Klimmen en klauteren in Monkey Town Waalwijk

Bij slecht weer is er volop keuze uit allerlei binnenspeeltuinen, maar ik merk toch dat we vaak uitkomen bij Monkey Town in Waalwijk. Er zijn in Nederland momenteel 44 vestigingen van deze keten, maar het leuke is dat ze er allemaal anders uit zien. Bij het schrijven van dit artikel heb ik voor mezelf uitgezocht waarom ik nu vaak voor deze binnenspeeltuin kies.

Binnenspeeltuin

Overzichtelijk, dat is iets waar ik meteen bij deze Monkey Town vestiging aan denk. Bij binnenkomst in de voormalige tennishal, zie je recht voor je een gigantisch klim,- klauter,- spring,- en glijtoestel waar de wat ‘grotere’ kinderen zich prima kunnen vermaken. Ik zet ‘grotere’ niet voor niets tussen aanhalingstekens, want ondanks dat er een super leuke baby- en peuterhoek is ken ik heel wat peuters die liever in dit grote toestel spelen. In dit toestel zitten naast een aantal glijbanen ook een ballenbak, trampolines, XL LEGO, een voetbalveldje en rodelbaantje verstopt. Ook kunnen kinderen tegen betaling een rondje rijden in een racewagen.

Op de dagen dat wij hier wat langer zijn, valt mij op dat ze regelmatig de vloer en tafels schoonmaken en ik heb eigenlijk ook nog nooit meegemaakt dat de babyverschoonruimte of toiletten smerig waren. Daarnaast heb ik zelfs in de zomerperiode een keer gezien hoe medewerkers in het klimrek zaten om dit schoon te maken.

Ik bezoek deze Monkey Town vestiging in Waalwijk ook regelmatig met vriendinnen. Eén daarvan gaf aan dat ze deze locatie zo prettig vindt omdat er veel daglicht is. Sommige binnenspeeltuinen zijn erg donker en zij vindt dat minder prettig met betrekking tot de sfeer en het zicht kunnen houden op de kinderen.

Zoals ik in de inleiding al schreef, is er een toffe baby- en peuterhoek. Deze is voorzien van een klimrek, ballenbak, glijbanen, kleine en grote trampolines en een wand met puzzels/spelletjes. Deze hoek vormt voor de allerkleinste ook echt een leuke uitdaging. Ook staan er kleine picknicktafels waar kinderen kunnen kleuren mochten ze even uitgeklauterd zijn.

Buitenterrein

Monkey Town Waalwijk is één van de drie vestigingen waar kinderen bij mooi weer naar buiten kunnen om te spelen. Er is een leuk klim- en klauterparcours en een klein toestel met glijbaan voor de allerkleinsten, op een veilige ondergrond. De andere vestigingen waar dit mogelijk is zijn Gouda en Bergen op Zoom.

Lees ook ons artikel over Monkey Town Gouda: Deze indoor speeltuin mag zeker NIET ontbreken op je bucketlist!

Kinderfeestje

Zoals we niet anders gewend zijn, biedt ook deze vestiging de mogelijkheid om hier je kinderfeestje te vieren. Er is keuze uit verschillende type feestjes. Er zijn een viertal pakketten welke al beginnen vanaf € 10,- per kind. Hoe uitgebreider je het maakt, hoe logischerwijs de prijs zal stijgen. 😉 Kijk hier voor meer informatie.

Praktische info over Monkey Town Waalwijk

Openingstijden

De volgende openingstijden worden bij Monkey Town Waalwijk gehanteerd:

  • Maandag t/m vrijdag: van 08.45 tot 18.00 uur
  • Zaterdag en zondag: van 09.30 tot 18.00 uur
  • Feestdagen: van 09. 30 tot 18.00 uur *
  • In de schoolvakanties van regio Zuid iedere dag vanaf 9.30 uur tot 18.00 uur.

Zoals je kunt zien is deze Monkey Town ideaal wanneer je meerdere kinderen hebt waarvan de één (of meerdere) al op school zitten en de ander(e) nog niet. Je kunt direct nadat je je andere kind naar school hebt gebracht door om lekker te spelen aangezien deze vestiging op doordeweekse dagen al om 8.45 opent! Ideaal dus! (tip voor de andere vestigingen ;-))

* Met uitzondering van nieuwjaarsdag, 1e en 2e kerstdag en Koningsdag dan zijn zij gesloten.

Prijzen

De volgende entreeprijzen worden gehanteerd:

  • 0 jaar: gratis
  • van 1 t/m 17 jaar € 7,95 per persoon.
  • Peutertarief: € 4,95 (Op doordeweekse dagen tot 11.30 uur, wordt er voor kinderen t/m 3 jaar. Het peutertarief geldt niet tijdens vakanties en feestdagen.)
  • 10 Rittenkaart: € 59,-.

Adresgevens

Het adres waarop Monkey Town Waalwijk te vinden is, is:

Bachlaan 10
5144 HJ Waalwijk

Tel. 0416-204060

Hygiëne

Good to know! Zorg dat de kinderen en eventueel jijzelf, sokken bij hebben. Deze zijn namelijk verplicht in verband met de hygiëne en dien je ander ter plekke aan te schaffen.

Is Monkey Town Waalwijk voor herhaling vatbaar?

De koffie is lekker en er is gratis WiFi. Je betaalt alleen een relatief lage entreeprijs voor de kinderen en er is een leestafel. Het verdere horeca-aanbod is prima en biedt meer dan alleen friet en pannenkoek, wat toch vaak het geval is in binnenspeeltuinen. Enige nadeel vind ik de grote bar, waar allerlei lekkers voor kinderen op uitgestald staat. Dit lekkers valt in de categorie véél suiker en plastic. Voor mij persoonlijk mogen deze producten iets meer naar de achtergrond verdwijnen en wat meer gezonderde alternatieven in het zicht worden geplaatst.

Verder heb ik als moeder regelmatig aanspraak van andere ouders, wat het voor mij ook fijn en gezellig maakt om hier naartoe te gaan. Een ballen gevecht (dit kan ook prima met meerdere volwassen en niet alleen met je kinderen) in de ballenbak kan overigens ook heel erg ontstressend werken.

Monkey Town Waalwijk is een leuk uitje met jonge kinderen van 0 tot ongeveer 12 jaar. Het is ook een prima activiteit als je maar een paar uur de tijd hebt, daar is de prijs ook wel naar. Verder zijn kinderen in een veilige, schone omgeving  aan het spelen en bewegen wat kinderen ten goede komt, terwijl je ondertussen zelf van je wel verdiende bakje koffie geniet óf het kind in jezelf komt naar boven en je gaat zelf mee  het klimrek in en van de glijbaan af.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne