Een winters avontuur in Phantasialand Wintertraum in Duitsland

Dit jaar lag er weer een leuk pakketje onder de kerstboom. En wat voor een?! Onder de kerstboom lagen gewoon tickets voor Phantasialand Wintertraum in Duitsland! Veel reclames heb ik voorbij zien komen op tv dus mijn verwachtingen waren hoog. De kinderen vonden het al helemaal leuk, en omdat het in Duitsland is, zagen ze dit als een kleine vakantie.

Op naar Phantasialand Wintertraum! 

Nog geen week later was het al zover, de voorspellingen voor het weer zagen er goed uit, het is vakantie dus druk is het toch wel. Phantasialand is één van de weinige pretparken die het hele jaar door geopend is, dus ook in de winter.

Je kunt in Phantiasialand Wintertraum zelfs in de winter nog in een achtbaan! Het park is om 11.00 uur ’s morgens open en dus besloten we rond 8.45 uur te vertrekken vanuit Utrecht , wat mij betreft een prima tijd. Niet extra vroeg opstaan, in ieder geval niet heel veel eerder als dat je gewend bent met twee kinderen.

Parkeren 

We werden bij aankomst goed begeleid. Je betaalt bij binnenkomst € 5,00 contant aan parkeerkosten. Onthoud trouwens wel goed waar je staat, er zijn meerdere parkeerplaatsen! Waar we bij binnenkomst blij waren met het parkeren, was het weg gaan iets moeizamer (nog leuker,  ik ben dit artikel al begonnen te schrijven in de auto, terwijl we nog steeds op het parkeerterrein staan).

Het park sluit na de eindshow, wat betekent dat echt iedereen tegelijk weg gaat, dus houd er rekening mee dat je nog wel een uurtje nodig hebt vanaf je de auto weer in stapt. Of je moet natuurlijk de eindshow missen wat wel weer heel jammer zou zijn!

Binnenkomst

Op het eerste gezicht leek er een lange rij te staan, maar het duurde eigenlijk niet heel lang voor we binnen waren. Een kleine tassen controle (eten en drinken mocht mee naar binnen dus wij hadden in ieder geval iets te eten en te drinken mee voor de lunch) en daarna de kaartjes laten scannen. We liepen meteen langs een mooi kasteel en de kinderen waren al onder de indruk.

Thema’s 

Al snel hadden we door dat er een aantal verschillende thema’s waren, waar we binnen kwamen bevond je je meteen in China town. Ook het eten was hier op aangepast. Hierna liepen we zo Afrika binnen,  een aantal dansers gaven een spectaculair optreden. Verder vind je er ook nog de thema’s: Berlin, Mexico, Mystery en Fantasy.

Attracties 

De eerste attractie waar we in gingen was de zweefmolen. En dit was net iets meer als een zweefmolen. Tijdens je rit in de lucht begon er een soort watershow waar je net boven vloog,  ontzettend leuk gedaan. Voor de meeste attracties was de minimumlengte-eis in ieder geval 100 cm zijn (soms met begeleiding) maar vanaf 120 cm kun je past echt in veel attracties!

Ook handig om te weten: bij sommige attracties kun je gebruik maken van de zogeheten baby-switch.

Mijn oudste van 7 jaar is gek op achtbanen en heeft hier dus echt haar ogen uitgekeken. Niet alleen van de attracties waar ze zelf in mocht, maar ook de attracties die gewoon super waren om te zien met o.a. vuur en water! De wachttijden waren redelijk, maar wij zijn dan ook wel de rijen in Disney gewend.

Wat de kinderen één van de leukste dingen vonden om te doen was het schaatsen. Voor € 4,00 per persoon kun je schaatsen huren en even lekker schaatsen, zowel voor kinderen als volwassenen. Deze attractie is er enkel tijdens Phantasialand Wintertraum.

Eet- en drinkmogelijkheden 

In elk deel van het park vond je genoeg te eten en te drinken. Overal waar je liep rook het naar worst en glühwein. Dit was dan ook op verschillende plekken in het park te krijgen. Daarnaast kun je er o.a. pizzastukjes, gyros, patat en noodles krijgen en dit ook voor een best redelijke prijs. Wij waren voor het eten met zijn vieren ongeveer €25,00 kwijt.

Door het hele park heen kun je verschillende restaurantjes vinden. Misschien wel fijner als je echt rustig wilt eten. Qua zitplekken viel het namelijk wel wat tegen. Het bestellen van het eten ging ontzettend snel. Het stond gewoon meteen al klaar toen we betaald hadden.

De eindshow van Phantasialand Wintertraum

Hoe later het werd, hoe kouder het ook werd. Even twijfelden we of we het wel gingen redden tot de eindshow, maar met een bak koffie en even opwarmen binnen terwijl de kinderen in de botsauto’s en draai eendjes zaten (tsja hoe noem ik deze attractie, je draait in ieder geval hard rond, en kunt jezelf dan ook nog eens ronddraaien) hebben we het toch gered. Nog even in de autootjes die over een rails gingen en waardoor je vanuit de lucht de mooie lampjes overal kon zien en hup naar de eindshow.

We waren hier rond 19.00 uur en sloten meteen aan in een rij die je voor de schaatsbaan bracht, dit was super netjes geregeld. In groepjes werd je begeleid zodat je niet ontzettend krap stond te duwen om een plekje. Om 19.30 uur begon de eindshow.

Het was een leuke show met veel lichtjes en vuur, maar de kids waren natuurlijk aan het wachten op het vuurwerk. Na de show was er ook nog tijd om op de foto te gaan. Om 20.00 uur waren de attracties ook dicht en stonden er flinke rijen bij de toiletten. Wellicht dus een idee om al voor de show even naar het toilet te gaan.

Versiering en personeel

Wauw, wat was het park in kerst sferen! Vooral wanneer het donker was zag je dit erg goed. Wij hebben het kerstgevoel nog even voortgezet hier. Overal lagen plekjes met sneeuw, kerstballen en sneeuwpoppen door het park en héél veel lichtjes.

Het personeel was ontzettend vriendelijk, ze hielpen iedereen vriendelijk in de attracties en maakten grapjes. We durfden onze dochters meerdere malen samen in een attractie te laten gaan, wat toch een fijner gevoel is als het personeel zo goed helpt.

Verschillende figuren liepen rond door het park, geen mega rijen of vaste plekjes,  doordat ze veel verplaatsten was er een grote kans dat je er een tegenkwam. Dit vergrootte het plezier van de kinderen.

Praktische informatie

Openingstijden

Van 22 november 2019 t/m 19 januari 2020 kun je in Phantasialand genieten van de Wintertraum. Op vrijwel alle dagen is het park geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Neem voor de actuele openingstijden een kijkje op de website.

Tarieven

Wanneer je kaartjes van te voren online besteld voor een bepaalde dag, betaal je € 21,- per kaartje (zolang de voorraad strekt).

Voor de reguliere entreeprijzen zijn als volgt:

  • 0 t/m 3 jaar: gratis
  • 4 t/m 11 jaar: € 34,50
  • 12 jaar t/m 59 jaar: € 47,50
  • 60 jaar en ouder: € 34,50

Wanneer je jarig bent, kun je gratis het park bezoeken.

Zwangere vrouwen (let op dat je een zwangerschapsverklaring meeneemt!) krijgen korting op de entreeprijs en betalen € 34,50 per kaartje.

Tip! Zoals je kunt zien, liggen de entreeprijzen vrij hoog. Op websites als Ticketveiling zou je mogelijk kaartjes voor minder kunnen krijgen.

Bolderkarren & Buggy’s

Bij de Family-service kun je voor € 2,- per dag een bolderkar huren en voor € 3,- een buggy. Je dient hiervoor wel € 20,- borg te betalen of je ID / rijbewijs achter te laten. Voor beide geldt dat er een beperkt aantal beschikbaar is, dus het is verstandiger om je eigen bolderkar of buggy mee te nemen.

Adresgegevens

Berggeiststraße 31-41
50321 Brühl

Let op! Er zijn geen speciale voorzieningen voor elektrische auto’s.

Wat vonden wij van Phantasialand Wintertraum? 

Wij vonden Phantasialand Wintertraum geweldig! Veel attracties waar ze in mochten, vriendelijk personeel, veel eetgelegenheden en toiletten en een gezellige sfeer! Hier gaan we nog wel een keertje terug! Mocht je dus nog een leuk attractiepark zoeken in de winterperiode en vind je het niet erg om (afhankelijk van waar je woont) een stukje te tijden? Dan is Phantasialand absoluut een aanrader. Ook leuk om te combineren met een weekendje weg.

Er zijn nog veel meer leuke attractieparken geopend in de winter. De leukste attractieparken in de winter hebben wij daarom voor je verzameld. 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle