Filmpremière: Party Piet Pablo en de Gestolen Cadeaus

Op zaterdag 13 oktober 2018 is de nieuwe Sinterklaasfilm Party Piet Pablo en de Gestolen Cadeaus in première gegaan bij alle Kinepolis bioscopen. In Utrecht heeft de exclusieve première plaats gevonden waar ook een aantal hoofdrolspelers aanwezig waren. Ik zal je alvast verklappen dat het een top première was!

De exclusieve première

Toen we aankwamen bij Kinepolis te Jaarbeurs Utrecht waren er al redelijk wat mensen aanwezig. Een grote fanfare met Pieten speelden allerlei Sinterklaas liedjes en er werd vrolijk gedanst. Ondertussen had je mooi nog even de gelegenheid om op de rode loper op de foto te gaan met de Pieten.

Iets na tienen kwam de limousine aan met daarin Party Piet Pablo, Love Piet, Stresspiet, Mevrouw Suikerspin van de Julianatoren en meneer van Driel. Nadat zij allen uitgestapt waren, liepen zij nog even over de rode loper waarbij zij alle aandacht kregen. Vervolgens liep iedereen met de Pieten mee de bioscoop in.

Onze kleine man is helemaal gek van Mevrouw Suikerspin. Iedere ochtend kijkt hij op Telekids de serie van Jul & Julia van de Julianatoren. Maar op de foto gaan met zijn idool is toch wel even een beetje spannend natuurlijk!

Ook wij gaan de grote horde achterna naar binnen. Het werd behoorlijk druk waardoor wij alvast besloten wat te eten en te drinken en te halen en richting de zaal te gaan.

Voordat de film begon, kwamen de acteurs en nog een aantal Pieten ook de zaal in en er werd nog een kleine toespraak gehouden op het podium. Zo, nu kan de film pas écht beginnen!

Nadat de film was afgelopen werden er in de aftiteling nog een aantal nummers gedraaid. Tijdens de film schijnen er ook Pieten tussen de mensen te hebben gezeten die nog even gezellig kwamen dansen.

Het verhaal van de film

Het lijkt er op dat het hele Sinterklaasfeest dit jaar vlekkeloos verloopt. Natuurlijk is er iemand die dit feest wil gaan dwarsbomen.. Meneer van Driel schijnt al jaren geen cadeaus te krijgen wegens zijn stoute gedrag en verzint daarom een plannetje. Zodra de Pieten ’s nachts op pad gaan om de schoenen van de kinderen te vullen, besluit hij ze te gaan volgen om vervolgens de cadeautjes te stelen. Hij loopt hierbij weliswaar tegen een aantal obstakels op en besluit zijn plan aan te passen: hij zal zich gaan verkleden als Party Piet Pablo en haalt in de ochtend, zodra de kinderen wakker zijn, de cadeautjes op met als reden dat ze verkeerd geleverd zijn en hij eind van de ochtend de juiste cadeautjes zal komen brengen wat natuurlijk niet gebeurt. Ouders worden ongerust en bellen Sinterklaas hierover op waarbij de echte Party Piet Pablo de schuld krijgt. De dag erna gebeurt dit nogmaals en wederom krijgt Party Piet Pablo de schuld. Hierop verzint hij samen met de Love Piet een manier te om zijn onschuld te bewijzen.. Gaat dat lukken?

Filmtrailer

Kijk hieronder de trailer van de film:

Ons eindoordeel

Mijn kind van 4 is een behoorlijke wiebelkont en vindt het dus moeilijk om een hele film stil te zitten. Ik was daarom ook aardig verrast dat hij zich tijdens deze hele film zo goed op zijn kont is blijven zitten. Hij gaf aan de film erg leuk te hebben gevonden net zoals wij.

De film heeft voldoende spanning om het voor kinderen interessant te houden. Ook zijn er allemaal nieuwe liedjes in de film te horen waarvan ik eigenlijk nog wel hoop dat deze ook op CD zullen uitkomen.

Ons eindcijfer: een dik verdiende 9!

Wil je deze film ook zien? T/m 5  december 2018 kun je hem in alle Kinepolis bioscopen bekijken. Bestel hier snel je kaartje.