Mevrouw Peer, een restaurant met een grote speeltuin in Utrecht

Last updated:

Ben je op zoek naar een leuk restaurant waar je zelf neer kunt strijken terwijl je kinderen zich vermaken in een grote speeltuin? Breng dan eens een bezoekje aan Mevrouw Peer! Een kindvriendelijk restaurant in Utrecht welke direct grenst aan de ruime speeltuin De Pan in de wijk Tuindorp. Maar ook binnen is er een leuke speelhoek voor de allerkleinsten te vinden.

Kindvriendelijk restaurant Mevrouw Peer in Utrecht

Met onze kinderen gaan wij wel eens naar Speeltuin de Pan, een grote speeltuin in Tuindorp (Utrecht). In 2021 hebben de vriendinnen Floor en Renske het kindvriendelijke restaurant Mevrouw Peer geopend. Dit restaurant is gevestigd in het voormalige seinhuis Blauwkapel gevestigd en ligt direct naast de speeltuin. Vanuit de speeltuin kun je zo neerstrijken op het terras van Mevrouw Peer.

Het restaurant is warm en huiselijk ingericht. Het is er niet al te groot, wat ik persoonlijk erg prettig vind. Een aantal originele elementen zijn behouden. Zo staat er nog een bankje uit een trein van toen er nog gerookt mocht worden. Voor wie het zich nog kan herinneren: de asbakken zaten toen in de armleuningen. Kun je het je nu nog voorstellen?

Binnen zijn er meer dan genoeg speelmogelijkheden voor jonge kinderen. Het eerste wat wij zagen was een houten keukentje met daarin wat boeken. Maar toen we om de hoek keken, zagen we nog een ruime speelhoek waar zowel speelgoed als gezelschapsspelletjes lagen.

Zoals je op de foto’s kunt zien valt deze speelhoek zeer goed in de smaak bij de kids! 😉

Vanaf het terras kijken naar je kids in de ruime speeltuin

Vanaf het terras van Mevrouw Peer heb je een perfect uitzicht over de hele speeltuin. Ideaal, zo kun jij lekker genieten van een hapje en een drankje terwijl je kids zich heerlijk vermaken (uiteraard is dit afhankelijk van de leeftijd van de kids, maar je zult vast wel begrijpen wat ik bedoel).

Wanneer je gebruik wil maken van de speeltuin, dan wordt er € 1,- per kind in rekening gebracht. Kom je via de oorspronkelijk ingang van de speeltuin binnen? Let dan wel even op dat je de entree niet dubbel betaald. Wij betalen zelf namelijk altijd direct al bij de ingang van de speeltuin.

Goed om te weten is dat er in de speeltuin ook een pierenbadje is. Wanneer de temperatuur minimaal 25 graden is, wordt dit badje gevuld. Zwemkleding en een handdoek voor je kids zijn dan dus geen overbodige luxe om mee te nemen.

De menukaart

Je kunt bij Mevrouw Peer terecht voor een ontbijt, lunch en borrel, maar ook voor een gebakje met iets te drinken. Op de kaart kom je dan ook eenvoudige gerechten tegen zoals een croissant, tosti en yoghurt met fruit en/of granola. Maar ook kun kun je er prima een rijk belegd broodje of salade krijgen.

Misschien nog wel het belangrijkste: het is te proeven dat men liefde voor de zaak heeft. Zo kreeg mijn zoon een heerlijk warme roomboter croissant. Zelf kozen wij voor een kopje warme chocolademelk en een stukje citroencake.

Voor de kids staan er op het menu nog dingen zoals een babyccino (een kinderkoffie, veelal is dit opgeklopte melk met wat topping), een vers bakje fruit of gepureerd fruithapje voor de allerkleinsten, en een klein kopje warme chocolademelk. Ook aan de jongste kinderen wordt dus gedacht.

Handig om te weten over Mevrouw Peer!

  • Openingstijden: van woensdag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur. In het weekend van 10.00 t/m 18.00 uur.
  • Adres: Eykmanlaan 1250, 3571 KH Utrecht;
  • Parkeren: Betaald parkeren in de directe omgeving van maandag t/m zaterdag, gratis op zondag. Gratis parkeren kun je bij Fort Blauwkapel.
  • Verschoonruimte aanwezig in het toilet;
  • Spelen in de aangrenzende Speeltuin de Pan kost € 1,- per kind.
  • Website: www.mevrouwpeerutrecht.nl

Lees ook ons artikel met nog veel meer leuke kindvriendelijke restaurants in de regio Utrecht!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela