De binnenspeeltuin Monkey Town in IJsselstein

Eén van de favoriete indoor speeltuinen van onze zoon is Monkey Town in IJsselstein. Deze vestiging is vrij ruim opgezet en er is van alles te doen! Sinds kort kun je er ook lasergamen. En wat dacht je van de maandelijkse disco? Vervelen zul je je hier dus niet. Kijk je mee?

De speelattributen

Het leuke aan deze vestiging is dat er zoveel te doen is voor kinderen! Uiteraard starten we met een groot klim- en klautergedeelte. In dit klim en klautergedeelte vind je een drietal glijbanen, waarvan je op één wel met zijn vieren naast elkaar naar beneden kunt glijden. Wat mijn kind ook helemaal prachtig vind, is een soort bal waar hij op kan zitten en zo van de ene kant naar de andere kant kan slingeren; net een echt aapje! Onder het klim- en klauterdeel is een een soort autobaan waar kinderen tegen betaling van € 1,- een stukje kunnen rijden in een stoere auto of op een motor. Uiteraard kunnen ook de trampolines niet vergeten worden, ze hebben er maar liefst 6 van!

Een stukje verderop is nog een soort glijbaan te vinden. Kinderen kunnen hier naar boven klimmen en zich daarna naar beneden laten glijden. Ik houd hier wel altijd mijn hart bij vast, haha.

Wat ik ook nog erg leuk aan deze vestiging vind, is dat ze een groot springkussen hebben. Hier kun je samen(!!) met je kind springen en de leukste trucjes proberen. Het springkussen heeft ook een tunnel met glijbaan waar je vanaf kunt.

Ook voetballiefhebbers kunnen hier prima terecht in de voetbalkooi. Deze is lekker ruim en heeft ook nog twee basketbalnetten, mocht je dat leuker vinden.

Baby- en peuterdeel

Ook deze vestiging is opgedeeld in een baby- en peuterdeel en een deel voor grotere kinderen. Ook dit gedeelte is ruim opgezet. Je kunt in dit deel o.a. een klim- en klautergedeelte vinden met ook nog eens twee glijbanen. Natuurlijk een ballenbak! Ook leuk, deze ballenbak heeft in het midden een soort tafel waar lucht uitkomt. Wanneer je hier ballen bovenhoudt, gaan de ballen zweven. Kinderen vinden dit prachtig! Verder vind je in dit deel nog een trampoline en een groot deel waar kinderen met reuze legostenen kunnen bouwen. Het enige nadeel vind ik dat er twee openingen zijn om bij het baby- en peuterdeel te komen. Mocht je even niet opletten, kan je kind zo via de andere kan dit gedeelte verlaten. Extra opletten dus!

Discospelen

Iedere laatste vrijdag van de maand is er tussen 18.00 en 21.00 uur disco in Monkey Town IJsselstein. Er komt een DJ die de gaafste kinderhits draait en er kan natuurlijk gedanst worden met Oehlie, de mascotte van Monkey Town. Ook wordt heel Monkey Town een stukje donkerder zodat de discolampen en lasers tot hun recht komen. Je kunt een avondje disco prima combineren met een hapje eten. Naast dansen mogen de kinderen natuurlijk ook gewoon gebruik maken van alle speelmogelijkheden.

Lasergamen

Sinds kort kun je in deze vestiging IJsselstein ook lasergamen! Dit is maar in een aantal vestigingen van Monkey Town mogelijk, waarvan nu dus ook hier. Leuk om te combineren met een kinderfeestje. Vermoedelijk dient hier wel een kleine bijdrage voor betaald te worden. Dit kan ik niet op hun website terugvinden.

Eet- en drinkfaciliteiten

Aan eet- en drinkfaciliteiten ontbreekt het zeker niet in deze vestiging. Zoals je op onderstaande foto kunt zien hebben ze een onwijs brede bar. Ook heeft IJsselstein zijn eigen menukaart. Natuurlijk kun je hier altijd terecht voor een patatje of een pannenkoek. Op de balie is ook een groot aanbod te vinden aan lekkernij voor kinderen. Het enige minpuntje daarvan vind ik dat het nogal makkelijk grijpbaar is voor kleine kinderen. Wat wel enorm lekker is hier, zijn de diverse stukken taart die er worden aangeboden. Yumyum! Logischerwijs is het niet toegestaan om eigen meegebrachte consumpties te nuttigen.

Deze vestiging heeft tevens volop plek om te kunnen zitten. Niet alleen beneden is dit mogelijk, maar ook hebben zij boven nog een groot gedeelte. Hierdoor is er (vrijwel) altijd plek voor iedereen!

Kinderfeestjes

Voor een leuk kinderfeestje bij Monkey Town IJsselstein, kun je kiezen uit een viertal pakketten (startend vanaf € 9,95). Het is mogelijk om de pakketten helemaal op maat te laten maken door de extra opties die je kunt bijboeken. Uniek aan deze locatie is de Oehlie taart die je bij kunt bestellen. Is een taart te groot? Dan kun je ook kiezen voor Oehlie cupcakes.

Praktische informatie

Tarieven

De entree prijzen voor kinderen vanaf 1 jaar bedraagt € 7,50 per persoon. Kinderen van 1 t/m 3 jaar betalen op maandag t/m vrijdag bij aankomst vóór 11.30u het peutertarief van € 5,50 (in vakanties en op feestdagen vervalt dit peutertarief). Begeleiding vanaf 18 jaar is verplicht maar hoeft geen entree te betalen.

Openingstijden

Monkeytown IJsselstein is alle dagen geopend van 9.00 tot 18.00 uur. De enige uitzondering hierop zijn de avonden waarom de Disco Spelen zijn. Dan sluit deze vestiging om 21.00 uur.

Adresgegevens

Het adres van deze vestiging is:

Monkey Town IJsselstein
Boerhaaveweg 13
3401 MN IJsselstein

Ze hebben hun eigen parkeerterrein maar deze is niet extreem groot. Op doordeweekse dagen is hier prima plek te vinden. Anders kun je ook in de directe omgeving kosteloos parkeren.

Ons eindoordeel

Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen is met name onze zoon zeer tevreden over Monkey Town IJsselstein. Zelf vind ik het erg fijn dat het er zo ruim is opgezet. Een groot voordeel hiervan is dat het ook niet al te snel écht druk is (met uitzondering van vakantie periodes maar dat is vrijwel overal natuurlijk). Ook voor de kleinere kinderen is hier voldoende uitdaging te vinden. Deze vestiging kunnen wij dan ook iedereen aanraden!

Ons eindcijfer: 8!

Welke vestiging van Monkey Town is jullie favoriet?