oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin-doolhof

Het Oortjespad – kinderboerderij, pierenbadje, speeltuin & doolhof

Last updated:

Toen ik zelf vroeger nog een ‘klein meisje’ was, gingen wij regelmatig naar het Oortjespad in Kamerik (UT) om te spelen en te picknicken. Tegenwoordig is het helemaal uitgebreid en ik was dan ook erg benieuwd hoe dat nu zou zijn. Met name voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 6 die hier uit de omgeving komen, is dit absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

Het recreatiegebied Oortjespad in Kamerik

Kinderboerderij

Vanaf de parkeerplaats waar ik mijn auto neerzet, wandelen we zo de Kinderboerderij van het Oortjespad in. Deze kinderboerderij is zeer ruim opgezet. Je vindt hier de standaard kinderboerderij dieren.

Vergeleken met sommige andere kinderboerderij waar wij zijn geweest, vind ik dat het er hier schoon uitziet in hoeverre dat met dieren natuurlijk mogelijk is. Wat ook erg leuk is aan deze kinderboerderij is dat ze op verschillende plekken leuke weetjes over de dieren op borden hebben opgeschreven. Zo kwamen wij ook nog wat nieuwe dingen te weten, altijd leuk!

oortjespad
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin

Achterin bij de kinderboerderij is een speeltuin te vinden met wat speelattributen, fietsjes en verschillende wagentjes. Bij dit gedeelte lopen vrijwel geen dieren los.

Wanneer je door het hek achter de speeltuin gaat, kom je wel bij een deel waar de dieren los lopen. Mijn kleine man vond dit wat spannend dus dat hebben we maar overgeslagen.

oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin

Speel- en picknickweide met pierenbadje

Vanuit de kinderboerderij wandelen we naar de speel- en picknickweide. Onderweg komen we een hinkelbaan tegen welke natuurlijk uitvoerig getest moet worden door meneer.

Vlak daarna vind je aan de rechterzijde de speel- en picknickweide. Er staan hier enkele speelattributen zoals schommels en een klimrek. Vanaf de schommels heb je trouwens een enorm mooi uitzicht over de weilanden. Ik houd er van!

Behalve speelattributen is hier ook een pierenbadje. Op het moment dat wij er waren was het badje leeg, het was dan ook niet enorm warm weer. Ik ga er vanuit dat het badje in de warmere periode wel gevuld zal zijn. Dit maakt het dan ook een erg leuke plek om met warm weer naartoe te gaan met jonge kinderen.

oortjespad
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin
oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin

Doolhof

Nieuw sinds de zomer van 2020 is het doolhof bij het Oortjespad. Wanneer je bij de speel- en picknickweide oversteekt, kom je hier uit. In het midden van het doolhof staat een draak.

Mijn kind wilde hier graag zelf voorop lopen dus ik ben hem maar gevolgd. We hebben de weg niet gevonden en op een gegeven moment duurde het hem ook iets te lang. We hebben toen de uitgang maar weer gezocht wat ook nog even klus was, haha! Desondanks was het wel erg leuk. Het was voor hem de allereerste keer in een doolhof.

oortjespad-peuterbadje-kinderboerderij-speeltuin-doolhof

Restaurant ’t Ryck

Aan het begin van het Oortjespad ligt Buitenplaats Kameryck met het bijbehorende Restaurant ’t Ryck. Het is een enorm mooie locatie met een fijn uitzicht. Wij zijn hier zelf (nog) niet geweest maar ik heb wel even een kijkje op de menukaart via hun website genomen.

Wat sowieso fijn is om te weten is dat Restaurant ’t Ryck heeft kindermenu. Zowel voor de lunch als voor het diner. De rest van de menukaart ziet er ook prima uit, en als ik de foto’s mag geloven dan wordt er wel echt aandacht besteed het eten. Ik zou hier zelf best wel een keertje willen gaan eten.

Je kunt hier ook terecht voor een borrelhapje maar ook voor High Tea, High Beer of High Wine. Van alles wat dus.

Een kijkje in de toekomstplannen

Tijdens onze wandeling kwamen we een medewerker tegen van de kinderboerderij. Hij vertelde ons dat er nog een hoop leuke toekomstplannen zijn voor het Oortjespad die ze binnen enkele jaren willen proberen te realiseren. Denk hierbij aan een

  • Blotevoetenpad
  • Pannenkoekenrestaurant
  • Vernieuwing van de speeltuin

Wij kijken er nu al naar uit!

Praktische informatie over het Oortjespad

Al met al is het Oortjespad een leuke plek om met jonge kinderen naartoe te gaan. De faciliteiten zijn vrij toegankelijk wat het dan ook een onwijs leuk low-budget uitje maakt. Je kunt hier bij goed weer gerust een dagdeel zoet zijn. Helemaal wanneer het pierenbadje ook geopend is.

Ook parkeren is hier gratis en er zijn meerdere parkeerplaatsen. Ik had onze auto op de parkeerplaats bij de kinderboerderij neergezet. Je kunt voor je navigatiesysteem het volgende adres aanhouden:

Oortjespad 1
3471 HD Kamerik

Nog een leuke én gratis locatie om naartoe te gaan met jonge kinderen is ‘Batenstein Buiten’ in Woerden. Zij kennen echter wel een zomer- en winterseizoen dus je zult even geduld moeten hebben tot het voorjaar. Lees ook ons artikel ‘Spelen en spetteren bij Batenstein Buiten in Woerden‘ voor een indruk.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela