Het PLAYMOBIL Magic Mermaid Event in Oud Valkeveen

Op woensdag 19 juni presenteerde PLAYMOBIL in Speelpark Oud Valkeveen hun nieuwe lijn: de magische onderwaterwereld, waarbij de wereld van zeemeermensen en speciale zeewezens centraal staat. Onze gastblogger Yvette is hier naartoe geweest en zij laat je graag zien hoe dit is geweest én natuurlijk hoe de nieuwe lijn er uit ziet!

Het PLAYMOBIL Speelplein 

Waarom PLAYMOBIL Speelpark Oud Valkeveen in Naarden heeft gekozen als locatie voor de presentatie van hun nieuwe lijn de Onderwaterwereld, is ergens ook wel heel begrijpelijk. In het jaar 2016 heeft het attractiepark het PLAYMOBIL Speelplein geopend, een deel waar kinderen eindeloos met PLAYMOBIL kunnen spelen én de verzorgers zichzelf kunnen voorzien van iets te drinken. Spelen je kinderen graag met PLAYMOBIL? Dan ben je hier zeker op de goede plek naast alle andere leuke attracties en speelmogelijkheden die Speelpark Oud Valkeveen te bieden heeft.

De nieuwe lijn: de magische onderwaterwereld

Zeemeerminnen zijn net zoals unicorns prachtige magische ‘wezens’. De verschillende kleuren spreken dan ook veel kinderen aan. De nieuwe lijn sluit hier dan ook perfect op aan. Direct opvallend zijn dan ook de kleuren en natuurlijk de poppetjes! Ik ben er zeker van dat deze lijn zeer goed in de smaak zal vallen bij de jonge kinderen.

Zoals altijd bestaan de verschillende lijnen van PLAYMOBIL uit meerdere pakketten welke in prijs verschillen. Het is dan bijvoorbeeld ook erg leuk om een onderdeel voor de verjaardag van je kind te vragen. Hieronder kun je dan ook een deel zien van de nieuwe lijn.

Speelpark Oud-Valkeveen, een leuk dagje uit

In de ochtend had het gigantisch geregend waardoor ik een beetje bang was dat het dagje uit in het water zou vallen. Niets was minder waar gelukkig! Ondanks dat het buiten helemaal opklaarde, zijn er bij Speelpark Oud-Valkeveen ook binnen mogelijkheden om lekker te kunnen spelen.

Benthe (4 jaar) kon zich helemaal uitleven in het park. Haar favoriete attractie was de Ooigevaar, een soort vrije val. Wat voelde zij zich trots dat ze helemaal alleen, zonder begeleiding, erin mocht. Dat is namelijk echt top aan dit park, het richt zich echt op jonge kinderen en heeft ook diverse attracties waar de kleintjes alleen in mogen.

Ook de nieuwe attractie de Drakenbaan is een erg leuk! Dit is een achtbaan waar kinderen vanaf 90 cm al in mogen onder begeleiding. Vanaf 105 cm mogen ze er zelfs al alleen in.

Nog een attractie die erg in trek was bij Benthe, was de Mega Glijbaan. Dit is een 15 meter hoge glijbaan waarbij je met behulp van een matje naar beneden sjeest.

Nieuwsgierig naar wat Speelpark Oud Valkeveen nog meer te bieden heeft? Lees dan ook het artikel: ‘Een dag vol leuke attracties in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden‘.

Het moment van de dag: het PLAYMOBIL Magic Mermaid Event

Later in de middag mochten we in de onderwaterwereld kennis maken met de nieuwe lijn van PLAYMOBIL. Benthe waande zich in een sprookje vol mooie betoverende zeemeerminnen. Wat een feest dat ze ook geschminkt mocht worden als een échte zeemeermin met o.a. glitters in haar haar. Daarna kon natuurlijk een foto met de echte zeemeermin niet ontbreken.

Ook konden we lekker spelen met de zeemeerminnen, parels en betoverende oesters. Die laatste waren toch wel haar favoriet omdat ze zo mooi verkleurde door de verschillende lampjes.

Playmobil had alles erg goed gethematiseerd. Zo kregen we onderwater bubbels en een zeemeermincakeje die bijna te mooi was om op te eten. Hierna gingen we weer lekker naar buiten om nog even te genieten van alle speelmogelijkheden van het attractiepark.

Nog even lekker verder spelen

Om een beetje in het sprookjes thema te blijven, gingen we lekker spelen in het zandkasteel. Hier kon Benthe lekker klimmen en klauteren en met zand spelen. De vormgeving was ook echt als een kasteel wat het allemaal nog leuker maakte.

Het park beschikt ook over een strandje wat met deze hete dagen wel echt ideaal is. Wij gaan van de zomer dan ook zeker nog eens terug naar Speelpark Oud Valkeveen en nemen dan ook lekker onze zwempakken mee. Op het strandje hebben ze namelijk ook opblaas speeltoestellen en een stormbaan die met mooi weer lekker nat en soppig is. Wat wil een kind nou nog meer?

De eiken processie rups

Omdat het park zich echt midden in de natuur begeeft hebben ook zij, zoals de rest van Nederland, last van de eiken processie rups. Alle besmette bomen waren daarom goed aangegeven met rood wit lint waardoor het ook voor kinderen duidelijk was dat je daar beter niet kon gaan spelen.

Tip: Mocht je ducktape en VSM kindemulsie in huis hebben zou ik deze toch meenemen mocht je onverhoopt toch geraakte worden door een van de brandende haartjes. Gelukkig hebben wij hier totaal geen last van gehad.

Goed om te weten voor een bezoek aan Speelpark Oud Valkeveen

Een bezoek aan Speelpark Oud Valkeveen is zeker weten de moeite waard. Het park hanteert een vrij lage entreeprijs à € 9,50 online en € 10,50 aan de deur. Woon je niet al te ver hier vandaan en ben je van plan om vaker dan 5x per kalender jaar te komen, overweeg dan om een abonnement af te sluiten.

Je kunt t/m 27 oktober 2019 dagelijks het park tussen 10.00 tot 17.00 uur bezoeken.

Het adres waarop Speelpark Oud Valkeveen zich bevindt is: Oud Huizerweg 2, 1411 GZ Naarden.

Enne.. Tot slot, ben jij net zoals wij ook al dikke fan van de nieuwe lijn van PLAYMOBIL? We zijn benieuwd naar jullie mooie creaties. 

Foto’s © Opwegmetmama.nl