natuurspeeltuin-speelbos-speeltuin-noord-brabant

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Noord-Brabant

Wat is er nou lekkerder dan kinderen die urenlang buiten spelen? Het is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel erg goed voor de kids. Buiten kunnen ze lekker ravotten en de wereld ontdekken met al hun zintuigen door te spelen met takken, blaadjes, zand, water en allerlei andere materialen die ze er vinden. Speelbossen en natuurspeeltuinen zijn de perfecte plek om je kinderen uit te dagen en om samen op avontuur te gaan. We maakte een lijst voor je met leuke speelbossen & natuurspeeltuinen in Noord-Brabant.

Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Noord-Brabant

Hoppies (Ammerzoden)

Hoppies in Ammerzoden is ooit begonnen als maïsdoolhof maar inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige natuurspeeltuin. Er zijn hier diverse activiteiten te ondernemen: er is een natuurspeeltuin, speelwater, je kunt er vlotten bouwen, het blotevoetenpad doen, een maïsdoolhof trotseren, naar de pluktuin, de dierenweide, de midgetgolfbaan, de skelterbaan en er staat een springkussen. Oftewel, je kinderen zullen hier voorlopig wel zoet zijn!

Adres: Zandweg 17, 5324 JN Ammerzoden
Klik hier voor meer informatie.

Speelbos ’t Slingerpedje (Bladel)

Speelbos ’t Slingerpedje is de plek waar kinderen hutten kunnen bouwen, met water kunnen spelen in de kliederpoel, kunnen lopen over de touwbrug en waar ze in de touwen kunnen slingeren. Op de plattegrond op de website zie je waar alles gelegen is en waar je het beste kunt parkeren.

Adres: Bossingel, 5531 NH Bladel
Klik hier voor meer informatie.

Speelbos Boeverijen (Breda)

Speel riddertje en prinses in dit speelbos in Breda, waar je delen van kasteel Bouvigne tegen kan komen. Neem lekker wat te eten en te drinken mee en neem plaats aan de picknicktafels. Er zijn zelfs drinkwatertappunten te vinden! Dit speelbos is het hele jaar door leuk om te bezoeken en in de herfst ook leuk omdat je er kastanjes en hazelnoten kunt rapen!

Adres: Bouvignedreef 5, 4836 AL Breda
Klik hier voor meer informatie.

Speelbos Chaam (Chaam)

In dit speelbos vind je geen speeltoestellen, maar je kunt er wel lekker spelen met materialen uit de natuur. Combineer het spelen in het speelbos met het bewandelen van het kabouterpad.

Adres: Industriestraat 24, 4861 PR Chaam
Klik hier voor meer informatie.

Natuurspeeltuin Zandbos (Deurne)

Midden in het bos vind je een gave natuurspeeltuin waarin gebruik is gemaakt van natuurlijke elementen. Je kunt het spelen in de natuurspeeltuin combineren met de kinderroute ‘Expeditie Zandbos‘ van 3 kilometer. Je kunt hiervoor bij VVV Deurne de kinderroutekaart gratis ophalen.

Adres: Strijpsebaan, 5752 SJ Deurne
Klik hier voor meer informatie.

Speelbos Gilze (Gilze)

In dit speelbos staat spelen centraal! Tussen zonsopkomst en zonsondergang is het speelbos gratis te bezoeken. Voor het speelbos zijn ook verschillende thema’s te huur, voor bijvoorbeeld scholen, kinderfeestjes of familiedagen. Hierbij kun je denken aan een kabouterspeurtocht, een speurtocht Slimme vogels gezocht, een insectenbingo en ondersteuning voor natuurlessen.

Adres: Nerhoven 12, 5126 TB Gilze
Klik hier voor meer informatie.

Klim & Avonturenbos Goirle (Goirle)

In dit bos heb je veel verschillende mogelijkheden. Gratis kun je een avontuurlijke wandeling doen van 2 of 4,5 kilometer die ‘Survival of the Fittest’ heet. Tijdens de route leer je meer over hoe planten en dieren overleven en kun je lekker spelen op de boomstambruggen, touwslingers en bewandel het blote voetenpad. Verder kun je in dit bos tegen betaling klimmen in het klimbos. Dit kan met kinderen vanaf 1.30 meter.

Adres: Gorps Baantje 5, 5051 PX Goirle
Klik hier voor meer informatie.

Speelbos De Konijnenberg (Middelbeers)

Dit speelbos in Middelbeers bevat avontuurlijke en natuurlijke speelplekken waar kinderen kunnen rennen, klimmen, bouwen en waar ze veel avonturen kunnen beleven.

Adres: Doornboomstraat 22, 5091 CB Middelbeers
Klik hier voor meer informatie.

Speelbos De Kemmer (Oirschot)

Zoek in dit speelbos naar de dieren die uit hout zijn gesneden en die voor een thema staan in het speelbos. Zo kun je bij de vos lekker uitrusten op de bankjes, bij het hertje kun je springen als een hertje, bij de ekster kun je klimmen in de klimpalen en bij de valk kun je graven en bouwen in de zandspeelplaats.

Adres: Speelbos de Kemmer, 5688 GT Oirschot
Klik hier voor meer informatie.

Geïnspireerd geraakt door deze blog over speelbossen & natuurspeeltuinen in Noord-Brabant? Wij hebben nog veel meer leuke blogs voor je:

© Opwegmetmama.nl