Overzichtelijk spelen bij Monkey Town in Heerlen

Last updated:

Wanneer ik zelf met jonge kinderen naar een binnenspeeltuin ga, vind ik het erg prettig als de locatie wat lichter en overzichtelijk is. Een binnenspeeltuin die daar aan voldoet is de in Heerlen gelegen vestiging van Monkey Town. In dit artikel probeer ik je een indruk te geven.

Monkey Town in Heerlen

Op verzoek zijn wij in april 2022 richting Heerlen gegaan om onze mening te mogen geven over de Monkey Town vestiging. De binnenspeeltuin Monkey Town Heerlen zit samen met het trampolinepark Street Jump een gebouw. Waar Monkey Town al enorm leuk is voor de allerkleinsten die net beginnen met zitten en/of kruipen, is Street Jump ook weer leuk voor de wat oudere kinderen (én volwassenen).

Een lichte en overzichtelijke binnenspeeltuin

Het eerste wat ons direct opvalt zodra we Monkey Town binnenstappen, is dat deze binnenspeeltuin in Heerlen vooral erg open en overzichtelijk is. Zelf vind ik dat altijd wel zeer prettig wanneer ik met kleinere kinderen een binnenspeeltuin bezoek aangezien je niet altijd in de gelegenheid bent om zelf de speeltoestellen in te klimmen.

Speelmogelijkheden voor de allerkleinsten

Zoals vrijwel alle binnenspeeltuinen bestaat ook Monkey Town Heerlen uit een gedeelte voor de allerkleinsten en een gedeelte voor de grotere kinderen.

Het gedeelte voor de kleinere kinderen bestaat uit twee delen. In het ene deel vind je een drietal lachspiegels en een aantal losse speelkussens. Met mijn baby (op het moment van bezoeken 9,5 maand) en zoon van 4 jaar vonden met name de spiegels erg prachtig.

Het andere gedeelte bestaat uit wat meer klim- en klautermogelijkheden inclusief een dubbele glijbaan en ballenbak. Mijn baby vond ik hier nog wat te klein voor, maar andere jonge kinderen die er waren tijdens ons bezoek konden zich er prima vermaken.

Speelmogelijkheden voor de grotere kinderen

Het gedeelte van Monkey Town Heerlen voor de grotere kinderen bevat diverse leuke uitdagingen. Zo vind je hier een aantal glijbanen, touwbrug en nog meer klim- en klautermogelijkheden. Wat ik zelf erg leuk vind is dat er een soort hindernisbaan is waarbij kinderen via ringen moeten proberen naar de andere kant te komen.

Tevens vind je rechts achterin een aantal trampolines. Altijd een dikke hit bij mijn kids!

Aan de linkerzijde is er ook nog de mogelijkheid om te lasergamen. Op het moment dat wij er waren liep één van de medewerkers rond om de kinderen op te trommelen die dit graag wilden doen. Vanaf de binnenspeeltuin gezien lijkt het een hele kleine ruimte, maar wat je niet ziet is dat het nog helemaal door loopt naar achteren.

Horecagelegenheden

Zoals in de meeste binnenspeeltuinen, mag je bij Monkey Town Heerlen geen eigen meegebrachte consumpties nuttigen (op uiteraard babyvoeding na). Op iedere tafel staat daarom een menukaart met daarop de hapjes en drankjes die je kunt bestellen. Het bestellen doe je via een bestelzuil, erg handig!

Wat ik zelf ook nog erg fijn vond is dat je een losse beker kunt kopen welke je vervolgens steeds kunt vullen bij een tap met suikervrije siroop.

Kinderfeestjes

Ook bij deze binnenspeeltuin in Heerlen is het mogelijk om een kinderfeestje te vieren. Monkey Town Heerlen heeft hiervoor twee arrangementen samengesteld waar je uit kunt kiezen:

  • Monkey Party Hierbij is inbegrepen: entree, feestelijk gedekte tafel, onbeperkt Limonade in een Oehlie cup, frites met een sausje, raket ijsje, cadeautje voor de Jarige en een presentje voor de vriendjes en vriendinnetjes;
  • Monkey Party Deluxe Hierbij is inbegrepen: entree, feestelijk gedekte tafel, onbeperkt Limonade in een Oehlie cup, frites met een sausje, 4 kipnuggets met een sausje, Monkey Slush Bone cup bij vertrek, cadeautje voor de jarige en een presentje voor de vriendjes en vriendinnetjes.

Beide arrangementen zijn te boeken vanaf een feestje met minimaal 4 kinderen.

Praktische informatie

  • Monkey Town Heerlen is van maandag t/m zondag geopend van 9.00 t/m 18.00 uur;
  • Baby’s (t/m 0 jaar) hebben gratis entree, van 1 t/m 17 jaar betaal je € 8,95 per persoon;
  • Op doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties en feestdagen om, kun je gebruik maken van het speciale peutertarief;
  • Adresgegevens: Stadionbaan 50, 6416 CS Heerlen
  • Parkeren kun je gratis op de nabijgelegen parkeerplaats.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela