Neem jij genoeg spullen mee op vakantie? Dit mag je zeker niet vergeten!

Op vakantie gaan met kinderen is enorm genieten. Maar niet altijd. Ouders mogen er best wel een beetje eerlijker over zijn dat het ook flink aanpoten is. Dat geeft niet, want je kinderen zien genieten is alles wat je nodig hebt. Gelukkig kan je veel van deze vakantiestress ook voorkomen (of in elk geval verminderen) met de juiste voorbereiding. Dit begint al tijdens het inpakken. Door voldoende in te pakken, hoef je je in elk geval op de plaats van bestemming geen zorgen meer te maken. Vergeet jij altijd wel iets wat onnodige stress oplevert? Maak dan gebruik van de volgende checklist om dit te voorkomen!

Verzorgingsproducten

Sommige mensen stellen dapper dat je de meeste producten ook wel op vakantie kunt kopen. Dat klopt, maar heb jij zin om op de dag van aankomst nog op stel en sprong een winkel op te zoeken? Dit is met jonge kinderen bijna geen doen. Zeker niet na een lange reis. Daarom is het beter om in elk geval de basisartikelen bij je te hebben. Zo voorkom je gehaast en gestress op de eerste dag. Verzorgingsproducten zijn daarbij van essentieel belang. Deze mag je in elk geval niet vergeten:

  • Goede shampoo: je haar krijgt wat te verduren tijdens de reis. Zeker wanneer je met het vliegtuig gaat. Daarom is het fijn om kwalitatieve shampoo mee te nemen, zodat je je haar bij aankomst zorgvuldig kunt verzorgen. Pak daarom altijd L’Oréal shampoo in je koffer, zodat je je haar een boost kunt geven.

    Heb je nog kinderen in de luiers? Neem dan ook altijd minstens één groot pak eigen luiers mee. Zo heb je in elk geval al een beginnetje voor de eerste week. Wanneer je kind een erg gevoelige huid heeft of snel doorlekt, is het misschien beter om nog wat meer mee te nemen. Het is niet vanzelfsprekend dat je eenzelfde soort luier in het buitenland treft.
  • Tandenborstels en tandpasta
  • Zonnebrand voor in elk geval de eerste dag. Vaak hebben ze in het buitenland ook hele goede zonnebrand, maar dan hoef je in elk geval niet direct naar de winkel. Ook goed om een klein tubetje in je tas te doen. Zo heb je altijd iets bij je.

Opladers

Tegenwoordig komen we bijna om in de elektronische apparaten. Groot nadeel is dat deze ook dikwijls aan een oplader moeten worden aangesloten. Daardoor zit je al snel met een hele berg opladers in je tas en oh wee als je er eentje vergeten bent. Maak daarom ruim van tevoren een lijst met opladers die zeker niet vergeten mogen worden. Denk hierbij in elk geval aan de oplader van de telefoon, de tablet en het fototoestel.

Geef je nog borstvoeding? Dan is het ook slim om een kolfapparaat en eventueel de oplader van dit apparaat mee te nemen. Je weet nooit wanneer het nodig is.

Activiteiten voor de kinderen

Maak je je op voor een lange vlieg- of autoreis? Zorg er dan in elk geval voor dat je kinderen zich niet gaan vervelen. Het is goed om enkele activiteiten in te pakken. Denk aan boekjes, een tablet of wat kleine spelletjes voor in de auto, vliegtuig of op vakantie. Het laatste wat je wilt is dat je kinderen zich gaan vervelen en daardoor vervelend gaan doen. Op die manier bespaar je jezelf een hoop frustratie.

Lees ook onze volgende artikelen:

Foto’s © Shutterstock