Nieuw bij Safaripark Beekse Bergen: uitbreiding wandelsafari & nieuw neushoornverblijf

Half april 2021 is het nieuwe neushoornverblijf van de Beekse Bergen geopend. Naast dit nieuwe verblijf is een deel van de wandelsafari aangepast. Reden voor Opwetmetmama.nl om eens te gaan kijken hoe dit nieuwe deel eruit ziet.

Nieuw bij Safaripark Beekse Bergen: uitbreiding wandelsafari & nieuw neushoornverblijf

De nieuwe route van de wandelsafari

Als je de wandelsafari volgt volgens de route kom je via het verblijf van de gorilla’s en kuifmangabi’s uit bij het nieuwe deel van de wandelsafari. Het start met een fraai bord dat aangeeft dat je het gebied van de neushoorn betreed.

Je loopt achter het leeuwenverblijf langs en treft eerst een paar oude houten schuurtjes. Dit blijkt een heus educatiepunt te zijn met uitleg over stropers. In een van deze hutjes kun je ook naar een gesprek luisteren tussen een stroper en zijn opdrachtgever.

Het nieuwe neushoornverblijf

Als je dit huisje weer verlaat kom je langs het nieuwe verblijf van neushoorn Hodari en aan de andere kant zie je o.a. de gemsbokken en zebra’s op de savanne.

Wat ook nieuw is, is dat er een nieuwe mogelijkheid is om naar de wilde honden te kijken. De oude speeltuin, waar enkel nog een tunnel van over was, is als speelmogelijkheid opgeknapt en weer open gesteld.

Helaas liet Hodari zich niet zien tijdens ons bezoek. Er staat ook een bord bij met de reden waarom. Maar, niet getreurd, er zijn op meerdere plekken in de wandelsafari mogelijkheden om neushoorns te zien. Dit betreft wel een andere soort. Een de neushoorns heeft ook recentelijk een jong gekregen, genaamd Ravi.

Het fokprogramma van de neushoorns

De Beekse Bergen huist twee soorten neushoorns: de witte variant (ook wel de breedlipneushoorn genoemd) en de zwarte variant. Ze hebben echter van de zwarte variant alleen één mannetje: Hodari. Hij woonde al enige tijd op het Resort, maar nu is hij verhuisd naar zijn nieuwe verblijf. De Beekse Bergen is op zoek naar een vrouwtje voor Hodari, omdat hij deel uit maakt van het Europees fokprogramma voor bedreigde dieren.

Wil je nu meer weten over de Beekse Bergen of over overnachten in de Beekse Bergen op het Safari Resort? Lees dan ook de artikelen van onze eerdere bezoeken:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne