Movie Park Germany in Bottrop bezoeken met een peuter of kleuter

Last updated:

Movie Park Germany bestaat nu ruim 25 jaar en was in onze jeugd vooral bekend van het Looney Tunes-thema. Wij kenden het park vooral vanwege een aantal spectaculaire attracties en achtbanen, waar we volop van genoten in de kinderloze jaren. Inmiddels heeft een deel van het park een metamorfose ondergaan en zijn er ook nieuwe attracties toegevoegd. Zo is er een Nickelodeonland, waar kinderen hun televisiehelden tegenkomen in attracties én in real life. Ook wijzelf zijn veranderd en hebben inmiddels kinderen van 3 en 5 jaar oud. Wij vroegen ons af of dit park ook geschikt voor hen zou zijn.

Movie Park Germany in Bottrop

Area 51

Meteen bij binnenkomst vind je aan je linkerhand de attractie Area 51. In deze attractie neem je plaats in een grote boot. Je wordt een helling opgetrokken en met een flinke vaart plonst je boot in het water. Wij zaten voorin en onze kleren waren dan ook doorweekt. Vervolgens vaar je langs allerlei taferelen met aliens, robots en een ufo en word je opnieuw een helling opgetrokken om met een vaart nog een keer flink in het water te plonzen.

Shows

Movie Park heeft meerdere shows, waaronder de Sherlock Holmes-show met de bekende pretparkmagiër Christian Farla. Ook is er een show met bekende Nickelodeon-figuren zoals Spongebob & Patrick de zeester en de Paw Patrol puppies.

Wij hebben zelf een Meet & Greet bezocht met Spongebob & Patrick, en de Crazy Cops stuntshow. Deze wordt drie keer per dag opgevoerd. Het verhaal is niet het bespreken waard, maar tijdens de shows wordt er gestunt met allerlei snelle auto’s, motoren en vuur. De kinderen vonden de show spannend, maar wel heel gaaf.

Nickelodeonland

In dit deel van het park hebben we het grootste deel van de dag doorgebracht. We zijn van mening dat het park pas geschikt is voor kinderen die 90 cm of groter zijn. Onder de 90 cm mogen ze eigenlijk zo goed als nergens in.

Onze kinderen zijn groter en mochten, onder begeleiding van ons, in bijna alle attracties in Nickelodeonland, zoals de Dora wildwaterbaan, Spongebob Splash Battle en de Jimmy Neutron-achtbaan waarin je met je benen los hangt. Dit laatste komt niet vaak voor bij achtbanen voor de allerkleinsten en ook voor onze meiden was dit nieuw. Dit was één van de favorieten in ons gezin.

Verder zijn er onder andere nog een kinderachtbaan, theekopjes en een Spongebob kinderzweefmolen te vinden.

Paw Patrol

Het hoogtepunt van de dag voor de jongste dochter waren de Paw Patrol-attracties. Er is een autorit door de avonturenbaai, Zuma’s bootritje en een Fly-attractie. Ook is er een Paw Patrol speeltuin met de boot Turbot.

Santa Monica Pier

Rondom de Santa Monica Pier vind je een reuzenrad, trampolines, een kleine speeltuin, een brandweerattractie en een jetski-attractie.

Achtbanen

Mocht je naast jonge kinderen ook nog een paar tieners hebben, dan zijn er diverse achtbanen en andere thrillrides die de moeite zeker waard zijn. Aanraders zijn de achtbanen Star Trek Enterprise en Van Helsing’s Factory. Mocht je geen last hebben van hoogtevrees dan is The High Fall ook een topper. Op 60 meter hoogte word je voorover gekanteld in je stoel en val je onverwacht met 90km/u naar beneden.

Handige tips voor je bezoek aan Movie Park

  • Hangslot: wij nemen al jaren een hangslot mee naar attractieparken om te voorkomen dat iemand anders onze kinderwagen of buggy meeneemt. Overal zijn lantaarnpalen, hekjes en bankjes beschikbaar om je wagen aan vast te maken.
  • Droge kleding: het park heeft meerdere waterattracties waar je doorweekt uit komt. Handig om een regenjas of droge kleding mee te nemen.
  • Baby Switch: Bij Moviepark heb je bij sommige attracties de mogelijkheid voor een zogenaamde “babyswitch”. Dit betekent dat één ouder in de wachtrij gaat staan en de ander zich met de baby meldt bij de uitgang van de attractie. Wanneer de ouder die in de wachtrij stond uit de attractie komt, neemt deze de baby over en dan kan de andere ouder via de uitgang de attractie bezoeken. Ideaal om tijdens het slaapje van de baby toch om de beurt een ritje in de achtbaan te kunnen maken. Meer informatie over deze service en de Baby Switch Pass is verkrijgbaar bij het Visitor Welcome Center.
  • Gratis entree: heb je een Efteling abonnement? Dan kun je eenmaal per jaar gratis naar Movie Park. Op de Efteling-website staat uitgelegd hoe je aan deze gratis tickets komt.

Praktische informatie

  • Adres: Warner-Allee 1, 46244 Bottrop, Duitsland
  • Parkeren: voor €8,50 koop je een parkeerticket. Koop deze vooraf, dat scheelt je achteraf in de rij staan bij de kassa.
  • Website: www.movieparkgermany.de
  • Verschoontafels en babyverzorging: Elke toiletgroep heeft een aparte genderneutrale babyverschoonruimte. Wij raden wel aan om zelf warm water in een thermosfles mee te nemen voor het warm maken van babyvoeding. Wij troffen geen magnetrons aan in diverse horecapunten en babyverschoonruimtes.
  • Mindervaliden en kinderwagens: het park is goed toegankelijk met kinderwagens en rolstoelen. Er zijn wel regels rondom mensen met een beperking en attracties.

Wat vonden wij van Movie Park Germany?

Wij hebben genoten van ons bezoek aan Movie Park Germany, ondanks de drukte. Vooral de bekende TV-helden in Nickelodeonland zorgden bij de kinderen voor enthousiasme. De achtbanen voor jongere kinderen maken een bezoek extra leuk als je durfals hebt. Daarnaast is het park ook ideaal voor gezinnen, omdat ze voor elke leeftijdscategorie attracties hebben.

Wij hebben pretzels en verse koffie gehaald bij de bakkerij op Mainstreet. De pretzels waren vers en de koffie was warm en prima van smaak. Daarnaast is er een Subway voor lekkere broodjes.

Wat wij wel echt misten was actuele wachttijdinformatie. Het was een drukke dag en we konden niet goed inschatten hoe lang sommige rijen zouden duren. Het is dan prettig als deze informatie in een app of bij attracties vermeld staat, zodat je een betere afweging kan maken of je beter even door kan lopen naar iets anders.

Verder zaten er, zeker bij horecapunten, extreem veel wespen. Het lijkt erop dat deze op geen enkele manier worden bestreden, wat buiten eten niet altijd prettig maakt.

Verder was de sfeer in het park goed en hadden we eigenlijk tijd te kort. We komen zeker nog een keer terug om de rest van het park te zien.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne