Verbouwing monkey town breda speelparadijs

Monkey Town Breda: een frisse nieuwe look, evenveel speelplezier!

Onlangs ging ik met mijn zoon een ochtend spelen bij Monkey Town in Breda. De vestiging is een tijdje dicht geweest, om de boel wat te verbouwen. Naast een andere en overzichtelijkere indeling van de tafels en stoelen, zijn er ook wat aanpassingen gedaan aan de speeltoestellen. Zin in wat te eten en te drinken? Bestellen kan eenvoudig via één van de bestelzuilen.

Monkey Town Breda, een overzichtelijke binnenspeeltuin met verschillende zones

Wij kwamen al geregeld bij Monkey Town Breda, nog voor de verbouwing. Naast dat het een leuk uitje is voor de kinderen, is het ook goed voor hun motorische ontwikkeling. Door te spelen in een speelparadijs daag je kinderen op een speelse manier uit om te klimmen, te klauteren, te springen, te glijden, te bouwen en dat alles zonder hard te kunnen vallen. Nu de vestiging in Breda verbouwd is, vinden we het vooral overzichtelijker. De tafels en stoelen staan zo opgesteld, dat het minder rommelig is. Alhoewel ik nog steeds de voorkeur zal hebben om te gaan op een rustig moment, is het wel een goede verbetering.

Peuterzone

Voor de kleinste kinderen tot 4 jaar is er een speciale peuterzone. Deze is ruim opgezet en bestaat uit een speeltoestel met glijbaantjes en een ballenbank, een trampoline, een speelhuisje en zachte materialen om mee te wippen, te bouwen of om van te glijden. Na de verbouwing zijn de speeltoestellen in deze zone wel hetzelfde, maar deze zijn overzichtelijker weggezet.

Wist je dat er doordeweeks een speciaal peutertarief geldt? Als je binnenkomt vóór 11.30 uur betaal je voor kinderen tot 4 jaar een gereduceerd tarief (dit geldt niet in vakanties of op feestdagen).

Fun House

Deze zone is voor kinderen vanaf 4 jaar en bestaat uit verschillende uitdagende stukken, zoals: hoge glijbanen en een elastieken klimtoren. Vanaf de zitplaatsen heb je als begeleider goed zicht op het toestel, wat eigenlijk de gehele breedte van het het pand inneemt.

Voor de kleinere kinderen is het ook leuk om er onder begeleiding in te gaan en ze uit te dagen overal overheen, onderdoor en doorheen te gaan.

Tegen betaling kunnen kinderen er ook op autootjes rijden op een baan die onder het klimtoestel doorgaat. Tijdens de verbouwing is dit speeltoestel ook aangepakt.

Trampoline Zone

Naast een trampoline in de Peuterzone voor de allerkleinste, zijn er ook vier trampolines voor de grotere kinderen. Hier kunnen ze heerlijk en hoog springen!

Horeca

Op iedere tafel staat een menukaart waar je kunt kiezen uit warme dranken, frisdranken, wat lekkers voor erbij, ontbijt, broodjes en burgers, fingerfood en friet. Bestellen kan aan de balie, maar kan ook via een bestelzuil. Je krijgt dan een pieper mee die afgaat wanneer je bestelling klaar is.

Voor kinderen kun je kiezen uit een Oehliecup, die je gedurende de dag zo vaak bij kunt vullen als je wil. Kinderen mogen zelf tappen wanneer ze gekozen hebben uit aardbeien- of sinaasappelsmaak. Beide smaken zijn suikervrij.

Party Room

Bij Monkey Town Breda worden enorm veel kinderfeestjes gevierd. Niet voor niks dus ook dat ze daar een aparte Party Room voor hebben ingericht. Ook is een gedeelte van de zaal nu ingericht met lange tafels waar kinderfeestjes gegeven worden. Je hebt verschillende arrangementen en ook weer extra opties om daar aan toe te voegen. Bij alle arrangementen zit een cadeautje voor de jarige, die ze zelf uit mogen zoeken. Kijk voor de arrangementen op de website.

Sfeerimpressie

We maakte een filmpje van ons bezoek aan Monkey Town Breda!

@opwegmetmama.nl

Lekker klimmen, klauteren, glijden en springen bij indoor speelparadijs Monkey Town in Breda! De vestiging heeft een frisse nieuwe look en is zeker een bezoekje waard. Speel er in de Peuter Zone, de Fun Zone en de Trampoline zone. 🥳 Ook leuk om een kinderfeestje te vieren! 🎈 #peuterzone #dagjeweg #peuter #kleuter #studiedag #opwegmetmama #breda #brabant #speelparadijs #noordbrabant #peuterochtend #oehlie #monkeytown #binnenspeeltuin #uitmetkinderen #uitstapje #herfst #winter #regen #kidsproof

♬ Up and Away [Bydureon] – GHOSTLAND

Handig om te weten!

  • Adres: Monkey Town Breda, Tramsingel 48, 4814 AC Breda
  • Parkeren: Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
  • Openingstijden: Kijk voor de openingstijden op de website van Monkey Town Breda.
  • Tarieven: Kijk voor de tarieven op de website. Ben je van plan vaker te gaan? Dan is een 10-rittenkaart aan te raden.
  • Verschoningsruimte: Er is een tafel aanwezig met verschoningskussens. Deze is niet in de toiletten maar nog ervoor, in de zaal.
  • Belangrijk: Het is verplicht om sokken te dragen vanwege de hygiëne. Mocht je ze vergeten zijn, kun je ze gelukkig ook bij de entree kopen.

Benieuwd hoe wij een ander bezoek aan één van de Monkey Town vestigingen vonden? Lees dan onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama – Nyrée