Minder herrie op de achterbank tijdens een lange autorit? 3 tips! 

Lange autoritten kunnen soms een ware nachtmerrie zijn met jonge kinderen. Geruzie, gehuil en gedram voeren de boventoon. Ook aan deze ritten komt uiteindelijk een einde. Maar erg goed voor de sfeer is het natuurlijk niet. Lange ritten kunnen niet altijd vermeden worden, maar je zou het graag anders zien. Minder herrie op de achterbank en met een fijn gevoel op de plaats van bestemming komen. Maar hoe voorkom je dat er altijd weer geruzied wordt? In dit artikel zetten we drie handige tips op een rij. 

Wees op alles voorbereid 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Houd daarom rekening met allerlei mogelijke scenario’s.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je pech onderweg krijgt? Je kunt er nooit klakkeloos vanuit gaan dat dit niet gaat gebeuren. Bij veel verzekeraars is hulp bij pech onderweg gratis inbegrepen. Maar hoe zit dat eigenlijk bij jouw verzekeraar? Ben je vaak onderweg? Dan is de autoverzekering vergelijken geen overbodige luxe. Zo weet je zeker dat je altijd tegen allerlei mogelijke scenario’s verzekerd bent en snel weer je weg kunt vervolgen. Je wil er toch niet aan denken dat je straks uren met jonge kinderen langs de snelweg staat? 

Naast een goede autoverzekering is het ook prettig om een noodpakket in de auto te hebben liggen. Denk hierbij niet alleen aan een eerste hulpkit, maar ook aan snacks en drinken. Het kan soms lang duren voordat er hulp ter plaatse is en dan is het wel fijn als je je kinderen iets aan kunt bieden. Denk in de winter ook aan warme plaids. Zodra de auto stilstaat, kan het immers snel koud worden. 

Een tas met cadeautjes 

Gaan jullie op vakantie en betekent dit dat er echt uren in de auto gezeten moet worden? Dan is het fijn om je kind elke keer iets te geven om naar toe te leven. Een autorit van twaalf uur klinkt oneindig voor een kind. Wanneer je deze echter opbreekt in twaalf stukken van een uur, dan is dit veel beter vol te houden. Zeker als ze elk uur een nieuw cadeautje mogen uitpakken. 

Zorg daarom voor een kleinigheidje voor elk uur dat verstreken is. Denk hierbij aan dingen die ze handig in de auto kunnen gebruiken. Besef goed dat de vakantie in de auto al is begonnen, dus een beetje verwennen mag. Op deze manier geef je ze iets om naar uit te kunnen kijken en kunnen ze vervolgens ook weer het uur vullen door met hun nieuwe speelgoed te spelen. 

Ongelimiteerde schermtijd 

Geloof ons, aan schermtijd hoef je niet te doen tijdens een lange autorit. Deze schermpjes zijn namelijk je beste vriend als je het rustig wil houden op de achterbank. De beste optie is voldoende tablets voor elk kind. Zo kan er ook geen ruzie ontstaan over de filmpjes die worden gekeken. Zorg ook voor koptelefoons, zodat de herrie ook geen ruzie opwekt en jijzelf ook nog eens naar iets anders kan luisteren dan kinderprogramma’s of liedjes. Succes gegarandeerd!

Kopfoto © Shutterstock