Monkey Town in Gouda verdient absoluut een plekje op je bucketlist!

Eindelijk was het dan zo ver: we hebben een bezoekje mogen brengen aan een leuke indoor speeltuin, die op ongeveer een klein half uurtje rijden vanaf Utrecht ligt. Deze indoor speeltuin stond al enige tijd op mijn to-do-list, en ik kan je aanraden om deze ook op die van jou te zetten. Waarom dat zo is, kom je in dit artikel te weten. 

Treed de wereld binnen van een ware jungle

De indoor speeltuin waar ik het over heb is de Monkey Town vestiging in Gouda. Voorheen dacht ik altijd dat daar een standaard concept voor was. Maar wist je dat iedere vestigingsmanager zelf zijn/haar Monkey Town mag inrichten? Ondanks dat de naam hetzelfde is, is toch ieder filiaal weer heel anders. Hier was ik aangenaam door verrast en ik zal je alvast verklappen dat deze vestiging, van de Monkey Town vestigingen die ik zelf tot nu toe heb bezocht, naar mijn mening de leukste is! Ik zal je in dit artikel laten zien wat je hier in Gouda allemaal kunt beleven.

Nadat we de auto geparkeerd hebben, volgen we de bordjes van Monkey Town. Deze vestiging ligt gelegen in Gouda waarbij een oude indoor tennishal is omgetoverd tot een geweldige indoor speeltuin. We wandelen door een lange donkere gang vol jungle decoratie en komen uiteindelijk bij de entree aan. Daar om me heen kijkend verwonder ik me om de geweldige decoratie in deze vestiging. Er is voor gekozen om veel gebruik te maken van hout als decoratiemateriaal, zoals je op de foto bovenaan het artikel (en natuurlijk ook in de rest van het artikel) kunt zien. De sfeer zat er direct al goed in!

Klimmen en klauteren voor groot en klein

Grote klimtoestellen en een tube glijbaan

Eenmaal een tafeltje te hebben uitgezocht, wist onze oudste zoon niet hoe snel zijn schoenen uit moesten en weg was hij! Zowel zijn oog als ons oog viel direct op het grote klimtoestel en dan met name op de tube glijbaan, waar kinderen met grote banden van de tube baan naar beneden kunnen. Kinderen dienen zelf deze banden mee naar boven te nemen, wat wel een aardige klim is. Is je kind dus nog wat jonger, help je kind dan even een handje, het is de moeite waard!

Verder kom je hier de standaard activiteiten tegen als een ballenbak, een heleboel klim en klauter mogelijkheden, de welbekende reuzen legoblokken en overige hindernissen. In deze vestiging kunnen kinderen tevens een ritje maken op een autootje (hiervoor moet een € 1,- muntstuk in een autootje doen).

Alle ruimte voor de kleintjes

Ook het deel voor de allerkleinst is heel erg leuk, groot én overzichtelijk! Je vindt dit deel direct aan je rechterzijde bij binnenkomst. Eigenlijk vind je bij dit gedeelte bijna alles van het grote klimtoestel, maar dan in het klein. Wat ik erg opvallend vond aan dit gedeelte in de vestiging Gouda, is dat er ook een mini springkussen voor de kleintjes is. Een dikke hit in ieder geval bij onze kinderen!

Ook een rodelbaan mag niet ontbreken in het baby- en peutergedeelte. Van een andere vestiging ben ik echter wel gewend dat er een ‘sleetje’ ligt die gebruikt kunnen worden, deze zag ik hier niet liggen. Maar dat mocht pret niet drukken zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Heeft je kindje even genoeg van het geklim en geklauter? Dan kan het zich ook vermaken met de diverse spelletjes die in dit baby- en peutergedeelte kunnen worden gedaan.

Show je dansmoves in de minidisco of dancebattle

Ook voor degene die gek zijn op dansen is hier het e.e.a. te beleven. Zo wordt er meerdere keren per week een kinderdisco georganiseerd op een speciaal danspodium. Of durf je de uitdaging aan te gaan tegen een ander kind op de dance battle vloeren (als iemand de exacte naam hiervan weet, dan hoor ik het graag ;-)). Dit laatste heb ik zelf nog nooit eerder gezien in een indoor speeltuin en vind ik stiekem wel heel erg leuk!

Spring je laatste restjes energie eruit op het springkussen

Ook om het grote springkussen kan je hier echt niet heen! Dit is namelijk niet zo maar een springkussen, deze gaat ook de hoogte in waardoor je via een lange glijbaan weer naar beneden kunt. Vind je deze te groot voor je kind en is je kind maximaal 4 jaar oud, dan kun je ook kiezen voor het springkussen in het baby- en peutergedeelte.

Laat je creativiteit de vrije loop bij de legotafels

Toen ik naar boven wilde lopen, kwam ik deze leuke legotafels tegen. Hartstikke handig, zeker wanneer je jongere kinderen bij je hebt. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, is deze stuk omheind én heb je prima zicht op wat je kind doet. Ook fijn voor wanneer het wat drukker is.

Ook lasergamen zit bij de prijs inbegrepen

Lasergamen is bij de Monkey Town vestiging Gouda helemaal gratis! Om bij de laserjungle te komen moet je via een trap omhoog (hierboven zit tevens ook nog een terras). Meerdere keren per dag wordt er door de microfoon omgeroepen dat er weer een ronde gaat beginnen. Op dat moment zie je ook echt een hele storm kinderen naar boven verdwijnen (grappig gezicht!).

Onze zoon van 4 jaar heeft hier voor het eerst gelasergamed en vond het volgens zijn zeggen ‘cool!’. Officieel is het vanaf 5 jaar, maar met begeleiding wordt er geen probleem van gemaakt. Uiteraard kun je zelf prima inschatten of je kind het kan, en persoonlijk zou ik ook even goed kijken naar de andere kinderen die op dat moment gaan spelen. Zelf vind ik het namelijk prettiger als mijn kind speelt met kinderen die ongeveer even oud zijn zodat hij niet om ver gelopen kan worden.

En ga bij lekker weer naar buiten

Monkey Town Gouda is één van de weinige vestigingen in Nederland die ook een buitendeel heeft. Dit buitendeel is niet extreem groot, maar wel zo leuk als het weer net even wat beter is. En zo kunnen jullie ook nog even lekker van het zonnetje genieten!

Een hapje en een drankje

Iedere Monkey Town vestiging heeft naast een eigen indeling, ook een eigen menukaart. Zoals vrijwel overal vind je hier de standaard dingen op als frites, snacks, poffertjes en tosti’s. Maar ook hier hebben ze weer leuke exclusieve gerechten. Op de onderstaande afbeelding kun je daar een indruk van krijgen. Ook leuk: ze hebben speciale koffies! Leuk voor de koffieliefhebbers. 😉

Vier je verjaardag als een echte prinses!

Voor een bijzonder verjaardagsfeestje kun je hier prima terecht. Je kunt hier namelijk, naast de standaard arrangementen, ook kiezen voor een themafeest. Zo kan er gekozen worden voor o.a. een prinsessenthema of een discofeest. Het feestje wordt gevierd in de bijzondere Balzaal waar genoeg te beleven is zoals verkleden, dansen, puzzelen maar ook cakejes versieren. Klik voor meer informatie hierover op deze link.

Handig om te weten

Openingstijden

Je kunt op alle dagen van de week komen spelen in Monkey Town Gouda. Enkel op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is deze vestiging gesloten:

  • Op doordeweekse dagen is het geopend van 9.00 tot 18.00 uur;
  • Op zaterdag en zondag is het geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De bovenstaande openingstijden gelden ook tijdens schoolvakanties. Enkel op feestdagen kunnen de tijden afwijken. Kijk voor meer informatie over deze tijden op deze pagina.

Tarieven

  • De reguliere entreeprijs voor kinderen van 1 t/m 17 jaar bedraagt € 7,95;
  • Kom je op een doordeweekse dag voor 11.30u binnen met een kind t/m 3 jaar, dan betaal je het peutertarief van € 4,95;
  • Neem een 10-rittenkaart voor maar € 59,- welke je in alle vestigingen kunt gebruiken. Deze kaart is overigens niet persoonsgebonden en kun je dus met meerdere personen gebruiken.

Genoemde tarieven zijn onder voorbehoud.

Adresgegevens

Groenhovenpark 1
2803 PH Gouda

Het eindoordeel over Monkey Town Gouda

Zoals ik al eerder in het artikel heb aangegeven, is dit voor mij de leukste vestiging van Monkey Town die ik tot nu toe heb bezocht. Ook mijn oudste zoon van 4,5 jaar vond deze vestiging heel erg leuk (ik denk met name door het lasergamen haha). Wat ik ook zeer positief vind is de mogelijkheid om ook lekker naar buiten te gaan. Ook het personeel is erg vriendelijk en de boel wordt goed in de gaten te houden.

Het enige wat ik zelf iets minder vond was de ligging. Er zit in hetzelfde gebouw ook een sportschool waardoor het op de parkeerplaats enorm druk was. Wij hadden gelukkig nog wel een parkeerplekje maar ik denk dat dit lastig wordt op een drukker moment zoals in de schoolvakanties. Wij zijn tevens op een zondag geweest en dit was qua drukte erg goed te doen.

Mocht je in de buurt van Gouda zijn, dan is deze vestiging zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Als eindcijfer krijgt Monkey Town Gouda van mij een 8,5. 

Foto’s © Opwegmetmama.nl