Op reis naar de tropen, dit moet je meenemen!

Het is zomer en je hebt besloten om met je gezin een reis te maken naar de tropen. Heerlijk genieten van de zon, het strand en de prachtige natuur. Maar voordat je vertrekt is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit artikel geven we je tips over wat je moet meenemen op reis naar de tropen.

Zonnebrandcrème

Als je naar de tropen gaat, is het belangrijk om je kinderen maar ook jezelf goed te beschermen tegen de zon. De zon in de tropen is vaak feller dan in Nederland en daarom is het verstandig om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor mee te nemen. Een beschermingsfactor van 30 of hoger is aan te raden. Vergeet ook niet om een goede aftersun mee te nemen voor het geval dat je toch verbrand bent.

Insectenwerende middelen

In de tropen zijn er vaak veel muggen en andere insecten die ziektes kunnen overbrengen. Om te voorkomen dat je gestoken wordt, is het belangrijk om een insectenwerend middel mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een spray zijn, maar er zijn ook speciale armbandjes of stickers die je kunt dragen om insecten op afstand te houden. Vergeet ook niet om een klamboe mee te nemen voor over je bed. Controleer ook van te voren of je bepaalde vaccinaties nodig hebt.

Lichte kleding

In de tropen kan het erg warm worden, daarom is het belangrijk om lichte kleding mee te nemen die ademt. Katoen is hierbij een goede keuze. Het is verder aan te raden om lange mouwen en lange broeken te dragen om te voorkomen dat je gestoken wordt door insecten. Vergeet ook niet om een hoed of pet mee te nemen om je hoofd en gezicht te beschermen tegen de zon.

Daarnaast kan het hier ook flink regenen, een regenpak voor je kinderen is dan ook geen overbodige luxe. En neem natuurlijk ook zeker een regenpak voor dames of heren mee. Als je deze nog niet hebt, dan kan je een bezoek nemen bij AGU, hier verkopen ze naast fietskleding ook hoogwaardige regenkleding die perfect zijn voor een reis naar de tropen. 

Medicijnen

Als je naar de tropen gaat, is het verstandig om een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, een middel tegen diarree en middelen tegen koorts en verkoudheid. Vergeet ook niet om eventuele medicijnen die je dagelijks gebruikt mee te nemen.

Muggenstekker

Als je in de tropen verblijft, is de kans groot dat je gestoken wordt door muggen. Om te voorkomen dat je hier last van hebt, kun je een muggenstekker meenemen. Dit is een apparaatje dat een geur verspreidt waar muggen niet van houden. Hierdoor blijven ze op afstand en kan jouw gezin rustig slapen.

Waterfles

In de tropen is het belangrijk om voldoende water te drinken. Het kan namelijk erg warm worden en dan verlies je veel vocht. Neem daarom een waterfles mee die je steeds kunt bijvullen. Het is verstandig om geen kraanwater te drinken, maar flessenwater te kopen in de supermarkt.

EHBO-kit

Als je op reis gaat, is het altijd verstandig om een EHBO-kit mee te nemen. In de tropen is dit extra belangrijk, omdat je hier sneller ziektes kunt oplopen. Neem daarom een kit mee met pleisters, verband, ontsmettingsmiddel en andere benodigdheden.

Het volgende artikel vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Kopfoto © Shutterstock