Menu
Kinderfeestjes

13 originele ideeën voor een geweldig kinderfeestje

Vanaf het moment dat je kind naar de basisschool gaat, krijgen zij meestal voor het eerst te maken met kinderfeestjes. Wellicht dat ook jij er aan denkt om voor de verjaardag van jouw een leuk kinderfeestje te organiseren. Aangezien ook wij in die situatie zitten, ben ik op zoek gegaan naar leuke en vooral originele ideeën voor een kinderfeestje. De leukste heb ik voor je verzameld in dit artikel.

Ideeën voor een origineel kinderfeestje

Mad Science

Misschien dat je de naam Mad Science wel eens gehoord hebt van bijvoorbeeld de school van je kind(eren). Bij een Mad Sciene komt er een ‘professor’ naar de door jullie gekozen plek toe waar hij/zij kinderen zal vermaken met diverse experimenten waar zij natuurlijk aan mee mogen doen. Een zeer leuk en bovendien ook leerzaam kinderfeestje. Je kunt het kinderfeestje nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld een suikerspinnenmaker. Een origineel kinderfeestje voor nieuwsgierige kinderen.

Een Mad Science kinderfeestje is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kijk voor meer informatie op deze website: https://nederland.madscience.org/feest.aspx


Foto © Mad Science

Kinderfeestje in thema

Bij sommige indoor speeltuinen, kun je een kinderfeestje geheel in thema uitvoeren. Behalve vaak leuke activiteiten die er worden gedaan, beschikken sommigen ook over leuke thema kamers. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij Play-In in Utrecht. Tijdens het feestje is de door jullie gekozen VIP room dan voor de komende 40 minuten volledig voor jullie. Kids-In beschikt over de themakamers disco, ijsprinses (leuk voor een Frozen feestje!), piraten én een tropisch strand. Het leuke is dat je ook nog je eigen muziek op USB-stick kunt meenemen. Zo wordt het feestje helemaal te gek!

Kijk voor meer informatie over de kinderfeestjes bij bijvoorbeeld Play-In op: https://play-inutrecht.nl/kids-in/kinderfeestjes/

Play-In bestaat tevens uit een drietal belevenissen die je kunt combineren met het kinderfeestje. Lees het artikel ‘Drie verschillende speelconcepten onder één dak bij Play-In‘ om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.


Foto’s © Opwegmetmama.nl 

Voetbalfeestje bij je favoriete voetbalclub

Als ik mijn oudste kind vraag wat hij voor een kinderfeestje zou willen, dan roept hij direct een voetbalfeestje. Een hoop voetbalclubs uit de Eredivisie begrijpen dit ook en bieden diverse leuke kinderfeestjes aan. Vaak bestaat dit uit het bijwonen van een wedstrijd tot aan mee op het veld mogen met de spelers of zelfs een balletje trappen.

Vind je het leuker om de kinderen zelf te laten voetballen? Dan is het ook mogelijk om hen een training aan te bieden door één van de KNVB voetbaltrainers. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.voetbalverjaardag.nl/voetbal-verjaardag/

Afbeeldingsresultaat voor voetbalfeestje fc utrechtFoto © FC Utrecht

Nodig de favoriete helden van je kind uit

Enkele jaren geleden maakte mijn oudste zoon zijn eerste kinderfeestje mee bij zijn nichtje. Zijn nichtjes zijn helemaal fan van de bekende Disney film Frozen. Om deze reden hadden haar ouders als verrassing ‘Anna en Elsa’ uitgenodigd. Er werd aan de deur gebeld en twee dames verkleed als hen stonden voor de deur. Zij hadden een draagbare radio bij zich waar het liedje ‘Let it go’ op werd gespeeld. Echt alle kinderen stonden met open mond te kijken. De jarige kreeg vervolgens een cadeautje waarna daarna nog de mogelijkheid was om je te laten schminken als Anna of Elsa.

Heb je kinderen die echt fan van iets zijn, dan is een type kinderfeestje als dit zeker een aanrader!

Bodyboarden bij Down Under

Ben je op zoek naar een leuk kinderfeestje op het water, maar wil je iets anders dan discozwemmen? Dan is bodyboarden zeker iets voor jou! Tijdens het bodyboarden wordt er met een snelheid van tussen de 30 en 70 km per uur water tegen een schuin oplopend vlak gespoten waardoor er een golf ontstaat. Op deze golf kun je dan liggend of knielend bodyboarden.

En wil je het nog specialer maken? Kom dan op een vrijdag- of zaterdagavond want op deze avonden verandert de baan in een disco met bijbehorende lichteffecten en muziek.

Een bodyboard kinderfeestje bij Down Under in Nieuwegein is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kijk voor meer informatie op: https://www.downunder.nl/tour/bodyboarden-kids

Afbeeldingsresultaat voor bodyboarden down under kinderfeestjeFoto © Down Under

Exotus Serpenti

De naam van dit kinderfeestje klinkt een beetje als een spreuk van Harry Potter. Echter kunnen kinderen tijden dit kinderfeestje kennis maken met verschillende reptielen. Je kunt van te voren de reptielen uitkiezen welke vervolgens mee worden genomen naar de door jou gekozen plek.

De kinderen zullen door Exotus Serpenti een leuke presentatie krijgen waarbij ze vaak ook de dieren nog eens mogen vasthouden. Qua dieren kun je denken aan een baardagaam, een luipaardgekko, verschillende soorten slangen, een schildpad, een kameleon en een vogelspin. Voor een ieder wat wils dus! En om je gerust te stellen, de dieren zijn allemaal tam! 😉

De presentatie van Exotus Serpenti duurt ongeveer twee uur.

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.exotusserpenti.nl/kinderfeestjes/


Foto © Exotus Serepenti

Op naar de boerderij

Voor een wat meer landelijk feestje is een kinderfeestje op een (kinder)boerderij ook enorm leuk. Vaak bieden zij ook diverse mogelijkheden aan voor een kinderfeestje. Zo kun je vaak dieren verzorgen, maar kun je soms ook creatievere dingen doen zoals het leren hoe je kaas maakt.

Bij grotere (kinder)boerderijen kun je soms ook voor een ‘gewoon’ verjaardagsfeest een ruimte bij hen afhuren waarbij zij de catering verzorgen. Scheelt mooi weer wat rommel en schoonmaken thuis. 😉

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden dan ook contact op met de betreffende (kinder)boerderij.

Gooien met verf

Vies worden door te mogen gooien met verf. Dat klinkt als een activiteit die de meeste kinderen wel geweldig zullen vinden. Maar om dat thuis te doen, is een wat minder goed plan natuurlijk. Gelukkig biedt o.a. de Pretfabriek in Woerden de mogelijkheid om dit te kunnen doen als kinderfeestje. Kinderen maken na uitleg te hebben gekregen een bijzonder schilderij d.m.v. gooien, spuiten, spetteren en te druppelen met verf. Zij krijgen allen een speciale overall aan.

Een Gooien met verf kinderfeestje bij de Pretfabriek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kijk voor meer informatie op: https://fabriekwoerden.nl/activiteiten/gooien-met-verf-woerden


Foto © Opwegmetmama.nl

Wintersporten als kinderfeestje

Een écht winters kinderfeestje vier je natuurlijk op de sneeuw! De meeste (overdekte) skipistes in Nederland bieden dan ook deze mogelijkheid. Vaak kun je er voor kiezen voor een winterse activiteit zoals een ski- of snowboard les of te tubegliden op de piste waarbij je met een grote band naar beneden gaat. Ik kan me voorstellen dat vooral het laatste wel voor hilarische momenten kan zorgen.

In het midden van ons land biedt Skipiste Nieuwegein deze mogelijkheid aan, maar ook de bekendere skipistes als Snowworld verzorgen ook kinderfeestjes. Ik zag tevens dat skipiste Hillegom al mogelijkheden aanbiedt vanaf 4 jaar, informeer dus even naar de mogelijkheden bij de (dichtstbijzijnde) skipiste aangezien de leeftijden nog wel eens willen verschillen.

Kijk voor de mogelijkeheden bij Skipiste Nieuwegein op: https://skipistenieuwegein.nl/kinderfeestjes

Voor Snowworld Zoetermeer en Landgraaf kun je kijken op: https://www.snowworld.com/nl/Skibaan/Kids-Fun/Kinderfeestje-Zoetermeer-en-Landgraaf

Afbeeldingsresultaat voor skipiste nieuwegein kinderfeestje
Foto © Skipiste Nieuwegein

Een klimfeestje bij Klimrijk Brabant

Voor kinderen vanaf 4 jaar kun je bij Klimrijk Brabant een kinderfeestje op hoogte vieren. Kinderen t/m 1.30 meter kunnen klimmen op het speciale kinderparcours tijdens het programma ‘Pico Patat’. Vanaf 1.30 meter kan er ook gekozen worden uit de programma’s ‘Klimtouw’, ‘Ziplijn’ en ‘Ziplijn XXL’. Dit originele kinderfeestje vind dus echt plaats op hoogte.

Kinderen worden allemaal gezekerd waardoor er op een veilige manier geklommen kan worden. Tijdens de kinderfeestjes kunnen kinderen afhankelijk van het gekozen programma 1,5 of 2 uur klimmen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.klimrijk.nl/verjaardagsfeestjes/klimmen

Afbeeldingsresultaat voor klimrijk kinderfeestje
Foto © Klimrijk Brabant

Wipeout voor kids

Wipeout, wie kent dat niet van het bekende tv-programma? Bij Wipeout Kids kunnen kinderen tijdens het 2 tot 3 uur durende kinderfeestje meedoen aan de 20 Wipeout Kids activiteiten en ook nog eens gebruik maken van de andere spellen op Beldert Beach. Je kunt een Wipeout Kids kinderfeestje al geven vanaf 8 personen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.wipeoutkids.nl/kinderfeestje/

muur
Foto © Wipeout Kids

Een Top Secret spionnenfeestje

Echt spannend wordt het tijdens een Top Secret spionnenfeestje van Spyctive. Dit kinderfeestje kun je geheel vanuit huis vieren. Je bestelt van te voren het pakket welke (voor 13.00 uur) dezelfde dag nog wordt verzonden naar je adres. Je kunt kiezen voor een missie binnen of buiten. Buiten gaan de kinderen op zoek naar verstopte aanwijzingen en opdrachten.

Tijdens een missie binnen moeten kinderen een misdaad oplossen aan de hand van gevonden bewijsmateriaal en verklaringen van getuigen op video. Het leuke is dat zij tijdens de missies live contact hebben met een geheim agent om de codeberichten door te geven en belangrijke informatie uit te wisselen.

Let op! Voor dit verjaardagsfeestje dien je rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 1,5 uur.

De kinderfeestjes van Spyctive zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 t/m 13 jaar.

Kijk voor meer informatie op: https://spyctive-kinderfeestje.nl/kinderfeestje

Afbeeldingsresultaat voor spyctive kinderfeestjeFoto © Spyctive

Een superstoer Crossfeestje

Een kinderfeestje geven op de crossbaan, hoe cool is dat! Bij Electrocross in Amsterdam en Wanrooij is dit mogelijk. Onder leiding van ervaren instructeurs die er voor zorgen dat de crossmotors correct zijn ingesteld op het niveau van de kinderen, stappen zij op de crossbaan. Kinderen krijgen daar ook de nodige spullen als kniebeschermers, een helm en shirt.

Een kinderfeestje op de crossbaan is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kijk voor meer informatie op: https://electrocross.nl/amsterdam/kinderfeestjes/


Foto © Electrocross

Wil je nog meer tips lezen over hoe een kinderverjaardag een echt succes wordt? Lees dan het artikel van Mama’s dagje uit waarin zij 10 tips geeft.

Kopfoto © Shutterstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.