De nieuwste attracties en andere nieuwigheden in de Efteling

In de Efteling is altijd wel iets nieuws te beleven: er worden nieuwe attracties gebouwd of andere aanpassingen gedaan in het park. Onze schrijfster Anne is een fanatieke bezoeker van de Efteling en neemt je in dit artikel mee langs de laatste ontwikkelingen in de Wereld vol Wonderen. Daarbij deelt ze ook nog eens twee aankondigingen voor het jaar 2021!

De nieuwste attracties van de Efteling

De familieachtbaan Max & Moritz

De nieuwe achtbaan Max & Moritz is in juni 2020 geopend en vervangt de Bobbaan. De attractie bestaat eigenlijk uit twee achtbanen die in tegengestelde richting van het instapstation vertrekken. Je maakt twee rondes door de baan, waarbij de tweede ronde een stuk sneller is dan de eerste.

De attractie is geïnspireerd op een Duits volksverhaal over twee kwajongens die allerlei streken uithalen. In de wachtrij kom je al een aantal grapjes tegen, waaronder een scheetkussenorgel (leuk voor de kleintjes!) en de Boemknaller, waarmee je de mensen in de achtbaan nat kan proberen te maken. Tijdens de achtbaanrit zelf neem je plaats in een zeepkist waarmee je ontsnapt uit de koekoeksklokkenwerkplaats van de moeder van deze belhamels.

De achtbaan is een échte familieachtbaan en is geschikt vanaf ongeveer 4 jaar (minimale lengte 1,00 meter).

Een nieuw sprookje: De Zes Zwanen

In september 2019 is het 30e sprookje toegevoegd aan het Sprookjesbos: De Zes Zwanen. Het sprookje gaat over een stiefmoeder die de zoons van haar nieuwe man, de koning, verandert in zes zwanen. De betovering kan alleen verbroken worden door hun zusje Elisa. Ze moet 6 hemden breien van bosasters en daarnaast mag ze zes jaar niet spreken of lachen. De zwanen bezoeken hun zusje af en toe in het slot, waar zij driftig aan het breien is.

Je kunt het sprookje op twee manieren bezoeken: je kunt plaatsnemen in één van de zes zwanen en een klein rondje maken door het slot, waarbij je op bezoek gaat bij Elisa. Je kunt ook te voet een kijkje nemen in het slot. Daar wordt het sprookje verteld en kan je Elisa en de zwanen bewonderen door een raam.

Fabula

De 3D-bioscoop Pandadroom is eind 2019 omgetoverd naar een nieuwe beleving: Fabula. Ook nu krijg je een 3D-film te zien, maar deze is heel anders dan de oude film. Zo maak je nu kennis met een beer en een eekhoorn, die ruzie maken om een slaapplek in een grot. Ze worden betoverd door Klaas Vaak, en beleven vervolgens spannende avonturen op allerhande plekken over de hele wereld. Maar of de twee ook vrienden worden…? Ontdek het zelf!

Ook de voorshow en de Dierenwereld, de indoor speelruimte na de 3D-film, hebben een opknapbeurt gekregen, en het restaurant is flink verbouwd. Zo vind je in het nieuwe Fabula Wereldrestaurant nu allerhande koude en warme gerechten van over de hele wereld, die je heel makkelijk zelf samenstelt op een bestelzuil. In de souvenirwinkel is nu ook een koffiebar te vinden, waar je koffiespecialiteiten en lekkere taarten en gebakjes kunt kopen.

Verwacht in 2021

Speeltuin Nest!

Eind november heeft Polka Marina haar laatste rondjes gedraaid. Deze attractie, een bootjesmolen rondom een walvis, wordt gesloopt. De Efteling heeft inmiddels aangekondigd in de zomer van 2021 een speelbos te openen tegenover de oude locatie van Polka Marina: Nest! Het unieke aan dit speelbos is dat álle kinderen prettig moeten kunnen spelen in Nest!, ook kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking, of bijvoorbeeld autisme. Zo is het pad dat door het bos loopt ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel en zijn er speeltoestellen zoals een rolstoelglijbaan en een verhoogde zandbak. Ook beschikt het bos over prikkelarme plekken waar kinderen iets meer rust kunnen vinden.

Bron: efteling.com

Bäckerei Krümel

De Efteling heeft aangekondigd dat er in 2021 een bakkerij bij de attractie gebouwd gaat worden: Bäckerei Krümel. Het assortiment gaat bestaan uit vers afgebakken producten zoals vloerbrood en broodpizza’s. De bakkerij opent eind 2021.

Nu al is er een ander groot themarestaurant te vinden bij Max & Moritz: Frau Boltes Küche. Hier zijn friet, snacks en kipspecialiteiten te verkrijgen. In de verschillende blokhutten op het Max & Moritzplein worden typische Duitse specialiteiten verkocht.

Bron: efteling.com

Klik hier voor meer informatie en om kaartjes te bestellen.

Lees ook onze andere artikelen over de Efteling:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne