Monkey Town Bleiswijk, een ruime én lichte binnenspeeltuin

Een bezoek aan Monkey Town is voor onze kinderen een ultiem uitje. Zelf ben ik geen al te groot fan van binnenspeeltuinen (ook bekend als ‘krijspaleizen’ als je het mij vraagt), maar er zijn momenten dat ik van mezelf vindt dat ik een uitzondering moet maken. Deze keer was de uitzondering een heuse pyjama-party. En zeg eerlijk: hoe gaaf is het voor kinderen om in hun pyjama te spelen in Monkey Town Bleiswijk?

Monkey Town Bleiswijk, een ruim opgezette binnenspeeltuin

Al direct bij binnenkomst valt mij op dat de vestiging van Monkey Town in Bleiswijk enorm ruim is opgezet. De speeltuin bevindt zich in een groot loods-achtig gebouw en er is enorm veel zitmogelijkheid voor de ouders/begeleiders van de kinderen.

De speeltoestellen zijn allemaal tegen de wanden aan geplaatst, waardoor je niet het gevoel hebt dat het geluid direct als een deken over je heen valt.

Baby- en peuterzone

De baby- en peuterzone (toegankelijk voor kinderen tot 4 jaar) van Monkey Town Bleiswijk is vrij ruim en groots opgezet, wat voor de allerkleinsten natuurlijk heerlijk is. Er zijn een paar kleine, lage trampolines, stapelstenen en een klein roetsjbaantje aanwezig. Ook is er een klein klim- en klautergedeelte en een grotere trampoline die afgeschermd zit voor de allerkleinsten. Dit uiteraard allemaal voorzien van vrolijk gekleurde, zachte matten als ondergrond.

Minicars

Tijdens de pyajama-party waren de minicars tijdelijk verwijderd, maar grenzend aan de baby- en peuterzone ligt normaalgesproken een afgeschermd baantje voor minicars waar kinderen op kunnen plaatsnemen om een rondje te rijden.

Interactieve ballenbak

Naast de baby- en peuterzone ligt een interactieve ballenbak. Ik hoor je denken: hoe kun je een ballenbak nou interactief maken? Er is een groot scherm tegen de achterwand geplaatst waar allerlei filmpjes op te zien zijn van onder andere dieren die, als je ze raakt met een bal, punten opleveren. Onze kinderen hadden de grootste lol en ieder kind kan voor zich spelen, zodat er geen onderlinge strijd is tijdens het spel.

Daarnaast is er nog een kleine ballenzuiger in een hoek aanwezig. Je kind stopt de bal er in en dan is het wachten tot het moment dat de ballenzuiger de bal naar boven heeft getransporteerd en weer uitspuugt.

Fun House

Uiteraard mag de klim- en klauterzone voor kinderen van 4 tot 12 jaar niet ontbreken. Als je kinderen eenmaal in deze zone gestapt zijn zie je ze vanaf de buitenkant nauwelijks meer terug.

Binnenin zijn er uiteraard glijbanen, kruip-door-sluip-door-routes naar nog hoger gelegen gebied en een roetsjbaan. Ook is er een leuke molen aanwezig waar de kinderen zich helemaal draaierig op kunnen laten worden en een buisglijbaan die de kinderen weer buiten de klim- en klauterzone brengt. Maar dat laat de kinderen er uiteraard niet van weerhouden om nog een keer erin te duiken.

En nog een keer, en nog een keer…

Trampoline Zone

Naast het grote klim- en klauterparadijs is een klein trampolineparadijs voor kinderen vanaf 7 jaar opgezet. Naast de reguliere trampolines kunnen kinderen hier hun springkunsten ook next level brengen met schuin oplopende trampolines en zachte schotten tussen een aantal trampolines in.

De teleurstelling was bij onze kinderen bijzonder groot dat dit gedeelte voor kinderen vanaf 7 jaar toegankelijk is. En hoewel ze vrij lang zijn voor hun leeftijd, vallen ze in het niet bij de wat oudere kinderen die uiteraard niet in de gaten hebben dat er kleintjes rondlopen. Het is dus zeker begrijpelijk dat deze ondergrens qua leeftijd gesteld is, maar probeer dat maar eens aan twee overenthousiaste vijfjarigen uit te leggen.

Lasergamen

Tegen betaling is het tijdens de reguliere openingstijden mogelijk om te lasergamen. Een leuk extraatje tijdens bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Escape room voor kinderen

Monkey Town Bleiswijk beschikt ook over een escape room voor kinderen. Helaas is deze echter nog niet in gebruik dus meer als dat kunnen wij je nog niet vertellen. 😉

Eet- en drinkmogelijkheden

Er zijn heel veel zitmogelijkheden bij deze ruim opgezette binnenspeeltuin. Op iedere tafel vind je een kaart met daarop de mogelijkheden. Vervolgens kun je bij een bestelzuil je bestelling plaatsen.

Wat ik persoonlijk erg handig vond is dat je hier een beker kunt kopen voor de kids en daarmee onbeperkt siroop kunt tappen. Je hebt hierbij keuze uit de smaken aardbei en sinaasappel. Beide zijn suikervrij.

Ook is het mogelijk om een kinderfeestje hier te vieren. Aan de lange wand staan allemaal tafels waar de feestjes aan gevierd zullen worden.

Pyjama-party bij Monkey Town

Op vrijdag 24 maart 2023 werd er voor het eerst bij Monkey Town Bleiswijk een pyjama-party georganiseerd. En volgens mij was dat zeker niet de laatste keer. Tijdens deze pyjama-party waren de deuren geopend van 18.30 tot 21.30 en waren kinderen welkom in hun pyjama.

Tijdens deze avond was er voor alle kinderen een portie friet, een glaasje kinderchampagne bij binnenkomst, was er onbeperkt ranja beschikbaar en kreeg ieder kind na afloop een suikerspin in een emmertje mee naar huis.

Ook was DJ Rogier Avonturier aanwezig om de kinderen te vermaken met een disco, de stopdans, en allerlei dansspelletjes waar kinderen stickers mee konden verdienen, en als klap op de vuurpijl een polonaise van bijna alle kinderen door de hele vestiging heen.

Ook aap Oehlie was aanwezig om met de kinderen op de (polaroid)foto te gaan. Onze kinderen waren erg onder de indruk van het ontstaan van de polaroidfoto.

Ondanks dat het, door de pyjama-party, erg druk was bij Monkey Town Bleiswijk hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt én heb ik vrij relaxed aan een tafel kunnen zitten. Door de drukte vonden onze kinderen het klim- en klauterparadijs voor 4 jaar en ouder wat intimiderend, waardoor ze vrij veel in de baby- en peuterzone hebben gespeeld. De trampoline daar was ongeveer hun domein. In de interactieve ballenbak hebben de kinderen zich ook enorm uitgeleefd.

De pyjama-party was erg leuk opgezet. De kinderen vonden het geweldig om een keer in hun pyjama naar een indoorspeelparadijs te gaan.

Handig om te weten!

  • Openingstijden: dagelijks geopend van 09.00 – 18.00 uur. Tijdens events, (zoals de pyjama-party), op Nieuwjaarsdag, kerstavond, tweede kerstdag en oudjaarsavond kunnen de openingstijden afwijken. Kijk op de website van Monkey Town Bleiswijk voor deze afwijkende openingstijden.
  • Entreeprijzen: kijk voor de geldende entreeprijs op www.monkeytown.nl
  • Horeca: bij speciale bestelzuilen kun je je koffie/thee/frisdrank met diverse lekkernijen bestellen. Je ontvangt na betaling een soort buzzer waarmee je je bestelling kunt afhalen zodra hij afgaat.
  • Babyverschoningsruimte: net buiten de bar (vlakbij de uitgang) zitten de toiletten, waar ook een speciale babyverschoningshoek aanwezig is.
  • Adresgegevens: Kooilaan 11, 2665 KR Bleiswijk
  • Parkeren: je parkeert je auto gratis op de grote parkeerplaats voor de deur

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke