Indoor speeltuin Monkey Town in Maarssen

Monkey Town Maarssen is een leuke en overzichtelijke indoor speeltuin voor groot en klein. Deze maand bestaat deze locatie alweer een jaar en is nu al niet meer weg te denken uit de omgeving. Uniek aan deze locatie is dat je er ook kunt lasergamen. Benieuwd wat je er verder kunt verwachten? Lees dan snel verder. 

Spelen in de jungle

Het eerste wat opvalt wanneer je bij Monkey Town in Maarssen binnenkomt is dat het lekker ruim is opgezet. Er zijn overal meer dan voldoende zitplaatsen beschikbaar. Niet alleen tafels met stoelen, maar ook leuke picknicktafels die o.a. kunnen worden gereserveerd voor kinderfeestjes. Qua thema is hier gekozen voor een junglethema welke is terug te zien op de mooie beschilderingen in deze vestiging.

De speelattributen

Kinderen kunnen ook in deze vestiging lekker klimmen en klauteren. Het speelgedeelte bestaat uit meerdere lagen met diverse uitdaging. Het gedeelte voor de kinderen vanaf 4 jaar bestaat uit o.a. uit meerdere trampolines en vijf verschillende glijbanen. Wanneer je naar boven bent geklommen, kom je ook een groot deel tegen waar gevoetbald kan worden. Leuk aan deze vestiging vind ik de twee rodelbanen die het heeft waar kinderen met speciale zitjes naar beneden kunnen rollen: één grotere en één speciaal voor jonge kinderen tot 4 jaar. Verder kom je hier de welbekende ballenbak en reuzen legostenen tegen waarmee gebouwd kan worden.

Baby- en peuterdeel

Ook in deze vestiging van Monkey Town is er een apart baby- en peuterdeel waar kinderen tot 4 jaar lekker kunnen spelen. Er is in dit gedeelte geen glijbaan. Wat ik zelf erg prettig vind is dat het baby- en peuterdeel één ingang heeft waardoor je je kind niet snel uit het oog kunt verliezen, dat is namelijk niet in iedere vestiging zo.

Lasergamen

Sinds kort kunnen kinderen vanaf 4 jaar in deze vestiging lasergamen. Ook bij het lasergamen is gekozen voor het thema jungle. Kinderen zullen met pistolen ronddwalen in de mysterieuze laserjungle. De spelregels mogen zelf worden bepaald waardoor er zelf gekozen kan worden om het spel te spelen als individuen of als teams tegen elkaar. Een spelletje duurt ongeveer 8 minuten exclusief uitleg en kost € 3,- per kind per spel. Je betaalt dit dus bovenop de entreeprijs. Indien er plek is, mogen ouders gezellig meespelen.

Horecagelegenheden

Iedere Monkey Town vestiging mag zijn eigen prijzen bepalen en menukaarten samenstellen. Grotendeels is de menukaart van deze vestiging qua aanbod wel gelijk aan de andere vestigingen. Het is echter niet toegestaan om zelf meegebrachte eet- en drinkwaren te nuttigen. Je kunt je bestelling plaatsen bij de steigerhouten bar en krijgt dan een schijf mee welke zal gaan trillen en piepen zodra je bestelling gereed is.

Tarieven en openingstijden

Voor kinderen vanaf 1 jaar bedraagt de entreeprijs € 7,50 per persoon. Kinderen van 1 t/m 3 jaar betalen op maandag t/m vrijdag bij aankomst vóór 11.30u het peutertarief van € 5,50. In vakanties en op feestdagen vervalt dit peutertarief. Begeleiding vanaf 18 jaar hoeft geen entree te betalen.

Op maandag t/m vrijdag is Monkey Town Maarssen geopend van 9.00u t/m 18.00u. In het weekend zijn de openingstijden van 10.00u t/m 18.00u.

De vestiging heeft een eigen parkeergarage waar je gratis kunt parkeren. Vanaf de buitenzijde wordt dit prima aangegeven. Vergeet alleen niet om bij de bar even een parkeermuntje te halen!

Het adres van deze vestiging is:

Monkey Town Maarssen
Safariweg 203
3605 MD Maarssen

Kinderfeestjes

Ook in deze vestiging is het mogelijk om een kinderfeestje te geven. Hierbij kan gekozen worden uit 4 verschillende pakketten. Bij de pakketten voor kinderen vanaf 4 jaar is altijd een gratis lasergame inbegrepen. Hoe gaaf én uniek is dat! De kinderfeestjes zijn eventueel op maat uit te breiden met de vele opties die worden geboden. Voor meer informatie over de kinderfeestjes verwijs ik je graag naar hun website.

Enne.. vergeet niet om nog even met Oehlie op de foto te gaan. Zo maak je de dag pas écht compleet!

Ons eindoordeel

Het prettige aan deze vestiging in Maarssen is dat hij erg overzichtelijk is. Zeker met jongere kinderen is het een erg fijne locatie om lekker te spelen. Wel merk ik aan mijn oudste dat hij toch de voorkeur geeft aan een indoor speeltuin waar meer activiteiten zijn; hij is het hier op en gegeven moment wel zat. Het lasergamen hebben wij nog niet geprobeerd, misschien dat dat onze mening positief kan beïnvloeden. Mochten wij dit in de toekomst hier alsnog gaan doen, zal ik dit artikel nog even updaten. 😉

Ons eindcijfer: 7

Welke vestiging van Monkey Town vinden jouw kinderen het leukst?