Ontmoet je favoriete kinderhelden bij Plopsa Indoor in Coevorden

Eindelijk was het dan zo ver, onze kleine man ging zijn held Bumba ontmoeten! Tijdens ons weekendje weg besloten we om een ochtendje naar Plopsa Indoor in Coevorden te gaan. Naar Bumba kom je hier ook andere kinderfiguren tegen als Kabouter Plop en Maya de Bij. In dit artikel laat ik je weten of dit indoor attractiepark de moeite waard is om te bezoeken. 

Dit artikel is als eerst gepubliceerd in december 2019 en als laatst geüpdatet in mei 2021.

Plopsa Indoor in Coevorden

Ontmoet de leuke kinderhelden en ga in leuke attracties

De voornaamste reden waarom we naar Plopsa Indoor in Coevorden zijn gegaan, is omdat onze jongste helemaal gek is van de clown Bumba. Naast Bumba kom je hier nog veel meer bekende kinderfiguren van Studio100 tegen. Bij aankomst stond Kabouter Plop iedereen al op te wachten en later wisselende hij van plek met Maya de Bij.

Plopsa Indoor is zoals de naam al aangeeft een overdekt pretpark én heeft ook een buitengedeelte. Behalve dat je de leuke kinderhelden tegenkomt, kun je ook genieten van maar liefst 24 verschillende attracties. Wat dacht je van de stoere Wickieachtbaan, de K3 zweefmolen of de Bumbaspeeltuin?

Eén van de attracties waar wij als eerste in gingen was dus de Wickieachtbaan (tevens direct de favoriete attractie van onze oudste zoon!). Deze attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 90 cm. Je maakt met deze achtbaan twee rondjes en het gave is dat deze voor een groot gedeelte in het donker is! Je sjoeft door een grot met allemaal sterren. Een erg bijzondere ervaring om niet snel te vergeten!

Verder was onze jongste helemaal weg van de Bumbaspeeltin, al was dat voor ons niet heel verrassend. 😉 Deze speeltuin is prima toegankelijk voor de allerkleinsten. Verder zijn wij o.a. nog in de Vliegende Fietsen geweest waarbij je al trappende steeds verder omhoog gaat, de Bumbamolen en Carrousel geweest.

Entertainment

Meet & greet met je favoriete kinderfiguur!

Er is ook meer dan voldoende gedacht aan entertainment. Het was dan ook een prachtig gezicht om te zien hoe mijn jongste reageerde toen Bumba en Bumbalu ineens voorbij kwamen lopen welke op weg waren naar het meet & greet podium. Allereerst begonnen zij daar met een liedje en een bijbehorend dansje. Natuurlijk mag er mee gedanst worden! Daarna is het tijd voor de meet & greet. Hiervoor diende je in een rij aan te sluiten waarna er vervolgens een foto door een fotograaf werd gemaakt. Zelf fotograferen was helaas niet toegestaan.

Shows

Verder worden er nog enkele shows aangeboden. Je kunt de aanvangstijden hiervan op een bord zien staan bij het theater. Helaas was het bedtijd voor onze jongste waardoor we de Bumbashow hebben moeten missen.

Eet- en drinkfaciliteiten

En dan is het tijd voor een hapje en een drankje! Het aanbod is niet enorm groot en de indruk die ik had is dat er vooral veel ongezonds werd aangeboden zoals de bekende dingen als patat. Persoonlijk vind ik dit vaak erg jammer aangezien ik zelf overdag meestal geen trek in dit type eten heb en liever voor een gezondere maaltijd kies. Mijn tip voor Plopsa Indoor Coevorden zou dan ook zijn om wat meer variatie in het eten aan te bieden. Daarnaast vond ik de prijzen ook wat aan de hoge kant. Het gevolg hiervan is dat we eigenlijk iets eerder richting ons vakantiepark zijn teruggekeerd om daar te lunchen.. We hebben er uiteindelijk nog wel iets te drinken gekocht en een ijsje gegeten.

Winkeltje

Vlak na binnenkomst bevindt zich aan de rechterzijde een grote winkel met allemaal leuke Studio100 spullen. Je kijkt hier welliswaar je ogen uit! Niet verstandig om met kinderen naar binnen te gaan, je hebt gegarandeerd een huilend kind als je niets koopt. 😉 Ze verkopen hier o.a. speelgoed maar ook kleding, schoolspullen en babyspullen.

De verschillende parken van Plopsa

Behalve Plopsa Indoor in Coevorden, kent het concern Plopsa nog meer parken en dan met name in België:

 • Mayaland Indoor De Panne (België)
 • Plopsaland De Panne (België)
 • Plopsaqua De Panne (België)
 • Plopsa Indoor Hasselt (België)
 • Plopsa Coo (België)
 • Holiday Park Pfalz (Duitsland)
 • Majaland Kownaty (Polen)

Vakantieparken in de omgeving

Er liggen verschillende vakantieparken in de buurt van Plopsa Indoor Coevorden. Wij zelf verbleven op het Hof van Saksen welke op ongeveer een half uur rijden er vandaan lag. Andere vakantieparken in de omgeving zijn:

Lees ook ons artikel ‘De leukste kindvriendelijke campings en vakantieparken in Nederland‘ voor nog meer leuke vakantieplekken met kinderen in Nederland.

Vier je vakantie in een Sprookje!

Praktische informatie

Openingstijden

Plopsa Indoor Coevorden is dagelijks geopend maar hanteert afhankelijk van de dag andere openingstijden. Voor de actuele openingstijden verwijs ik je dan ook graag naar hun website.

Tarieven

De prijzen worden bepaald o.b.v. lengte:

 • T/m 84 cm: gratis
 • 85 cm t/m 99 cm: € 12,50
 • Vanaf 100 cm: € 22,50
 • 70 jaar en ouder: € 12,50

Een parkeerkaartje kost € 10,- per auto.

Adresgegevens

Het adres waarop Plopsa Indoor Coevorden te vinden is, is:

Reindersdijk 57
7751 SH in Dalen

Website: www.plopsaindoorcoevorden.nl

Wat vonden we van Plopsa Indoor Coevorden?

Eigenlijk was ik aangenaam verrast toen we binnen kwamen. Het was zo anders dan ik had verwacht! Het decor is weliswaar prachtig, ze hebben daar echt de nodige aandacht aan geschonken waarvoor mijn complimenten. Ook qua attracties is dit een perfect pretpark om met jongere kinderen heen te gaan. Ook voor de dagen waarop het weer wat minder is, kun je hier uitstekend terecht daar het grootste gedeelte overdekt is.

Zoals ik in het artikel ook al aangaf baalde ik wel een beetje van de horecagelegenheden. We zagen wel dat er ook kraampjes waren alleen deze waren dicht op het moment dat wij er waren.

Verder hadden wij onze kaartjes via de Albert Heijn actie 2e kaartje gratis. Om heel eerlijk te zijn vind ik de prijs wat hoog voor de tijd die je er bent (we zijn er ongeveer 3 uurtjes geweest). Met deze actie vind ik het meer dan waard maar de normale entreeprijzen vind ik zelf iets te hoog liggen.

Wel heel positief is dat ons bezoek zeker naar meer heeft gesmaakt. We zijn dan ook erg benieuwd naar de andere parken en zullen dan ook zeker eens een bezoek plannen aan een (of meerdere) van de andere parken!

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in de provincie Drenthe? Lees dan ook ons artikel: ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in de provincie Drenthe

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, ontvang ik daar een kleine commissie over terwijl het jou niets extra’s kost. Op deze manier help jij mee aan het bestaan van Opwegmetmama.nl.