Dans met Tante Rita, stilzitten is onmogelijk

Tot en met eind februari 2023 toert de musical Dans met Tante Rita door Nederland. Een gezellige familiemusical voor kinderen vanaf 4 jaar, waarin veel bekende Minidisconummers de revue passeren. Al voor de gordijnen opengaan is het feest in de zaal al begonnen en hoor je jong en oud meezingen met de gezelligste kinderliedjes.

De musical Dans met Tante Rita, vol met bekende kinderhits

De musical begint met een schokkend bericht: er zijn vier dieren ontsnapt uit de stadsdierentuin, waaronder Brul de Leeuw, Arie de Adelaar, de olifant en de pinguïn: De dieren uit de dierentuin zijn los. Kijk vooral goed om je heen, want voor je het weet zie je ineens een dier door de zaal lopen.

Gelukkig wordt het publiek gedurende de voorstelling op de hoogte gebracht over de situatie in de dierentuin, maar of dat nou wel zo geruststellend is…

En dit is waar de musical over gaat

Het verhaal gaat om Lulu, haar ouders en haar broer Theo. De ouders van Lulu en Theo hebben een uitnodiging ontvangen voor het jaarlijkse dansfeest bij Tante Rita.

Theo mag uiteraard mee, maar hij kan totaal niet dansen. Daar is maar een oplossing voor: dansles! En op welk nummer kun je nu beter leren dansen dan op de Coco Loco Dans? Probeer maar eens stil te zitten en je mond dicht te houden tijdens dit vrolijke liedje. Gelukkig is dat niet nodig. Sterker; meezingen en dansen wordt juist alleen maar aangemoedigd.

Vader Jan zou dolgraag meewillen naar het feest, maar die heeft ineens wel heel veel last van pijntjes, kwaaltjes en voelt zich ziek. De moeder van Lulu en Theo besluit bij hem te blijven, waarop Lulu en Theo voor het eerst alleen met de bus op pad mogen. Uiteraard krijgen ze een uitgebreide routekaart, iets teveel instructies en een doos chocolade (voor Tante Rita) mee op hun reis.

Ze moeten vooral bij de halte na het bos uitstappen en mogen de chocolade absoluut niet zelf opeten.

Tsjoe Tsjoe Wa-bos

In de bus wordt er uiteraard gezongen. Er is geen betere manier om een busreis vlotter te laten verlopen dan door het zingen van een liedje. En het is nog leuker als je dat combineert met een spelletje Ik zie, ik zie.

Bij de halte Voor het Tsjoe Tsjoe Wa-bos is er een probleem. Door een wegversperring kan de bus niet verder. Maar, de buschauffeur legt de route wel even uit. Niet dat je daar veel wijzer van wordt, maar gelukkig hebben Lulu en Theo hun routekaart ook nog bij zich.

En dan komt het onheilspellende bericht dat Brul de Leeuw nog altijd vrij rondloopt. En drie keer raden waar hij rondloopt: juist! In het Tsjoe Tjsoe Wa-bos. De buschauffeur snelt achter de kinderen aan om de kinderen te redden en de leeuw te vangen.

Vreemde figuren in het bos

Dat het Tsjoe Tjsoe Wa-bos niet zo maar een bos is wordt al snel duidelijk. Eigenlijk is het namelijk een dans-jungle. En in die jungle wonen een paar vreemde figuren. Zo is er bijvoorbeeld ranger Frank Vonk, broer van Freek Vonk. Frank is doodsbang voor spinnen, maar gespecialiseerd in poep. Tja, en zeg je poep dan zijn kinderen natuurlijk een en al oor. Er is dan ook al snel hilariteit alom in de zaal. Zelfs de chocolade voor Tante Rita wordt ingezet om… ja, ik ga natuurlijk niet alles vertellen.

Cowboy Johnny

Verderop komen ze Cowboy Johnny en zijn paard Meneer de Bruin tegen. En we weten natuurlijk allemaal op wie Cowboy Johnny verliefd is. Juist! Op Jacqueline. Om haar hart te veroveren neemt hij Lulu gevangen. Zij moet hem helpen om indruk op Jacqueline te maken. Hoe Lulu zich weet te bevrijden moet je zelf maar gaan bekijken in het theater.

Brul de Leeuw

En dan, hoe kon het ook anders, lopen Lulu en Theo Brul de Leeuw tegen het lijf. Brul de Leeuw lijkt te verkeren in een identiteitscrisis. Hij kan niet brullen, struikelt steeds over zijn lange staart en zelfs de pinguïns lachen hem uit. Lulu en Theo helpen hem op een speciale manier, met de boodschap “Zolang je in jezelf gelooft kan je alles”.

Dans met Tante Rita

Uiteindelijk komen Lulu en Theo aan op het gezellige feest van Tante Rita. Het nummer Dans met Tante Rita mag uiteraard niet ontbreken. Ook de hit Chocolade (Choco Coco) komt, hoe kon het ook anders, voorbij.

De ouders zullen bij de blik op Tante Rita direct doorhebben waarom vader Jan ziek, zwak en misselijk was en niet meekon naar het grootste dansfeest van het jaar.

Na de voorstelling & merchandise

Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen nog even helemaal los tijdens de minidisco onder aanvoering van Lulu en Theo. Daarna is er nog gelegenheid om met Lulu en Theo op de foto te gaan.

Voor en na de voorstelling kunnen er leuke merchandise-artikelen gekocht worden bij de merchandise stand. Van een doe-boek inclusief scenefoto’s tot poepchocolade. Maar ook t-shirts en CD’s.

Speellijst 2023

Tot en met eind februari is de musical Dans met Tante Rita nog te zien in theaters door het land en is zo populair dat er inmiddels een aantal extra shows zijn toegevoegd:

  • 22 januari: Arnhem
  • 29 januari: Heereveen
  • 4 februari: Dokkum
  • 5 februari: Emmen
  • 25 februari: Nunspeet
  • 28 februari: Zeist

Voor meer informatie en boekingen kijk je op www.minidiscotheater.nl

Wat vonden wij van de musical Dans met Tante Rita?

Al voor de voorstelling begint zijn alle kinderen in de zaal in al helemaal in de stemming, onze eigen kinderen inclusief. Op voorhand worden er namelijk al allemaal gezellige meezingnummers gedraaid. Dat maakte dat de kinderen al vanaf het moment dat de gordijnen opengingen de kinderen direct in de voorstelling zaten. De herkenbare Minidisco-liedjes maakten het zelfs voor ons als ouders onmogelijk om stil te zitten en ons mond dicht te houden.

Het verhaal is natuurlijk flinterdun, maar er zitten ook aardig wat (woord)grappen voor de ouders in de voorstelling verweven, waardoor je ook als ouders erg vermaakt wordt. Het verhaal duurt 70 minuten en dat is precies lang genoeg voor de concentratiespanne van de meeste kinderen. De adviesleeftijd voor de voorstelling is 4 jaar en die zou ik zelf ook zeker adviseren. Zeker door het verhaal rondom de ontsnapte dieren kan het voor jongere kinderen wat spannend worden.

Als je in de gelegenheid bent om deze musical te bezoeken dan zou ik zeggen: doen! Je kinderen en jij zullen gegarandeerd een leuke middag hebben.

Foto’s © Dans met Tante Rita & Opwegmetmama.nl – Lonneke