderen. Probeer net voor of net na het seizoen te gaan. In mei, juni en september is het al gezellig druk in Ibiza maar niet zoals in juli of augustus. Die twee maanden zou ik proberen vermijden als je met kinderen gaat want dat is het party-hoogseizoen.

Dit zijn natuurlijk maar een paar tips, uiteindelijk maak je er zelf het beste van maar laat je zeker niet tegenhouden door het feest-imago van Ibiza. Een vakantie met de kinderen is er perfect mogelijk. Het is ook maar 2,5 uur vliegen dus waar wacht je op!

Geschreven door Kristof Luyten, blogger op Sixpacks.be en Koken-met-kids.be

Foto’s © Kristof Luyten