Dans mee met Peppa Pig tijdens de Fun Time Show!

Wat is er leuker dan tijdens het spelen in Peppa Pig World of Play ook nog te kunnen dansen, zingen en knuffelen met het lieve varkentje zelf? Het kan nu tijdens de Fun Time show!

World of Play

In het Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is sinds februari 2022 het Peppa Pig World of Play geopend. Een binnenspeeltuin helemaal in het thema van, je raadt het al: Peppa Pig. Een kleurrijke hal vol met attributen die de meeste jonge kinderen (en hun ouders) meteen zullen herkennen.

Al eerder is er op Opwegmetmama.nl een artikel geschreven over deze speeltuin. Wil je deze lezen? Klik dan hier.

Fun time show

Sinds april 2022 vindt er om 14.00 uur, in het midden van de speeltuin, de Fun Time Show plaats. Het wordt duidelijk omgeroepen wanneer de show begint. De kinderen mogen plaatsnemen op de grond. Vervolgens komt een vriendin van Peppa de ruimte ingelopen die iedereen begroet. Ze stelt zich voor en vraagt of iedereen het naar zijn zin heeft. Dan horen we ineens een telefoon overgaan. Het is Peppa! Iedereen reageert enthousiast en samen wordt de naam van Peppa geroepen.

Na twee keer heel hard roepen, komt daar eindelijk onze roze vriendin het ’toneel’ opgelopen. De kinderen vinden het allemaal geweldig: Peppa in het echt! Sommige kinderen willen al enthousiast naar Peppa toe rennen maar dat is niet helemaal de bedoeling. Peppa begroet de kinderen en vertelt hoe blij ze is aanwezig te zijn en iedereen te zien. Er volgt een gesprekje tussen de toneelspelers en de kinderen. Vervolgens vraagt Peppa of de kinderen met haar willen spelen, en dan wel de activiteit die zij het allerliefste doet: in de modder springen!! Dat willen we natuurlijk allemaal graag doen!

De kinderen rennen onder Peppa’s leiding enthousiast naar het grasveld met de modderplassen. Al zingend en dansend springt ieder kind in een uitgezochte modderpoel. En het leukste voor de ouders: de kinderen worden hier geen eens vies van maar hebben plezier voor tien!

Na het springen in de modder worden er nog liedjes gezongen en gedanst. Daarna verplaatst iedereen zich weer richting het podium. Hier wordt onder anderen nog een spelletje met de kleuren van de regenboog gespeeld waarbij de kinderen worden aangemoedigd om mee te doen. Ook wordt er nog meer gezongen en gedanst. Na een explosie van gekleurde confetti wordt er weer afscheid genomen van Peppa Pig. In totaal heeft de show ongeveer 20 minuten geduurd.

Peppa ontmoeten

Direct na de show verdwijnt Peppa even achter de schermen. Iedereen verspreid zich weer over de ruimte en gaat verder met spelen. Ongeveer tien minuten na het einde van de show, wordt er omgeroepen dat iedereen die Peppa wil ontmoeten, zich mag verzamelen bij het toneel.

Mijn zoon was helaas te moe en wilde graag naar huis, dus geen leuke foto samen met Peppa voor ons. Desalniettemin hebben wij zeker ontzettend genoten van het spelen in de Peppa Pig binnenspeeltuin en het zingen met Peppa tijdens de Fun Time Show.

Goed om te weten!

  • De Fun Time Show duurt ongeveer 20 minuten en begint om 14.00 uur.
  • De Fun Time Show is inbegrepen bij een kaartje voor World of Play. Er zitten geen extra kosten aan.
  • Een toegangskaartje voor World of Play kost €25,- voor een kind + volwassene.
  • Met een toegangskaartje kan je twee uur lang spelen.
  • Meer informatie op de website www.peppapigworldofplay.com.

Wat vonden wij van de Fun Time Show?

Het was voor ons de eerste keer dat we in Peppa Pig World of Play waren. Vooral mijn jongste zoon van bijna een jaar is groot fan van de tekenfilms en kroop direct enthousiast naar het George beeld toe. Maar ook mijn oudste zoon van 4 jaar heeft zich prima vermaakt! Heel fijn vond ik dat je de kinderen niet extreem in de gaten hoeft te houden omdat alles heel veilig is en er voornamelijk jonge kinderen rondlopen.

De Fun Time Show vind ik een absolute meerwaarde hebben. Je zag heel veel kinderen opleven toen zij Peppa in het echt zagen. De spelers wisten de kinderen snel te betrekken bij het spel en zelfs de meest stille kinderen, waaronder mijn eigen zoon, werden al snel meegesleept in het enthousiasme. De show duurt niet te lang, ongeveer 20 minuten en is daardoor perfect voor de leeftijdsgroep die Peppa Pig het meest zal trekken.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lisanne