Monkey Town Enschede, een leuke binnenspeeltuin in Twente

Sinds november 2019 is Twente een leuke binnenspeeltuin rijker: Monkey Town Enschede. Het meest opvallende aan deze binnenspeeltuin is dat het een erg groot gedeelte heeft voor kleinere kinderen. Wij zijn hier geweest en laten je graag zien wat je kunt verwachten én wat wij er van vonden.

Monkey Town Enschede

De speeltoestellen

Monkey Town Enschede is een ruim opgezette binnenspeeltuin in Twente. De ruimte is vrij hoog waar zij dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Het grote speeltoestel is in dit geval dus ook lekker hoog! Leuk voor kinderen die wel van een uitdaging houden.

Zoals bij de meeste indoor speeltuinen vind je ook hier veel klim- en klautermogelijkheden. De bekende grote blokken mogen uiteraard ook niet ontbreken. Dit is altijd wel een dikke hit bij mijn kinderen.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan deze vestiging in Enschede is de diversiteit aan glijbanen. Zo vind je hier een hele hoge glijbaan met veel ‘hobbels’, een brede familieglijbaan, een dichte ronddraaiende glijbaan en een glijbaan waar je met banden vanaf kunt.

Ook vind je hier nog een klimvulkaan waar kinderen omhoog kunnen klimmen en naar beneden kunnen glijden. Vanaf deze klimvulkaan is het tevens mogelijk om vanuit boven het klimtoestel te betreden.

Een groot speelgedeelte voor jongere kinderen

Ook aan de jongere kinderen heeft de Monkey Town vestiging in Enschede veel aandacht geschonken. Het gedeelte voor jongere kinderen is hier namelijk in verhouding met de rest van de vestiging vrij groot.

Sowieso is hier veel ruimte om lekker rond te kunnen kruipen. Kinderen kunnen hier ook met zachte kubussen spelen. Er zijn skippydieren te vinden en een trampoline. En natuurlijk vind je ook hier de klim- en klautermogelijkheden maar dan prima toegankelijk voor de allerkleinsten.

Een stukje verderop vind je nog een afgezet gedeelte met een soort buis waar kinderen ballen in kunnen stoppen. Deze ballen worden naar een grotere bak hoger gezogen en als deze vol is, vallen alle ballen naar beneden. Dit levert een hoop pret op bij de kleintjes.

Maar het allereerste waar mijn jongste zoon op af dook, was de autobaan. Voor € 1,- kan je kind hier een stukje met de auto rijden. Kunnen ze mooi alvast oefenen voor hun rijbewijs. 😉

Bijzondere trampolines

Hetgeen wat mij ook erg op is gevallen aan deze vestiging, is het gedeelte met trampolines. Dit zijn namelijk niet zomaar trampolines. Het trampoline gedeelte wat je hier vindt bestaat o.a. uit een verhoging waar kinderen vanaf kunnen springen. Zo spring je dus nog veel hoger! Ook hebben de trampolines hier schuine wanden voor de gaafste trucs! ‘Vet cool!’ zoals mijn zoon zegt.

Lasergamen

Wanneer je Monkey Town Enschede betreedt, krijg je een muntje voor een potje lasergamen. Een potje lasergamen duurt ongeveer 8 minuten en wordt omgeroepen door één van de medewerkers.

Eet- en drinkmogelijkheden

Vrijwel iedere vestiging van Monkey Town heeft zijn eigen menukaart, zo ook Monkey Town Enschede. Op de menukaart staat o.a. dingen zoals een tosti, poffertjes, patat en een kan siroop. Maar wat deze vestiging ook heeft zijn stukken pizza. Dit heb ik zelf nog niet eerder voorbij zien komen bij een indoor speeltuin.

Bij de balie kun je je bestelling plaatsen. Wanneer er een bereidingstijd aan vast zit, zul je een schijf mee krijgen die begint te trillen zodra je bestelling gereed is om afgehaald te worden. Bij de balie kun je ook dingen als snoep, chips en ijsjes kopen.

Ook fijn om te weten: een gedeelte van de zitplaatsen is achter glas geplaatst. Mocht je dus rustig willen eten en drinken, dan is dat dus mogelijk.

Vier je kinderfeestje bij Monkey Town Enschede

Het is voor kinderen mogelijk om hun kinderfeestje te vieren bij Monkey Town Enschede. Zij hebben een apart gedeelte met picknicktafels én een feeststoel voor de jarige.

Er zijn een drietal soorten kinderfeestjes waar je uit kunt kiezen. De goedkoopste variant begint vanaf € 10,95 per kind (met een minimum van 5 kinderen). Je kunt het zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wil. Uiteraard geldt wel hoe uitgebreider, hoe duurder.

Go Planet Parc

Monkey Town Enschede is gelegen op het Go Planet Parc. Op dit terrein zijn meerdere activiteiten te ondernemen. Zo kun je hier bijvoorbeeld bij ZERO55 karten en lasergamen, glow in the dark midgetgolfen, naar de film bij Kinepolis, bowlen en poolen. Je kunt hier dus prima uitjes met elkaar combineren. En voor degene die fan zijn van FC Twente, het stadion ligt tegenover Go Planet Parc. Verder vind je hier ook nog een aantal restaurants.

Wij hebben ons bezoek aan Monkey Town gecombineerd met een uurtje bowlen. Leuk en afwisselend voor de kinderen. Ook leuk voor een kinderfeestje.

Klik hier om alle mogelijkheden te zien die je kunt doen in Go Planet Parc.

Handige informatie

Openingstijden

Monkey Town Enschede is alle dagen van de week geopend van 9.00 t/m 18.00 uur.

De enige dagen waarop zij zijn gesloten zijn Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag.

Tarieven

De volgende entreeprijzen worden gehanteerd:

  • 0 jaar: gratis
  • Vanaf 1 jaar: € 7,95 per kind
  • Begeleiding vanaf 18 jaar: gratis

Monkey Town Enschede maakt gebruik van een peutertarief à € 4,95. Dit tarief is geldig voor kinderen t/m 3 jaar bij binnenkomst op maandag t/m vrijdag vóór 11.30 uur. Let op! Het peutertarief geldt niet tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Kom je regelmatig naar Monkey Town? Overweeg dan om een strippenkaart te nemen. Voor € 59,- kun je 10 keer komen.

Adresgegevens

Het adres waarop Monkey Town Enschede zich bevindt is:

Colosseum 82
7521 PT Enschede

Op dit adres kun je je auto neerzetten. Vanaf deze locatie dien je nog een klein stukje te lopen (ik schat zo’n 200 meter) naar Monkey Town.

Klik hier voor meer informatie over Monkey Town Enschede.

En dit is wat wij van Monkey Town Enschede vinden

Monkey Town Enschede is bij ons zeer goed in de smaak gevallen. Wij hebben dan ook de opmerking laten vallen dat we het jammer vinden dat wij zelf niet een vestiging als deze in de directe omgeving hebben.

Het meest leuke aan deze vestiging vinden wij het grote gedeelte voor de allerkleinsten, de trampolines en de glijbaan waar je met banden vanaf kunt.

Wat wij ook erg positief vinden is dat je, indien gewenst, heel makkelijk een uitje aan deze binnenspeeltuin kunt combineren met een ander uitjes op het Go Planet Parc kunt combineren. Zo kun je een hele dag gezellig op pad zijn met je kinderen. Helemaal handig wanneer het weer buiten even wat minder is.

Lees ook ons artikel ‘21x de leukste uitjes met kinderen in de provincie Overijssel‘ voor nog meer leuke uitjes in de omgeving van Monkey Town Enschede!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela