Peppa Pig World of Play, een vrolijke binnenspeeltuin in Leidschendam

Begin 2022 is in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam de binnenspeeltuin Peppa Pig World of Play geopend. Samen met mijn twee jongste zonen ben ik hier geweest en dat is goed bevallen. In dit artikel probeer ik je daarom een indruk te geven van wat je kunt verwachten.

Aankomst bij de binnenspeeltuin Peppa Pig World of Play

Na iets meer dan een half uur in de auto te hebben gezeten, kwamen we aan bij een van de parkeerplaatsen van het shoppingcenter Westfield Mall of the Netherlands. Op de website van Peppa Pig World of Play had ik gelezen dat we het beste konden kiezen voor de parkeerplaats P5. Dit is een overdekte parkeergarage. Parkeren is trouwens gratis!

Na de auto geparkeerd te hebben, lopen we het winkelcentrum in. Wat een prachtig winkelcentrum en behoorlijk groot ook! Op de plattegrond hebben we daarom gekeken waar we naartoe moesten lopen. Je vindt Peppa Big World of Play op de begaande grond.

Het Peppa Pig winkeltje

Bij binnenkomst is het al een waar walhalla voor de Peppa Pig fans. Direct na de kassa zie je namelijk direct een zeer ruim winkeltje met alleen maar spullen van Peppa Pig! Van heel veel speelgoed, tot kleding en kinderservies.

De binnenspeeltuin bevindt zich een etage hoger. Nog voordat je het winkeltje in gaat, vind je aan de rechterzijde een roltrap. Ik vind het zelf een groot voordeel dat je in eerste instantie dus niet verplicht bent om direct het winkeltje door te gaan met je kinderen. Maar heb je net zoals ik een kinderwagen bij je, dan moet je echter wel het winkeltje door aangezien achterin de winkel de lift is.

Goed om te weten is dus dat Peppa Pig World of Play ook goed toegankelijk is met een kinderwagen, buggy of rolstoel.

Een heleboel speelmogelijkheden!

Voordat je de binnenspeeltuin Peppa Pig World of Play werkelijk binnenstapt, kun je een foto laten maken. Hiervoor hoef je niet extra te betalen.

Voor wie thuis regelmatig de filmpjes van Peppa Pig heeft gezien, zullen de stemmen en muziekjes direct herkenbaar zijn. Door de hele binnenspeeltuin heen hoor je dit. De hele wereld van Peppa Pig is ontzettend goed nagebootst.

Het eerste speelgedeelte waar wij naartoe gaan is het tuintje direct aan de rechterzijde. Hier staat de trein van Opa Pig, een tuintje met Oma Pig met onderdoor en tussendoor kruip heggen, een plantenbak met gieters en een kippenhok. Mijn beide jongens hadden het hier zeer naar hun zin!

Wanneer je de tuin uitloopt, zie je voor je een aantal banken waar je aan kunt zitten maar ook soort vloerpuzzel in de vorm van een vijver.

Achter de vijver is een winkeltje inclusief kassa en rolband. Met name het spelen met de kassa viel goed in de smaak. “Mama, wat wil je kopen?” vroeg mijn zoon mij dan ook.

Wat ik zelf een erg leuk deel vind is het konijnenhol van Kelly Konijn. Dit is een stukje binnenspeeltuin waar kinderen met blokken kunnen spelen maar ook kleinschalig kunnen kruipen en klauteren. Ook hier hebben mijn beide jongens zich prima kunnen vermaken.

Ook het huis van Peppa Pig mag natuurlijk niet ontbreken! Wij hebben thuis zelf het huis als speelgoed. Leuk om te zien is dat ook de elementen die het speelgoedhuis zitten ook in deze binnenspeeltuin van Peppa Pig weer terugkomen.

Een leuk bijkomend voordeel is dat het huis op zodanige schaal is nagebootst, dat je er ook als volwassene prima doorheen kunt lopen zonder te hoeven bukken.

Naast het konijnenhol is een stukje theater. Ik weet niet of hier ook daadwerkelijk toneelstukken zullen worden opgevoerd. Op het moment dat wij er waren, werden er een soort spelletjes op het scherm afgespeeld. Een beetje als een soort quiz voor kinderen.

Is jouw kind net als Peppa en George gek op springen in de modderplassen? Ook dat is mogelijk in Peppa Pig World of Play. Welliswaar niet in echt modder natuurlijk! Terwijl de kinderen springen wordt er op het scherm een ‘spring geluid’ afgespeeld.

Zelfs de bus van mevrouw Gazelle kom je tegen. In de filmpjes van Peppa Pig wordt er altijd druk gezongen in deze bus. Het muzikale aspect mag dan ook in de bus niet ontbreken. Al had mijn kind er meer interesse mee om achter het stuur van een bus te kunnen zitten, haha.

Vrijwel ieder kind vindt het geweldig om post te ontvangen. Bij deze postbus kun je zowel achter het stuur zitten, als de post (zowel brieven als pakketjes) te sorteren achter in de bus. Een mooie levensechte vorm van vormenstoof.

In een andere hoek vind je de garage van Opa Hond. Kinderen kunnen hier een loopfiets of driewieler pakken, ’tanken’, banden oppompen en door de wasstraat. Wanneer je bij de wasstraat op het knopje drukt, gaan de borstels draaien. Ook bij de pompstation kun je op knoppen drukken waardoor het bijbehorende geluid wordt afgespeeld.

Maar het allerleukste deel vond mijn middelste zoon toch wel de boomhut van Peppa Pig en het fort van George Pig. Dit gedeelte is het meest te vergelijken met de klim- en klauterbinnenspeeltuinen zoals we hem kennen.

Kinderen dienen hier zonder schoenen te spelen maar met sokken. Heb je geen sokken bij je? Dan kun je deze bij het horecapunt aan het begin van de binnenspeeltuin kopen.

Handig om te weten over Peppa Pig World of Play

  • Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen. Aan het begin van de binnenspeeltuin kun je bij de ‘caravan’ iets te drinken halen en iets te snoepen;
  • Peppa Big World of Play is goed toegankelijk met een kinderwagen, buggy of rolstoel;
  • De binnenspeeltuin is 7 dagen per week geopend van 10.00 t/m 18.00 uur. Laatste toegang is om 16.00 uur. Het winkeltje is geopend t/m 20.00 uur;
  • Je hebt een tijdslot van 2 uur. Naar mijn ervaring is dat lang genoeg;
  • Vanaf € 25,- heb je toegang voor 1 kind + 1 volwassenen. Wij weten dat dit niet zeer goedkoop is, maar dat is natuurlijk een afweging die je zelf zult moeten maken;
  • Wil je vaker komen? Dan kan het interessant zijn om naar een abonnement te kijken;
  • Adres: Jasmijn 13, 2262 AN Leidschendam;
  • Parkeren wanneer je naar Peppa Big World of Play wil gaan wordt aangeraden op de P5 en is gratis;
  • Website: www.peppapigworldofplay.com/leidschendam

Lees ook ons artikel ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Zuid-Holland‘ voor nog meer leuke uitjes in de omgeving.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela