Nijntje de musical (2+), een nieuwe voorstelling van nijntje

Toen we op het internet zagen dat er een nieuwe voorstelling van nijntje in het theater zou komen, wilden wij hier natuurlijk naar toe! Afgelopen weekend was het dan zo ver en bezochten wij de première. ‘Nijntje de musical’ is een leuke voorstelling voor kinderen vanaf 1,5 à 2 jaar oud. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Laatste update maart 2023

Nijntje de musical (2+), een nieuwe voorstelling van nijntje

Na ongeveer 6 jaar kun je nijntje weer bezoeken in het theater tijdens de voorstelling: ‘nijntje de musical’. Op YouTube hadden mijn kinderen wel eens filmpjes van de vorige nijntje voorstelling gezien. Enorm leuk! Ik hield dan ook regelmatig in de gaten of er weer ergens een nijntje voorstelling te zien was.

Eindelijk was het dan zo ver en mochten we naar de première van nijntje de musical in de Stadschouwburg Utrecht.

Wij zijn al bij meerdere voorstellingen geweest waarbij nijntje een rol speelt, maar deze is naar onze mening toch echt de leukste waar je geweest met zijn met nijntje liefhebbers thuis.

Het verhaal van ‘nijntje de musical

De voorstelling ‘nijntje de musical’ begint met nijntje en nina die net terug zijn van de vakantie. Via een tablet gaat nijntje facetimen met haar opa en oma pluis.

Na de zomervakantie komt echter ook weer het moment dat kinderen weer school toe gaan. Ook nijntje en nina. Op interactieve wijze met de kinderen uit het publiek worden de seizoenen van het jaar besproken en worden de tongen ‘los gemaakt’ om te gaan zingen. Tijdens het zingen komen er ook bekende liedjes naar voren uit de voorgaande voorstelling van nijntje.

Het spannendste stukje komt direct hierna. Er verschijnen namelijk spoken op het toneel! Deze spoken zijn nijntje, nina en daan welke door nijntje haar moeder worden ontmaskerd. Gelukkig kunnen kinderen hierdoor wel zien dat de spoken nep zijn.

Even later is nijntje jarig en ook haar vrienden komen op haar verjaardag. Opa en oma pluis kunnen helaas niet komen omdat opa een oorsteking heeft. Daarom komen hun buren boris en barbara beer langs om een cadeautje te brengen.

In het laatste deel van de musical gaat nijntje voor haar verjaardag met haar ouders en vrienden naar een kasteel toe. Daar spelen ze o.a. riddertje.

Aan het eind worden er vervolgens nog een aantal liedjes gezongen waaronder het bekende ‘Dans mee met nijntje‘. Iedereen mag dan ook gaan staan om mee te dansen en te zingen.

Goed om te weten!

Wat vonden wij van ‘nijntje de musical’?

Zoals je aan het begin van dit artikel hebt kunnen lezen vind ik dit persoonlijk de leukste voorstelling die ik tot nu toe heb gezien van het wereldberoemde konijn nijntje. Dat komt vooral doordat nijntje hier ook echt een ‘levend’ personage is.

Ook mijn kinderen vonden het onwijs leuk met name de middelste (3 jaar). Hij was het er dan ook niet mee eens dat de voorstelling was afgelopen en wil nog een keer naar de ‘echte nijntje’ toe.

De voorstelling is naar mijn inziens leuk voor kinderen vanaf 1,5 à 2 jaar die nijntje al kennen van tv en daardoor die herkenning hebben. Echter kon ik bij mijn zoon van 3 jaar (bijna 4) goed merken dat hij de teksten nu ook beter begrijpt wat het nog leuker maakt natuurlijk!

Oftewel, de voorstelling ‘nijntje de musical’ is een dikke aanrader! Dick Bruna mag trots zijn op nijntje.

Lees ook onze andere artikelen over nijntje:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela