Overnachten op het Safari Resort van de Beekse Bergen

Last updated:

Om even te kunnen ontsnappen aan het thuiswerken, thuisonderwijs en het sowieso veel thuis zijn in de lock-down hebben we last-minute een Safari Lodge geboekt op het Safari Resort van de Beekse Bergen. Het leek ons wel fijn, om op een andere manier te ontspannen in de dierentuin en hopelijk wakkert dit artikel ook bij anderen enthousiasme aan, want in deze roerige tijd is een beetje escapisme wel welkom lijkt mij. En zeg nou zelf: wakker worden met nieuwsgierige struisvogels en zebra’s voor je raam of ontbijten met uitzicht op de giraffes, dat wil toch iedereen?

Overnachten op het Safari Resort van de Beekse Bergen

Safari Lodge

Het Safari Resort heeft verschillende accommodaties. De verschillen in de type huisjes worden vooral bepaald door het aantal personen en de ligging. Hier is uiteraard ook de prijs van je verblijf op gebaseerd. Naast de Lodges kun je ook een van de safaritenten of boomhutten huren.

Voor mensen met hele jonge kinderen onder de 4 jaar is het ook interessant om naar de Kidslodges te kijken. Deze accommodaties liggen aan een omheinde speeltuin, wel prettig met al het water in het park. Daarnaast beschikken ze ook over een commode met verschoonkussen, babybad, ledikant en opvouwbare bolderkar.

Wij kozen voor een Savanne Lodge i.p.v. een gewone Lodge, omdat onze accommodatie dan direct aan een vlakte met dieren zou liggen. Qua beleving sprak ons dat meer aan. Onze verwachtingen werden ook echt waargemaakt.

Onze vrijstaande Lodge was voorzien van vloerverwarming, vaatwasser, badkamer met stortdouche en een aparte badkamer met douche, ligbad en sauna. Verder is er standaard één campingbedje incl. matras en bedlinnen aanwezig en een kinderstoel. We wisten dat er bedlinnen bij de prijs inbegrepen was, maar bij aankomst bleken alle bedden ook al opgemaakt. Dat vond ik persoonlijk een meer dan prima begin van dit weekend.  

Het uitzicht op de Savanne was fenomenaal. Bij aankomst stonden er twee struisvogels en vijf zebra’s voor onze Lodge en later die dag zagen we nog een neushoorn, giraffes, zeboes (runderen) en een elandantilope.

Aangezien er meerdere vlaktes en daarnaast ook nog een zeehondenverblijf is, kun je de dag ideaal doorbrengen al wandelend op het park van vlakte naar vlakte. Er zijn ook uitzichtpunten, waaronder één die uitkijkt over een deel van de autosafari van het dierenpark. Daar konden we de dromedarissen en de kroonkraanvogels bekijken.

Tip: huur een bolderkar bij de receptie om over het Resort te wandelen.

Karibu Town

Op het Safari Resort vindt je Karibu Town. In dit verzamelgebouw vind je de receptie, een kleine supermarkt, zwembad, bowlingbanen, restaurant en een binnenspeeltuin. Tijdens ons bezoek was het restaurant en de bowlingbanen gesloten. We konden echter via de Beekse Bergen app wel maaltijden bestellen, die vervolgens bij de Lodge bezorgd werden. Er waren niet veel keuzemogelijkheden, maar de maaltijden waren wel vers en smaakten goed.

De binnenspeeltuin was wel toegankelijk voor kinderen en daarnaast was er een kleine schaatsbaan. Aan de wachtende ouders was ook gedacht, want de buitenbar was open voor een kopje koffie of glühwein.

Naast de buitenbar en de schaatsbaan, is er vanaf 10:00 uur s ‘ochtends ook altijd iemand aanwezig van het animatieteam. Je kunt bij hen een speurtocht afhalen, kleurplaten of een knutselpakket.

Eindbeoordeling

Het Safari Resort is echt een vijf sterren park. De prijs voor overnachting is all-in zonder verrassingen achteraf bij het boeken. Het slapen tussen de dieren en de rust van de natuur, maakt dit park echt uniek in zijn soort.

De Lodges zijn van alle gemakken voorzien en in zelfs nu tijdens de lock-down wordt er echt van alles aan gedaan om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt er prima een weekend doorbrengen, want er is genoeg te doen om je te vermaken, ondanks het feit dat we het Safaripark zelf niet in mogen.

Praktische informatie

Het adres van het Safari Resort is:

Tilburgseweg 41
5081 NG Hilvarenbeek

Telefoonnummer: +31889000360

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Nieuwsgierig geworden naar de Beekse Bergen? Lees dan ook onze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.