Spring, klim en have fun bij Play-In Utrecht, een leuk avontuur!

Er is van alles te beleven bij Play-In, voor jong en oud. Je kunt hier makkelijk een dag doorbrengen en genieten van de verschillende activiteiten. Wij hebben hier een lange middag doorgebracht. Play-In is ruim opgezet en daardoor erg overzichtelijk. 6000 m2 spektakel met airco. In dit artikel neem ik jullie mee naar Play-In Utrecht. Klim, Jump en Speel je mee?

Play-In Utrecht

Dit speelparadijs zit in het welbekende The Wall in Utrecht, de geluidswal langs de A2. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen zich hier heerlijk uitleven. Ook de grote mensen mogen gezellig meedoen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn genoeg plekken waar je als ouder lekker kunt gaan zitten en alles kunt overzien onder het genot van bijvoorbeeld een lekker kopje koffie.

Play-In is centraal gelegen en op het dak zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen. Wij werden hartelijk ontvangen en de kinderen kregen een bandje om de pols. Er zijn verschillende kleuren en dit correspondeert met de gekochte tickets. In ons geval een combiticket voor Climb-In en Jump-In. Aan het eind van de middag konden we ook nog naar Kids-In. Ons avontuur ging beginnen.

Climb-In, fun, innovatief en veilig!

Helemaal achterin het pand vind je Climb-In. Diverse klimmuren staan daar klaar om beklommen te worden. Voordat je daadwerkelijk mag gaan klimmen, is er eerst een uitgebreide uitleg van een medewerker. Er wordt gewerkt met een innovatief en automatisch zekeringssysteem wat het klimmen echt veilig maakt. De kinderen werden in een klimtuigje geholpen en moesten eerst even wennen aan het naar beneden zeilen. Voordat je aan een muur kunt gaan beginnen, moet je jezelf eerst vastklikken, pas dan kun je van start.

De begeleiding is zeer kundig en loopt na het geven van de uitleg bij de klimmuren rond om te helpen waar nodig. Ook kinderen die het erg spannend vinden worden aan de hand genomen. Je hebt geen klimervaring nodig om hier de muren te beklimmen. Door het automatische zekeringssysteem is het ook voor een beginneling helemaal veilig. De klimmuren hebben allemaal spectaculaire namen zoals Stairway to Heaven, Astroball,Leap-of-Faith en Face-to-Face. Een klimsessie duurt 75 minuten en dit is inclusief uitleg.

De sessie wordt afgesloten met een super spannende glijbaan, de Vertical Drop Slide. Daar word je in een glijpak gehesen, je krijgt een helm op en je wordt op de glijbaan omhoog getrokken. Op het moment dat je het hoog genoeg vindt, laat je los en glij je heel hard naar beneden. Niet alleen spectaculair om te doen, maar ook spectaculair om te zien!

Jump-In

Het grootste trampolinepark van Europa vind je bij Play-In! Op diverse soorten trampolines kan iedereen zich helemaal uitleven. De trampolines zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor de jongere kinderen zijn er speciale mini-jump-tijden. Mijn kinderen hebben zich heerlijk uit kunnen leven. Speciale sokjes die je bij de ingang krijgt, zorgen voor een goede grip.

De geschakelde trampolines en het trampoline-trefbal waren wel favoriet bij mijn kinderen. Er is ook een jumptower waar je van diverse hoogtes naar beneden kunt jumpen. De volwassenen kunnen boven op het terras heerlijk zitten. Daar heb je overzicht over het hele trampolinepark. Aan de veiligheid is zeker gedacht. Alles ziet er keurig uit. Toch werd het ons op een gegeven moment te druk en voelde mijn dochter zich niet meer heel prettig. Kinderen renden kriskras rond en hielden geen rekening met de kinderen die aan het springen waren. Dat was jammer. Maar, plezier hebben mijn kinderen zeker gehad!

Kids-In

Aan het eind van deze middag hebben we een kijkje genomen bij Kids-In. Een binnenspeeltuin voor kinderen t/m 12 jaar. Ik denk zelf dat het meer geschikt is tot een jaar of 10. Mijn kinderen hebben even rondgekeken. De speeltuin is helemaal in het teken van de onderwaterwereld. Het is overzichtelijk opgezet en de jongere kinderen kunnen zich hier prima vermaken. De volwassenen kunnen prima vertoeven in de beachbar. Ook aan de hele kleintjes is gedacht. Er is een speciale peuterhoek. Ook deze is heel overzichtelijk en biedt de mogelijkheid je peuter gewoon ‘los’ te laten.

Horecapunten

Er zijn twee horecapunten te vinden bij Play-In. Een overzichtelijk binnenterras geeft een mooi zicht over de klimmuren en het trampolinepark Hier kun je genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er speciale keuze menu’s voor zowel de kinderen als de volwassenen. 

Bij Kids-In is een knusse beachbar gecreëerd waar je als ouder goed het toezicht op je kind(eren) kunt houden. Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Gelukkig vallen de prijzen mee.

Praktische informatie

Openingstijden

Play-In is 7 dagen per week geopend. Op de site (hier) is een duidelijke kalender te vinden met de exacte openingstijden per onderdeel. 

Tarieven

Op de website is het makkelijk een reservering te plaatsen. Je kunt de verschillende onderdelen aanvinken en betalen bij aankomst. Zo ben je wel verzekerd van een plekje. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor een avontuurlijk kinderfeestje. Door de activiteiten te combineren ben je uiteindelijk goedkoper uit. Het is natuurlijk fantastisch wat langer te blijven om meer activiteiten te ondernemen.

Adresgegevens

The Wall
Hertogswetering 173
3543 AS Utrecht

En dit is wat wij ervan vonden

De kinderen hebben zich prima vermaakt deze middag bij Play-In. Het klimmen was echt een nieuw avontuur. Spannend, maar erg leuk en bovenal, veilig om te doen. Dat was voor mij als moeder een grote geruststelling toen ik mijn twee kinderen hoog in de klimmuren zag bewegen.

Ook op de trampolines konden de kinderen zich heerlijk uitleven. Ook hier hield ik wel een oogje in het zeil. Je leest en hoort wel eens vervelende verhalen. Het toezicht bij de trampolines vond ik aan de weinige kant en niet heel klantvriendelijk. Dat was jammer. We hebben dit ook doorgegeven aan hen waarbij we de toezegging kregen dat dit intern besproken zou worden. Fijn om te weten dat ze ook daadwerkelijk iets met op- of aanmerkingen doen. 

Toch een goed cijfer van ons, namelijk een 8! We gaan vast nog een keer terug om opnieuw het avontuur aan te gaan.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Marjolijn