Smullen bij Pancake in the Park in Utrecht

Last updated:

Wellicht heb je dit restaurant mét speeltuin al voorbij zien komen op sociale media. Dat kan zeker, want Pancake in the Park (P.I.P) is een ‘very instagrammable’ plek in Utrecht. Het interieur is gevuld met felle kleuren. En je kan er terecht voor – je raadt het al – de lekkerste pannenkoeken, taartjes en freakshakes.

Pancake in the Park, een kindvriendelijk restaurant in Utrecht

Pancake in the Park vind je in het Noorderpark in Utrecht. Goed bereikbaar met het OV. Mocht je met je auto komen, dan kan je je auto gratis parkeren en daarna loop je over een (verhard) pad naar het restaurant toe. Je ziet het al gauw liggen. De speeltuin en gele stoelen op het terras vallen erg op.

Wat staat er op het menu?

Pancake in the Park is de hippe variant van het alom bekende pannenkoekenrestaurant. Verwacht hier alleen niet pannenkoeken met alleen poedersuiker of spek. Nee, je kunt hier terecht voor fluffy pancakes met seizoensfruit. Of wat denk je van ‘The Well-stacked’? Dat zijn pannenkoeken met spek, ei, gebakken uien en champignons. Regelmatig wordt er een nieuwe variant toegevoegd aan de menukaart. Op verzoek kunnen de pannenkoeken ook vegan en glutenvrij geserveerd worden.  

En voor de kinderen? Voor de kinderen is er een speciale menukaart. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor ‘the self made’. Dan krijg je pannenkoekjes met ‘do it your self toppings’ (als spekjes, fruit en stroop). Als toetje kun je een ijsje bestellen. Voor kinderen zijn er ook kleurtjes en kleurplaten beschikbaar.

Alleen maar pannenkoeken?

Zoetigheid voert de boventoon bij Pancake in the Park. Voor de liefhebbers zijn er ook freakshakes. Ook heeft P.I.P. een rum aanbod taartjes. Mijn dochter was verrukt van de Rainbowcake. Als je komt borrelen, dan kun je wel hartigheid bestellen. Op de menukaart staan onder andere nacho’s, bitterballen, kaasstengels en avocado fries.

Lekker spelen

Als het weer een beetje meewerkt, kun je heerlijk zitten in de tuin van Pancake in the Park. In de tuin staat een prachtig speeltoestel. Met een schattig speelhuisje met glijbaan, een schommeltafel en een balanceerparcours kan je kind zich goed vermaken. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zo kunnen kinderen wel eens geschminkt worden op woensdagmiddag.

Handig om te weten over Pancake in the Park!

  • Adres: Pancake in the Park, Ruigenhoeksedijk 53, 3737 MP in Groenekan.
  • Gratis parkeren bij parkeerplaats Blauwkapel en daarna een stukje lopen.
  • Check de website van P.I.P. voor de openingstijden. De openingsdagen en -tijden kunnen variëren.
  • Na het lekker eten en spelen nog energie over? Je kunt een rondje wandelen in het Noorderpark Ruigenhoek.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte