Op fietsvakantie met kinderen, tips voor een actieve vakantie met het hele gezin!

Zin in een actieve vakantie met het hele gezin? Een fietsvakantie is de perfecte vakantie voor een familie met jonge kids! Het is een avontuurlijke en gezonde manier om te reizen en tegelijkertijd veel van het land te zien.  Met de juiste planning en voorbereiding kan een fietsvakantie met kinderen een top vakantie zijn voor kinderen én ouders. Wij geven je een paar waardevolle tips mee.

Bagage op fietsvakantie

Een van de grootste uitdagingen van een fietsvakantie met kinderen is het meenemen van de vele spullen. Het is vaak niet haalbaar om alle spullen op de fietsen te dragen, vooral niet als er meerdere kinderen meegaan. Gelukkig bieden sommige organisaties, zoals Eigenwijze Reizen, bagagevervoer aan. Zo kun je de bagage achterlaten op je vorige bestemming en staat het weer klaar op je volgende bestemming.  

Routes

Een ander voordeel van het boeken van een georganiseerde fietsvakantie is dat de routes al vooraf zijn uitgezet. Hierdoor hoef je je niet druk te maken over het plannen van de route en kun je je volledig richten op het genieten van de omgeving en meer tijd doorbrengen met je kinderen.

Afstanden bepalen

Ten slotte is het verstandig om te kiezen voor een vakantie waarbij de afstanden per fiets goed te overbruggen zijn. Kinderen worden sneller moe en kunnen misschien niet het aantal kilometers fietsen die je in gedachten had. Dit is niet fijn als je halverwege de route bent en je nog een aardige afstand af moet leggen.

Voorbereiding op de vakantie

Een fietsvakantie met kinderen vergt veel voorbereiding. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt voor onderweg, inclusief helmen, bandenplak set en eventueel extra fietsbanden. En vergeet ook vooral niet om voldoende water, tussendoortjes én zonnebrandcrème mee te nemen voor een fietsvakantie met kinderen.

Zorg voor leuke activiteiten onderweg

Een fietsvakantie gaat niet alleen om fietsen. Onderweg is er genoeg tijd om leuke activiteiten te ondernemen. Denk aan het bezoeken van een museum, kinderboerderij of speelpark. Zo houd je de variatie erin en blijft het voor de kinderen leuk.

Een zorgeloze vakantie met het hele gezin geheel verzorgt door Eigenwijze reizen

Eigen-wijze Reizen is een organisatie die gespecialiseerd is in het organiseren van fietsvakanties. Ze bieden geheel verzorgde fietsvakanties aan mét bagagevervoer. De accommodaties zijn al voor u geregeld en liggen direct op de route. Als je op zoek bent naar een zorgeloze fietsvakantie met het gezin, dan is Eigenwijze Reizen de partij die u zoekt!

In het kort is een fietsvakantie met kinderen een geweldige manier om quality time door te brengen met het gezin en de omgeving te verkennen. Fijne reis!

Kopfoto © Shutterstock