Klimmen en klauteren in Monkey Town Schagen

Toen ik nog in de kinderopvang werkte, kwam ik regelmatig in indoor speeltuinen met de kinderen van de Buitenschoolse Opvang. Voordat ik zelf moeder werd, heb ik er nooit bij stilgestaan of uitjes naar dit soort plekken ook geschikt zouden zijn voor jongere kinderen, zoals mijn eigen zoon van één jaar oud. Monkey Town Schagen was daarom een goede test en het was absoluut geslaagd!

De eerste indruk van Monkey Town Schagen

De spanning wordt al opgebouwd door de entree van Monkey Town in Schagen: als eerste moet een lange gang doorgelopen worden naar een deur die aangegeven staat als “ingang”. Bij het openen van de deur zie je meteen een indrukwekkende, hoge ruimte. Een omheind gedeelte voor de kleine kinderen, grote klimtoestellen met glijbanen voor kinderen vanaf vier jaar oud en tegen de achterwand een gedeelte vol met grote trampolines vullen deze ruimte op. Een zeer vriendelijke medewerker begroette ons en wenste ons veel plezier. Nou, dat ging zeker lukken.

Klimmen voor de kleinste aapjes

Bij binnenkomst werd mijn zoon een beetje overweldigd door wat hij zag. Zoveel indrukken in één klap van felle kleuren, grote bouwwerken en vrolijke muziek. Ik werd dus ook stevig vastgehouden. Maar toen zag hij het aparte gedeelte voor jonge kinderen. Zachte ondergrond om lekker rond te kruipen, grote lego blokken om mee te bouwen, een “hindernisbaan” die uitkomt op een lage glijbaan en, de favoriet, een grote ballenbak. Al snel ging hij op onderzoek uit. Wij waren ook nog de eerste dus mijn zoon had alle vrijheid om alles uit te proberen.

De ruimte is omheind door een net met één opening. Om de ruimte heen staan tafeltjes met stoelen. Ouders kunnen hun jonge kinderen veilig rond laten kruipen en zelfstandig laten ontdekken, terwijl zij vanaf een tafel toezicht houden. Maar uiteraard is het als ouder het leukst om mee te spelen.

Klimmen voor de gevorderde aapjes

Voor de oudere kinderen staat er in het midden van deze Monkey Town vestiging een groot bouwwerk. In dit bouwwerk kunnen kinderen klimmen, klauteren, glijden en balanceren. Er zijn twee grote glijbanen, één brede steile en één met meerdere banen die tijdens het glijden afremmende plateaus hebben. Ik vond ze beide erg hoog maar kinderen zullen ze waarschijnlijk fantastisch vinden, misschien met wat steun van papa en/of mama. In dit gedeelte zijn ook auto’s te vinden. Met behulp van een muntje, te halen bij de balie, kunnen de kinderen deze auto’s over een parcours laten rijden. Ja, écht zelf sturen en remmen! In dit gedeelte zijn, net als in de ruimte voor de kleinere kinderen, een ballenbak en grote lego blokken te vinden. Ook leuk, er zijn verkleedkleren! Mocht je kind als prinses of ridder willen glijden van de glijbaan.

Voor de aapjes met lef

Aan de achterwand van de ruimte is een indrukwekkend deel met grote trampolines te vinden. Een aantal van deze trampolines ligt plat maar er zijn er ook een aantal die met een bocht tegen de muur “oplopen”. Kinderen die wat gewaagdere sprongen willen maken dan “simpel” op en neer, kunnen hier hun hart op met salto’s. In de hoek van de trampolines is een bak met schuimrubberen blokken. Mochten kinderen vallen na een hoge sprong, dan vallen zij in ieder geval zacht. Er is ook een vide waar kleinere trampolines staan. Tijdens ons bezoek was deze vide niet toegankelijk.

Een rustmoment

Er zijn voldoende stoelen en tafels te vinden in Monkey Town Schagen. Ook zijn er kinderstoelen voor de kleinste. Genoeg plek om even uit te rusten van al het gespeel onder het genot van een hapje en een drankje. Het nuttigen van eigen consumptie is bij Monkey Town niet toegestaan, maar er is voldoende verkrijgbaar voor een zeer nette prijs. Van doosjes rozijnen tot borden patat en van limonade tot Latte Macchiato, het is allemaal te bestellen. De limonade kan zelfs gedronken worden uit een echte Monkey Town beker, die tegen een klein prijsje te koop is. Deze beker kan thuis hergebruikt worden zodat de kinderen weer terugdenken aan de gezellige tijd (en waarschijnlijk vragen wanneer ze weer heen mogen).

Hygiëne

Monkey Town Schagen vindt een goede hygiëne heel belangrijk, en dit is in de praktijk duidelijk te zien. Klimonderdelen mogen alleen betreden worden met sokken. Mocht je geen sokken bij je hebben, dan zijn speciale Monkey Town sokken te koop bij de balie. Verder wordt alles regelmatig gereinigd. Alles oogt goed schoon en dit is heel fijn om te zien voor een moeder. De medewerker kwam zelfs nog naar ons toe om uit te leggen dat er vaak schoongemaakt wordt en te vragen of wij het wilden melden, mochten wij toch iets tegenkomen. Gelukkig hoefden wij dit absoluut niet te doen, alles zag er prima uit. Ook de toiletten waren schoon. Er is een mooie verschoonruimte aanwezig, naast een jongens/heren-, meisjes/vrouwen- en een invalidetoilet.

Het stoerste feestje van de klas

Het is mogelijk een verjaardagsfeestje te vieren bij Monkey Town. De jarige Job/Jet krijgt zelfs een leuk cadeautje! Het feest bestaat uit een basispakket maar is aan te vullen met verschillende opties (taart, snoepzakjes etc.). Een feestje reserveren doe je via de website. Tevens is het mogelijk een uitgebreid themafeest te geven. Monkey Town organiseert een “Survival Party”, een “Show you can dance”, een “Kick & Fun” of een “KidzFit Party” in samenwerking met het naastgelegen Fit For Free. Informatie hierover is ook op de website te vinden.

Handig om te weten

Openingstijden

Monkey Town Schagen is zes dagen in de week geopend:

  • maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 18.00 uur
  • zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur.

Let op: dinsdag zijn zij alleen geopend tijdens schoolvakanties.

Prijzen

De entreeprijs voor kinderen is €8,-. Bij binnenkomst tot 11.30 uur geldt voor kinderen van 1 t/m 3 jaar het peutertarief. Je betaalt dan €5,- aan entree. Voor kinderen vanaf 4 jaar geldt dan wel de normale prijs van €8,-. Begeleiding vanaf 18 jaar mag gratis naar binnen.

Het is mogelijk een 10-rittenkaart aan te schaffen. Deze kost € 59,- en is geldig totdat de ritten op zijn (dus je hoeft hem niet binnen een bepaald aantal maanden te gebruiken). Kom je met meerdere kinderen, dan mogen deze kinderen op dezelfde rittenkaart. Ieder kind telt dan als één rit. Deze kaart is te gebruiken bij alle Monkey Town vestigingen in Nederland.

Adresgegevens

Groeneweg 1
1741 TZ Schagen

Telefoonnummer: 0224 298 851
Mailadres: schagen@monkeytown.eu
Website: https://www.monkeytown.eu/schagen

Gaan wij nog een keer klimmen in Schagen?

Absoluut! De medewerkers zijn vriendelijk, de ruimte is schoon, het eten en drinken is niet te duur maar bovenal: er is meer dan genoeg te beleven voor de kinderen. Ik kan het me heel goed voorstellen dat kinderen van alle leeftijden hier graag naartoe gaan. Mijn moeder was met mij en mijn zoon mee en zij was ook ontzettend enthousiast. Volgende keer nemen we opa ook mee zodat hij samen met zijn kleinzoon van de glijbaan af kan.

Als eindcijfer krijgt Monkey Town Schagen een verdiende 9!