Monkey Town Delft, een uniek concept

Last updated:

Een 5D bioscoop, een klimmuur, lasergamen, rolschaatsen, een knikkerbaan, een piratenschip, fitness voor ouders, een uitgebreid zelfbedieningsrestaurant én natuurlijk een heleboel klim- en klautermogelijkheden. Deze unieke indoor speeltuin in Delfgauw heeft het allemaal! Het draagt dan wel de naam Monkey Town, maar naar mijn ervaring is deze uniek in zijn soort en absoluut niet te vergelijken met andere vestigingen waar wij tot nu toe zijn geweest. Kijk je mee?

Monkey Town Delft, een uniek concept

Al vaker hoorden we goede verhalen over de Monkey Town vestiging in Delfgauw. We waren dus behoorlijk nieuwsgierig geworden en hebben hier uiteindelijk dan ook een bezoekje gebracht. Deze indoor speeltuin zou namelijk totaal anders zijn dan de meeste andere vestigingen en daar is niets over gelogen!

Ze hebben in deze vestiging gekozen voor het thema Wilde Westen. Wat mij betreft is dit goed gelukt! Ook wel eens iets anders te zien dan het jungle thema wat je op veel locaties tegenkomt.

Een grote en lichte indoor speeltuin

Monkey Town Delft is een redelijk nieuwe vestiging (geopend in december 2017) en is ook gelijk één van de grotere vestigingen. Het eerste wat direct al opvalt bij binnenkomt, is het licht wat er naar binnenkomt. Over het algemeen valt het me op dat veel indoor speeltuinen vrij donker zijn. Dat is hier dus absoluut niet het geval mede door zijn ramen op het dak waardoor het daglicht naar binnen kan komen.

Daarnaast valt het op dat het hier werkelijk groot is! Ondanks de grootte, hebben ze het toch voor elkaar gekregen om het goed overzichtelijk te houden. Ik moet dan wel toegeven dat het vrij rustig was op het moment dat wij er waren, maar de indeling is vrij logisch gedaan.

Een zeer groot peuterdeel

Direct aan de rechterzijde vind je een enorm groot peuterdeel. Dit deel is afgezet met een hek waardoor er slechts één ingang is. Er staat duidelijk op het bord dat dit deel enkel geschikt is voor kinderen t/m 4 jaar en daarbij ook het verzoek om oudere kinderen hier weg te houden zodat het veilig blijft voor de allerkleinsten.

Het peuterdeel bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes: een ‘ouder’ deel en het later bijgebouwde deel. Het deel wat hier als eerst was, bestaat uit o.a. indianententen maar ook een stoer schip. Later is er nog een groot klim- en klauterdeel bijgekomen.

Klimmen en klauteren vanaf 4 jaar

Het klim- en klauterdeel wat geschikt is voor 4 jaar en ouder is groot en hoog. Er zijn meerdere glijbanen te vinden en ook deze zijn wederom hoog. Genoeg uitdaging is hier in ieder geval te vinden! Verder kom je hier de standaard dingen tegen zoals de grote blokken waar kinderen de mooiste huisjes van bouwen. Dit deel is naast het thema wel redelijk standaard.

5D bioscoop & lasergamen

Onder het klim- en klauterdeel voor kinderen vanaf 4 jaar, kun je nog een 5D bioscoop vinden en een area waar gelasergamed kan worden.

Met name de 5D bioscoop is erg bijzonder en zul je op dit moment in geen enkele andere vestiging vinden. Er wordt een 3D film gespeeld van ongeveer 5 minuten, waarbij het 5D effect hem zit in o.. de windeffecten en bewegende stoelen. De adviesleeftijd die Monkey Town Delft geeft is 6 jaar zonder begeleiding en 5 jaar met begeleiding. Mij werd tevens gezegd dat je als indicatie kan gebruiken of je kind achtbanen gewend is.

Wat ik ook erg positief vind aan het lasergamen, is dat ook dit niet in een donker hok gebeurt (althans overdag dan ;-)). De muren zijn ook niet extreem hoog waardoor je als ouder vanaf de zijkant je kind enigszins in de gaten kunt houden. Kinderen enkel een lasergun mee tijdens het potje en hoeven niet een heel gewaad aan (ook wel zo fijn voor de kleintjes!).

De Hubelino knikkerbanen

Waar met name mijn oudste het meeste zoet is geweest, is bij de Hubelino tafels waar men de leukste knikkerbanen kan bouwen. Ook papa was hier aardig zoet, haha. Wat ik erg leuk, en ook wel fijn vond, was dat deze knikkerbanen op Duplo formaat is. De blokken die gebruikt konden worden waren dus redelijk groot en voor mijn gevoel daardoor ook veilig. Ik vind persoonlijk knikkerbanen voor jongere kinderen vrij gevaarlijk, daar dat gevoel had ik hier dus totaal niet. Het staat nu zelfs op het verlanglijstje van mijn oudste. 😉

Rolschaatsen, klimmen en fietsen

Wanneer je denkt dat dit alles is, heb je het mooi mis! Aan de linkerzijde vind je een stuk terrein met in het midden een tweetal babyboxen. In deze boxen liggen rolschaatsen en helmen. En mooi moment om met je kind te oefenen!

Verder vind je aan de zijkant nog een kleine klimwand. Dit stelt op zich niet bijzonder veel voor, maar het is wel leuk dat dit erbij zit. Het trok in ieder geval wel de aandacht van mijn kinderen. 😉

Waar mijn oudste erg zoet was met de Hubelino knikkerbanen, was mijn jongste juist weer zoet op één van de fietsjes. Er zijn enkele fietsjes waar kinderen op hun gemak heel Monkey Town door mogen (behalve bij het peutergedeelte!). Erg leuk!

Fitness voor ouders

Ook als ouder zijnde hoef je je hier niet te vervelen. Afhankelijk van de leeftijd en zelfstandigheid van je kinderen, kun je er als ouder zijnde voor kiezen om even te fitnessen terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. Boven de toiletten vind je een kleine fitness met uitzicht op de speeltuin. Wederom een uniek concept die ik nog nooit eerder gezien heb ergens anders.

Het zelfbedieningsrestaurant

Nog een punt waarin Monkey Town Delft afwijkt van andere vestigingen, is met zijn restaurant. Zij hebben hier namelijk een zelfbedieningsrestaurant. En wie bij een indoor speeltuin enkel denkt een vette patat en snacks, heeft het wederom ook hier mis! Uiteraard kun je dat hier ook wel krijgen, maar het restaurant is nog veel uitgebreider dan dat. Je vindt hier ook lekkere belegde broodjes, soep en fruit.

Kom je al vrij vroeg in de ochtend? Dan kun je ook gebruik maken van hun ontbijt waarbij je voor een leuke prijs best een hoop krijgt.

De menukaart wordt trouwens regelmatig vernieuwd!

Vier je verjaardag bij Monkey Town Delft!

Bij Monkey Town Delft hebben ze een drietal feestkamers waarin je een kinderfeestje kunt geven. Denk hierbij aan een piraten- of prinsessenkamer. En ben je met je familie, dan kun je ook kiezen voor de eetkamer.

Net zoals bij een iedere andere vestiging kun je kiezen voor diverse pakketten en kun je het feestje zo uitgebreid maken als je zelf zou willen. Wat wel erg leuk is aan deze vestiging, is de goudmijn waar de jarige een cadeautje kan winnen.

Praktische informatie

Openingstijden

Monkey Town Delft hanteert de volgende openingstijden:

  • Maandag t/m donderdag: 9.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 9.00 – 20.00 uur
  • Zondag: 9.00 – 18.00 uur

Tarieven

  • Reguliere entree: € 7,95
  • Peuterochtenden: € 4,95 (geldig op maandag t/m vrijdag bij binnenkomst tot 11:30 uur voor kinderen van 1 t/m 3 jaar, tijdens vakanties en feestdagen geldt dit niet)
  • Lasergamen vanaf het 2e potje: € 3,- (het eerste potje zit bij de reguliere prijs inbegrepen)
  • 5D bioscoop: € 3,-

Adresgegevens

Rijksstraatweg 39
2645 BT Delfgauw

Ons eindoordeel

Zoals je wel hebt kunnen lezen ben ik dol enthousiast over deze vestiging, het heeft mijn verwachtingen overtroffen! Met name over het grote peuterdeel en het zelfbedieningsrestaurant ben ik zeer te spreken.

Wat ik op zich wel hilarisch vond, is dat we een hele grote indoor speeltuin ter beschikking hadden, maar mijn oudste toch kiest om het grootste deel van de tijd met de knikkerbaan bezig te zijn en mijn jongste met een fiets. Dit had ik niet verwacht. 😉

Op het moment dat we weggingen, had ik twee boze kinderen. Opmakend uit hun reacties weet ik wel zeker dat zij het ook helemaal te gek vonden hier.

Als eindcijfer krijgt Monkey Town Delft van mij een 9,5! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl