Nieuw! Monkey Town Tilburg, een binnenspeeltuin met grote peuterhoek

Last updated:

In Tilburg is recent een nieuwe Monkey Town geopend. In eerste instantie leek het mij niet de moeite waard om deze te bezoeken, aangezien er op 2 km van mijn eigen woonplaats ook een vestiging van Monkey Town zit. Maar na een aantal enthousiaste verhalen van collega’s, die vertelden dat dit wel echt een verbeterde versie is, besloot ik toch eens met de kinderen een bezoekje te brengen. En ik moet toegeven: deze vestiging heeft op een aantal punten echt voordelen ten opzichte van de vestigingen die ik eerder bezocht heb.

Leuke speelmogelijkheden bij Monkey Town Tilburg

Een grote baby- & peuterhoek

Veel mensen zijn al bekend met het concept Monkey Town. Een binnenspeeltuin vol klim-, klauter- en glijmogelijkheden. Uiteraard mogen de ballenbak en trampoline niet ontbreken.

Een van de pré’s van deze nieuwe Monkey Town vestiging in Tilburg bleek de baby-  en peuterhoek. Deze hoek is groter dan in de meeste vestigingen, maar wel overzichtelijke, aangezien er hier tafeltjes zijn die direct aan deze hoek grenzen. Zo kun je met een kop koffie of thee direct aan de speelhoek van de kleintjes zitten. Dat is wel zo relaxed voor ons als ouders.

Klimrek en Wipe Out

Daarnaast is er natuurlijk het spectaculaire klimrek voor de grote kinderen. Daar vind je de klassieke glijbanen, trampolines, ballenbak, XL LEGO en allerlei routes om doorheen te kruipen, klimmen en sluipen.

Maar naast dit alles is er ook een Wipe Out-baan. Voor wie het niet kent: Wipe Out was ooit een succesvol tv-programma waarin volwassen een hindernisbaan moesten doorkruisen. Een aantal van deze hindernissen zijn in deze Monkey Town op miniformaat terug te vinden.

Een bestelzuil voor je eten en drinken

In deze vestiging bestel je niet aan de bar, maar via de zogenaamde bestelzuilen. Dit zijn een soort pc’s die in de zaal staan. Je plaatst je bestelling, rekent direct af en krijgt een buzzer mee. Als deze afgaat staat je bestelling klaar bij de bar. Super efficiënt en het voorkomt rijvorming.

Een lichte binnenspeeltuin voor kinderen

Wat ook een pluspunt is, is dat het pand van Monkey Town Tilburg nieuw is. Er zitten veel ramen in, met name aan de achterkant van het speelgedeelte voor grote kinderen. Hierdoor komt er veel daglicht binnen en is de speeltuin veel overzichtelijker dan de meeste indoorspeeltuinen die ik tot nu toe bezocht heb. Daarnaast is de luchtbehandeling nieuw en het bleef ook gedurende de hele dag fris ruiken.

Goed om te weten over Monkey Town Tilburg

  • Kinderen zijn verplicht sokken te dragen i.v.m. de hygiëne;
  • Er is een verschoonkussen aanwezig en een invalidetoilet.
  • Er kan niet gereserveerd worden, maar er wordt gewerkt met een vol = vol-principe.
  • Adres: Spaubeekstraat 89 a, 5035 JV Tilburg
  • Voor meer informatie over openingstijden en ticketprijzen kijk op: www.monkeytown.eu/nl/tilburg

Lees ook onze andere artikelen over binnenspeeltuinen in Noord-Brabant:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne