13 originele ideeën voor een geweldig kinderfeestje

Vanaf het moment dat je kind naar de basisschool gaat, krijgen zij meestal voor het eerst te maken met kinderfeestjes. Wellicht dat ook jij er aan denkt om voor de verjaardag van jouw een leuk kinderfeestje te organiseren. Aangezien ook wij in die situatie zitten, ben ik op zoek gegaan naar leuke en vooral originele ideeën voor een kinderfeestje. De leukste heb ik voor je verzameld in dit artikel.

Laatste update februari 2022

Ideeën voor een origineel kinderfeestje

Mad Science, experimenteren voor kinderen

Misschien dat je de naam Mad Science wel eens gehoord hebt van bijvoorbeeld de school van je kind(eren). Bij een Mad Sciene komt er een ‘professor’ naar de door jullie gekozen plek toe waar hij/zij kinderen zal vermaken met diverse experimenten waar zij natuurlijk aan mee mogen doen. Een zeer leuk en bovendien ook leerzaam kinderfeestje. Je kunt het kinderfeestje nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld een suikerspinnenmaker. Een origineel kinderfeestje voor nieuwsgierige kinderen.

Een Mad Science kinderfeestje is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kijk voor meer informatie op deze website: www.nederland.madscience.org/feest.aspx


Foto © Mad Science

Kinderfeestje in thema bij een binnenspeeltuin

Bij sommige indoor speeltuinen, kun je een kinderfeestje geheel in thema uitvoeren. Behalve vaak leuke activiteiten die er worden gedaan, beschikken sommigen ook over leuke thema kamers welke dan voor een bepaalde tijd helemaal voor jullie beschikbaar is.

Wij hebben zelf bijvoorbeeld een kinderfeestje gegeven bij Play-In in Utrecht. Onze zoon koos toen voor de themakamer disco. Het leuke was dat wij ook onze eigen muziek op USB-stick mochten meenemen. Je kunt je wel voorstellen dat dit feestje hartstikke geslaagd was!

Bij de volgende indoor speeltuinen is het mogelijk om een themakamer voor een feestje af te huren:


Foto’s © Opwegmetmama.nl 

Voetbalfeestje bij je favoriete voetbalclub

Als ik mijn oudste kind vraag wat hij voor een kinderfeestje zou willen, dan roept hij direct een voetbalfeestje. Een hoop voetbalclubs uit de Eredivisie begrijpen dit ook en bieden diverse leuke kinderfeestjes aan. Vaak bestaat dit uit het bijwonen van een wedstrijd tot aan mee op het veld mogen met de spelers of zelfs een balletje trappen.

Vind je het leuker om de kinderen zelf te laten voetballen? Dan is het ook mogelijk om hen een training aan te bieden door één van de KNVB voetbaltrainers.

Kijk voor meer informatie op de website: www.voetbalverjaardag.nl/voetbal-verjaardag

Afbeeldingsresultaat voor voetbalfeestje fc utrechtFoto © FC Utrecht

Nodig de favoriete helden van je kind uit

Enkele jaren geleden maakte mijn oudste zoon zijn eerste kinderfeestje mee bij zijn nichtje. Zijn nichtjes zijn helemaal fan van de bekende Disney film Frozen. Om deze reden hadden haar ouders als verrassing ‘Anna en Elsa’ uitgenodigd. Er werd aan de deur gebeld en twee dames verkleed als hen stonden voor de deur. Zij hadden een draagbare radio bij zich waar het liedje ‘Let it go’ op werd gespeeld. Echt alle kinderen stonden met open mond te kijken. De jarige kreeg vervolgens een cadeautje waarna daarna nog de mogelijkheid was om je te laten schminken als Anna of Elsa.

Heb je kinderen die echt fan van iets zijn, dan is een type kinderfeestje als dit zeker een aanrader!

Bodyboarden, een super stoer kinderfeestje!

Ben je op zoek naar een leuk kinderfeestje op het water, maar wil je iets anders dan (disco)zwemmen? Dan is bodyboarden zeker iets voor jou! Bodyboarden is eigenlijk surfen op een verkorte plank.

Een bodyboard kinderfeestje kun je bijvoorbeeld doen bij Down Under in Nieuwegein. Bij hen is dit mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. En wil je het nog specialer maken? Kom dan op een vrijdag- of zaterdagavond want op deze avonden verandert de baan in een disco met bijbehorende lichteffecten en muziek.

Tijdens het bodyboarden bij Down Under wordt er met een snelheid van tussen de 30 en 70 km per uur water tegen een schuin oplopend vlak gespoten waardoor er een golf ontstaat. Op deze golf kun je dan liggend of knielend bodyboarden.

Kijk voor meer informatie op: www.downunder.nl/tour/bodyboarden-kids

Ook op de volgende locaties is het mogelijk om een bodyboard kinderfeestje te geven:

Exotus Serpenti, een kinderfeestje met reptielen

De naam van dit kinderfeestje klinkt een beetje als een spreuk van Harry Potter, althans daar moet ik aan denken. Echter kunnen kinderen tijden dit kinderfeestje kennis maken met verschillende reptielen. Je kunt van te voren de reptielen uitkiezen welke vervolgens mee worden genomen naar de door jou gekozen plek.

De kinderen zullen door Exotus Serpenti een leuke presentatie krijgen waarbij ze vaak ook de dieren nog eens mogen vasthouden. Qua dieren kun je denken aan een baardagaam, een luipaardgekko, verschillende soorten slangen, een schildpad, een kameleon en een vogelspin. Voor een ieder wat wils dus! En om je gerust te stellen, de dieren zijn allemaal tam! 😉

De presentatie van Exotus Serpenti duurt ongeveer twee uur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.exotusserpenti.nl/kinderfeestjes


Foto © Exotus Serepenti

Een kinderfeestje op de boerderij

Voor een wat meer landelijk feestje is een kinderfeestje op een (kinder)boerderij ook enorm leuk. Vaak bieden zij ook diverse mogelijkheden aan voor een kinderfeestje. Zo kun je vaak dieren verzorgen, maar kun je soms ook creatievere dingen doen zoals het leren hoe je kaas maakt.

Bij grotere (kinder)boerderijen kun je soms ook voor een ‘gewoon’ verjaardagsfeest een ruimte bij hen afhuren waarbij zij de catering verzorgen. Scheelt mooi weer wat rommel en schoonmaken thuis. 😉

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden dan ook contact op met de betreffende (kinder)boerderij.

Gooien met verf

Vies worden door te mogen gooien met verf. Dat klinkt als een activiteit die de meeste kinderen wel geweldig zullen vinden. Maar om dat thuis te doen, is een wat minder goed plan natuurlijk. Gelukkig biedt o.a. de Pretfabriek in Woerden de mogelijkheid om dit te kunnen doen als kinderfeestje. Kinderen maken na uitleg te hebben gekregen een bijzonder schilderij d.m.v. gooien, spuiten, spetteren en te druppelen met verf. Zij krijgen allen een speciale overall aan.

Een Gooien met verf kinderfeestje bij de Pretfabriek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kijk voor meer informatie op: www.fabriekwoerden.nl


Foto © Opwegmetmama.nl

Wintersporten als kinderfeestje

Een écht winters kinderfeestje vier je natuurlijk op de sneeuw! De meeste (overdekte) skipistes in Nederland bieden dan ook deze mogelijkheid. Vaak kun je er voor kiezen voor een winterse activiteit zoals een ski- of snowboard les of te tubegliden op de piste waarbij je met een grote band naar beneden gaat. Ik kan me voorstellen dat vooral het laatste wel voor hilarische momenten kan zorgen.

In het midden van ons land biedt Skipiste Nieuwegein deze mogelijkheid aan, maar ook de bekendere skipistes als Snowworld verzorgen ook kinderfeestjes. Ik zag tevens dat skipiste Hillegom al mogelijkheden aanbiedt vanaf 4 jaar, informeer dus even naar de mogelijkheden bij de (dichtstbijzijnde) skipiste aangezien de leeftijden nog wel eens willen verschillen.

Afbeeldingsresultaat voor skipiste nieuwegein kinderfeestje
Foto © Skipiste Nieuwegein

Klimparken, een feestje op hoogte

Voor kinderen vanaf 4 jaar kun je bij Klimrijk Brabant een kinderfeestje op hoogte vieren. Kinderen t/m 1.30 meter kunnen klimmen op het speciale kinderparcours tijdens het programma ‘Pico Patat’. Vanaf 1.30 meter kan er ook gekozen worden uit de programma’s ‘Klimtouw’, ‘Ziplijn’ en ‘Ziplijn XXL’. Dit originele kinderfeestje vind dus echt plaats op hoogte.

Kinderen worden allemaal gezekerd waardoor er op een veilige manier geklommen kan worden. Tijdens de kinderfeestjes kunnen kinderen afhankelijk van het gekozen programma 1,5 of 2 uur klimmen.

Kijk voor meer informatie op: www.klimrijk.nl/verjaardagsfeestjes/klimmen

Lees ook de artikelen:

Afbeeldingsresultaat voor klimrijk kinderfeestje
Foto © Klimrijk Brabant

Obstacle run, een soort Wipeout voor kinderen

Eén van de bekendste vormen van een Obstacle run is van het tv-prograamma Wipeout. Dikke kans dat je kinderen dit ook leuk vinden om te zien en nog veel liever dit ook zelf willen proberen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, ofwel het ideale kinderfeestje! Lachen, gieren en brullen gegarandeerd. Sommige Obstacle runs vinden plaats op het water, andere enkel op luchtkussens. Kijk dus zelf even naar de leeftijd en vaardigheden van je kind en zijn/haar vriendjes.

Locaties waar je o.a. terecht kunt voor een Obstacle run kinderfeestje:

muur
Foto © Wipeout Kids

Een Top Secret spionnenfeestje

Echt spannend wordt het tijdens een Top Secret spionnenfeestje van Spyctive. Dit kinderfeestje kun je geheel vanuit huis vieren. Je bestelt van te voren het pakket welke (voor 13.00 uur) dezelfde dag nog wordt verzonden naar je adres. Je kunt kiezen voor een missie binnen of buiten. Buiten gaan de kinderen op zoek naar verstopte aanwijzingen en opdrachten.

Tijdens een missie binnen moeten kinderen een misdaad oplossen aan de hand van gevonden bewijsmateriaal en verklaringen van getuigen op video. Het leuke is dat zij tijdens de missies live contact hebben met een geheim agent om de codeberichten door te geven en belangrijke informatie uit te wisselen.

Let op! Voor dit verjaardagsfeestje dien je rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 1,5 uur.

De kinderfeestjes van Spyctive zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 t/m 13 jaar.

Kijk voor meer informatie op: www.spyctive-kinderfeestje.nl/kinderfeestje

Afbeeldingsresultaat voor spyctive kinderfeestjeFoto © Spyctive

Een superstoer Crossfeestje

Een kinderfeestje geven op de crossbaan, hoe cool is dat! Bij Electrocross in Amsterdam en Wanroij is dit mogelijk. Onder leiding van ervaren instructeurs die er voor zorgen dat de crossmotors correct zijn ingesteld op het niveau van de kinderen, stappen zij op de crossbaan. Kinderen krijgen daar ook de nodige spullen als kniebeschermers, een helm en shirt.

Een kinderfeestje op de crossbaan is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kijk voor meer informatie op: www.electrocross.nl/amsterdam/kinderfeestjes


Foto © Electrocross

Wil je nog meer tips lezen over hoe een kinderverjaardag een echt succes wordt? Lees dan het artikel van Mama’s dagje uit waarin zij 10 tips geeft.

Kopfoto © Shutterstock