Kindvriendelijk restaurant Pannenkoekhoes De Stroper & De tocht van OERRR

Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte (Overijssel) is een zeer kindvriendelijk restaurant met speelhoek binnen en een speeltuin buiten. Ook is deze locatie het startpunt van diverse wandelroutes waaronder ‘De tocht van OERRR’, een leuke wandelroute speciaal voor kinderen. Na allereerst een lekkere pannenkoek te hebben gegeten, hebben wij vervolgens deze wandeling gedaan met onze kinderen van 2 en 5 jaar.

Pannenkoekhoes De Stroper

De meeste pannenkoekenhuizen zijn gericht op gezinnen met kinderen en daardoor al gauw kindvriendelijk. Toch gaf Pannenkoekhoes De Stroper ons een zodanig warm gevoel bij binnenkomst, die we nog niet eerder hadden ervaren bij andere pannenkoekenrestaurants. Dat belooft wat!

Speeltuin & kinderhoek

Wanneer we het terrein van Pannenkoekhoes De Stroper betreden, is het eerste wat onze kinderen direct opvalt de speeltuin. Deze speeltuin bestaat uit een trampoline, boomschijven, duikelrekken en een glijbaan. De speeltuin is tevens omheind wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind. Naast de speeltuin bevindt zich een groot terras met goed uitzicht over de speeltuin.

Ook binnen hebben zij aan kinderen gedacht. De kinderhoek is een echt eyecatcher in het restaurant. Het is een soort groot speelhuis van hout in de vorm van een ‘Twentse boerderij’. In het speelhuis is een lange tafel gemaakt met daarop wat speelgoed en drie krukjes om op te zitten. Zowel op de tafel als bovenin het speelhuis staat speelgoed waarmee kinderen kunnen spelen.

Er was een stuk speelgoed wat enorm mijn aandacht trok: een soort poppenhuisje gemaakt vanuit een boomstronk. Enorm gaaf! Het trok dan ook direct de aandacht van mijn jongste zoon.

Een pannenkoekenhuis in bosthema

In heel Pannenkoekhoes De Stroper komt het thema bos naar voren. Uiteraard door de ligging van het restaurant, maar ook heel het interieur. De kleuren die je voornamelijk in het restaurant terug ziet komen zijn de kleuren groen en bruin.

De muren hebben de kleur groen en zijn voorzien van bos elementen als muurstickers in de vorm van dieren die je in het bos tegenkomt. Maar ook boomschijven, geweien en zelfs jachtgeweren (past goed bij de naam De Stroper natuurlijk!).

Ook op de tafels en andere decoratieve stukken komt het thema bos weer terug. Bijvoorbeeld boomschijven waarop paddenstoelen staan, eekhoorntjes en vlinders. Zelfs in de speelhoek is het thema een terugkerend iets. Aangezien ik wel van bos houd, vind ik dit echt geweldig!

De menukaart

De menukaart van Pannenkoekhoes De Stroper bestaat natuurlijk voornamelijk uit pannenkoeken. Zij hebben naast de standaard pannenkoeken ook een hele lijst aan bijzondere pannenkoeken. Ik koos zelf voor de pannenkoek ‘De Valkuil’ welke bestond uit verse aardbeien, vanille roomijs en slagroom. Erg lekker!

Dit restaurant begrijpt dat niet iedereen even gek is op pannenkoeken. Voor kinderen hebben zij naast de pannenkoeken daarom ook eventueel patat met frikandel of kipvingers en appelmoes. Voor de grotere eters bieden zij ook varkenshaassaté en een mixed grill spies aan.

Mijn partner is totaal geen pannenkoekeneter maar koos toch eigenwijs voor een pannenkoek. Totaal verrast heb ik hem nog nooit zo enthousiast over een pannenkoek gehoord. Ook onze oudste zoon heeft heel zijn pannenkoek opgegeten en was zelfs als eerste klaar met eten! Geloof me, dit wil wel iets zeggen over de kwaliteit van de pannenkoeken!

Leuke wandelroutes met kinderen vanuit Pannenkoekhoes De Stroper

Er zijn meerdere wandelroutes die starten bij Pannenkoekenhoes De Stroper. In samenwerking met OERRR (het jeugdprogramma van Natuurmonumenten) zijn er een tweetal routes die je kunt volgen vanuit Pannenkoekhoes De Stroper:

  • De Tocht van OERRR
  • Tovertocht voor kinderen in De Lutte

De Tocht van OERRR

Wij hebben ‘De Tocht van OERRR’ gedaan. Voor een kleine bijdrage (€ 2,50 voor leden van Natuurmonumenten of OERRR en € 5,- voor niet leden) krijg je een boekje met daarin de route aangegeven en leuke extra informatie en opdrachten voor kinderen. De wandelroute is ongeveer 2 km en wij hebben er met onze kinderen een uur over gelopen. Eventueel kun je deze route ook zonder boekje lopen.

Tijdens de wandeling is het de bedoeling dat je de bordjes volgt waarop OERRR staat. Wij hebben onze oudste zoon de ‘leiding’ gegeven wat hij maar al te prachtig vond.

De wandeling gaat langs weilanden, boerderijen en dwars door het bos. Er zijn geen speeltoestellen onderweg maar we kwamen wel een hut van takken tegen.

Tovertocht voor kinderen in De Lutte

De ‘Tovertocht voor kinderen in De Lutte’ is de andere wandelroute die je kunt volgen vanuit Pannenkoekhoes De Stroper. Deze route is wel iets duurder (€ 11,50 voor leden van Natuurmonumenten of OERRR en € 14,50 voor niet leden) maar je krijgt daar wel iets bijzonders voor terug! De prijs is per kind en inclusief een pannenkoek, ranja en een ijsje. Volwassenen dienen voor zichzelf te betalen.

Met een echte toverhoed op verzamel je tijdens de 2 km lange route van alles voor je heksensoep. Ook maak je een bezem en ontmoet je een bosbewoner. Achteraf krijg je ook nog een Toverdiploma als aandenken.

Tip: Het is mogelijk om vanuit Pannenkoekhoes De Stropen de Tovertocht als kinderfeestje te geven. Hartstikke leuk! Klik hier voor meer informatie over dit kinderfeestje.

Praktische informatie over Pannenkoekhoes De Stroper

  • In de damestoilet van Pannenkoekhoes De Stroper vind je een verschoontafel voor de allerkleinsten;
  • De bovengenoemde wandelroutes zijn niet buggyproof. Het is dus aan te raden om een baby/dreumes mee te nemen in een draagzak;
  • De keuken van Pannenkoekhoes De Stroper is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 t/m 20.00 uur. Rondom feestdagen kunnen de openingstijden afwijken;
  • Het adres is: Bentheimerstraat 25, 7587 ND De Lutte;
  • Parkeren is gratis;
  • Website: www.pannenkoekhoes.nl

Lees voor nog meer leuke uitjes in Twente ook ons artikel: De leukste uitjes met kinderen in de provincie Overijssel

Foto’s © Opwegmetmama.nl